• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

Ebola sa šíri najmä v Sierre Leone a Guinei

  • 15:07 09.12.2014
  • ŽENEVA
Ebola sa šíri najmä v Sierre Leone a Guinei

Ebola sa naďalej rýchlo šíri na západe Sierry Leone a v lesnatých oblastiach Guiney. V utorok to konštatoval zvláštny vyslanec OSN pre ebolu David Nabarro, podľa ktorého je na boj s epidémiou tejto smrteľnej choroby potrebných viac zahraničných zdravotníkov. Ebola si v západnej Afrike vyžiadala už najmenej 6331 mŕtvych.

Všetky články o ebole nájdete TU.
Sierra Leone v počte obetí už predbehla doteraz najviac postihnutú Libériu. Vírus sa tu šíri najmä v hlavnom meste Freetown a v prístave Port Loko a boj s chorobou je tam nutné zintenzívniť. V krajine tiež podľa Nabarra otvárajú ďalšie liečebné strediská, ktoré nemajú dostatok personálu. Problémovou oblasťou je aj vnútrozemie Guiney, kde registrujú stále viac nakazených. Obavy spôsobuje možnosť rozšírenia nákazy do Mali. OSN už však prijíma príslušné opatrenia.

Terajšia epidémia eboly je najsmrtiacejšou v dejinách. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varuje, že skutočná bilancia je pravdepodobne ešte horšia, keďže mnohí pacienti nemôžu alebo nechcú navštíviť lekára.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

DNES - 13:50Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu.