• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 16.4.2024Meniny má Dana, Danica
Bratislava

Katarína Knechtová a Cigánski diabli pridali ďalšie koncerty

  • 12:27 09.12.2014
  • BRATISLAVA
Katarína Knechtová a Cigánski diabli pridali ďalšie koncerty

Slovenská hudobníčka Katarína Knechtová a formácia Cigánski diabli budú spolu vystupovať aj v roku 2015. Interpreti sa počas februára a apríla predstavia v ôsmich slovenských mestách, a to konkrétne v Prievidzi, Čadci, Liptovskom Mikuláši, Prešove, Považskej Bystrici, Michalovciach, Leviciach a Seredi.

"Som veľmi prekvapená, že ohlasy na naše spojenie boli tak pozitívne. Priznám sa, že som vôbec nevedela, čo mám očakávať, pretože to bolo predsa len 'iné' publikum. Vzhľadom na úspech a na to, že sa nás ľudia pýtajú, sme sa rozhodli, že budeme pokračovať. Ďalšie mestá by ešte mali pribudnúť a v apríli sa s turné presúvame do Čiech," uviedla Knechtová.

Video: Katarína Knechtová, Cigánski diabli - Jeg Duj


Počas doterajších 14 koncertov mohli fanúšikovia a fanúšičky počuť skladby ako napríklad Za Tebou, Spomaľ, Muoj Bože či Hlava vinná telo nevinné. Speváčka sa zo spolupráce veľmi teší. "Zistila som, že mám veľa verných fanúšikov aj v inej vekovej kategórii, ako som si myslela. To je úžasné. Boli to výborné koncerty, sme úžasná partia a ľudia odchádzali nadšení. Čo viac si priať? Ľudia na koncertoch spievali a smiali sa. Pre ľudí to bol veľmi pestrofarebný a energický koncert a ja som sa mohla ukázať ako speváčka, ktorá dokáže spievať aj iné žánre, čo ma nesmierne baví," vyjadrila sa bývalá členka kapely Peha.

Hudobníčka nedávno zverejnila novú skladbu Naveky, na ktorej spolupracovala s uznávaným producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom. Skladba sa bude nachádzať na speváčkinom očakávanom sólovom albume, na ktorom plánuje opäť pracovať hneď po Vianociach. "Veľmi sa teším na Vianoce a pokoj v kruhu rodiny a priateľov. Po Vianociach budem opäť pracovať na novom albume a komponovať," dodala rodáčka z Prešova.

Katarína Knechtová sa narodila 14. marca 1981 v Prešove. V roku 1996 sa stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri radové štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005).

Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Prvý sólový album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu so spomínaným Christianom Eignerom. Výsledkom ich spolupráce je album Tajomstvá (2012). V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes.

Orchester Cigánski diabli je osemčlenný súbor, ktorý zaznamenal obrovský ohlas nielen u publika, ale aj u hudobnej kritiky. Za sebou majú napríklad vystúpenia v prestížnych koncertných sálach ako je Berlínska filharmónia či Istanbulský Is Sanat, ale predstavili sa aj v Južnej Kórei, Anglicku, Austrálii, Kanade, Japonsku alebo Číne. Na konte majú albumy ako Cigánski diabli (2007), Diabolské Vianoce (2007), Dobré časy (2008) či Adagio & Furioso (2010).

Katarína Knechtová & Cigánski diabli Tour 2015:

4. februára - Prievidza
22. februára - Čadca
24. februára - Liptovský Mikuláš
25. februára - Prešov
27. februára - Považská Bystrica
28. februára - Michalovce
7. apríla - Levice
11. apríla - Sereď

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

VČERA - 8:57Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.