• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 13.5.2025Meniny má Servác
16°Bratislava

Tri hviezdy kvality získali na Liptove len dve reštaurácie

  • 6:28 30.11.2014
  • LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ
Tri hviezdy kvality získali na Liptove len dve reštaurácie

Z vyše dvadsiatich liptovských reštaurácií, ktoré na jeseň bez ohlásenia skontrolovali inšpektori turistickej organizácie Region Liptov, získali tri hviezdy kvality len dve zariadenia.

Podľa členky hodnotiacej komisie a Hotelierky roka 2013 Ivety Chovanovej zamestnancom mnohých liptovských reštaurácií chýbajú základy spoločenského správania sa.

Dve reštaurácie presvedčili kvalitou

"To, že sme sa rozhodli prideliť najvyššie hodnotenie neznamená, že tieto reštaurácie sú bez nedostatkov. Ich počet je však v porovnaní s ostatnými zanedbateľný. Najväčšou slabinou u mnohých zariadení naďalej zostáva komunikácia, a čo je najsmutnejšie, aj základy spoločenského správania. Potvrdilo sa, že majitelia stravovacích zariadení si musia zamestnancov nielen vyškoliť, ale aj vychovať," povedala Chovanová.

Podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Dariny Bartkovej cieľom projektu Liptovská hviezda je vyzdvihnúť najlepšie reštaurácie a tie ostatné motivovať, aby sa zlepšovali. Certifikátom najvyššej kvality - tromi Liptovskými hviezdami, sa najbližšie dva roky budú môcť pýšiť Hotel Tri studničky v Demänovskej doline a Hotel Liptovský dvor v Jánskej doline.

Úroveň gastronómie vraj stúpa

"Sme radi, že sa u nás našli aj také zariadenia, ktoré dokážu splniť tie najvyššie požiadavky. Presvedčili nielen gastronómiou, ale aj kvalitou služieb, po ktorej najčastejšie voláme. Verím, že toto hodnotenie im pomôže pri získavaní náročných klientov a zároveň spropaguje celý región," povedala Bartková. Podľa člena komisie a šéfkuchára Gabriela Kocáka, ktorý desať rokov varil v prestížnych reštauráciách ovenčených michelinskými hviezdami, návšteva ocenených reštaurácií by mala byť pre hosťa zážitok, pre ktorý sa mu oplatí zísť z diaľnice a cestovať za ním desiatky kilometrov.

"Musím potvrdiť, že úroveň gastronómie a s tým spojených služieb postupne stúpa. Je však ešte veľa vecí, ktoré by sme mali a mohli na Slovensku zmeniť, aby naši šéfkuchári nemali pri varení zviazané ruky a mohli popustiť uzdu fantázii. Majitelia reštaurácii by si tiež mali uvedomiť, že gastronómia nie je o rýchlom zisku, ale o behu na dlhé trate a predovšetkým o poctivosti smerom k zákazníkovi a vlastným zamestnancom," dodal Kocák.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ vydal výstrahy, platia pre celú krajinu

SHMÚ vydal výstrahy, platia pre celú krajinu

DNES - 19:59Domáce

Meteorológovia varujú pred nepriaznivým počasím.

Z trhu sťahujú silikónovú pomôcku do kuchyne

Z trhu sťahujú silikónovú pomôcku do kuchyne

DNES - 19:25Domáce

V pomôcke sa podľa hygienikov zistilo nadlimitné množstvo prchavých látok.

Opoziční politici reagovali na list od Fica

Opoziční politici reagovali na list od Fica

DNES - 18:39Domáce

Nenávisť šíri podľa Gröhlinga a Remišovej premiér.

Akademický senát Filmovej a televíznej fakulty VŠMU je priebehom voľby riaditeľa STVR pobúrený

Akademický senát Filmovej a televíznej fakulty VŠMU je priebehom voľby riaditeľa STVR pobúrený

DNES - 18:11Domáce

Akademický senát Filmovej a televíznej fakulty Vysokej školy múzických umení v Bratislave vyjadril pobúrenie nad priebehom pondelkovej voľby generálnej riaditeľky STVR.

Gašpar: OČTK by mali konať a nebagatelizovať silnejúce prejavy nenávisti

Gašpar: OČTK by mali konať a nebagatelizovať silnejúce prejavy nenávisti

DNES - 17:14Domáce

Orgány činné v trestnom konaní by mali okamžite konať a nebagatelizovať silnejúce prejavy nenávisti. Uviedol to na utorkovej tlačovej konferencii podpredseda Národnej rady SR Tibor Gašpar.