• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
11°Bratislava

SaS chválila premiéra za kľuky, menej za riešenie problémov

  • 13:22 05.04.2013
  • BRATISLAVA
SaS chválila premiéra za kľuky, menej za riešenie problémov

Za rok pôsobenia vlády istôt sa z vlády vykľuli podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka rany istoty.

Ako vyhlásil v piatok na tlačovej besede, Fico si zrejme povedal, že už keď je zle, nech má Slovensko aspoň šaša za premiéra. Pritom spomenul plášť a okuliare, ktoré mal Fico na sebe počas návštevy U. S. Steel Košice.

Podľa Sulíka Fico tiež parazituje na nešťastí druhých v relácii komerčnej televízie. „Vie urobiť 1000 kľukov, ale nie riešiť problémy občanov,“ povedal líder SaS.

Za najväčšie problémy Slovenska Sulík označil najvyššiu nezamestnanosť za posledné roky, vysoký deficit a lokajstvo Bruselu, pretože Fico podľa neho len servilne plní príkazy Bruselu. Upozornil, že SR bude opäť platiť niekoľko miliónov eur na záchranu cyperských bánk. Na Slovensko sa tiež podľa neho vracia korupcia a rozkrádanie, ktoré sme zažili v rokoch 2006 – 2010.

Fico prvý rok vo vláde podľa Sulíka premrhal. Premiérovi odporúča okamžite zlepšiť podnikateľské prostredie. „Chápem, že pre socialistov je to strašidelná predstava, ale len keď sa bude dariť podnikateľom, budú sa mať ľudia lepšie,“ povedal s tým, že Fico sa návrhmi SaS môže obslúžiť na ich webstránke.

Slovensko sa tiež podľa neho nevyhne poctivej reforme odvodov. Tretí súbor opatrení, ktoré by mal predseda vlády urobiť, je rómska reforma. „Boli síce avizované nejaké kroky, ale k realizácii nedošlo,“ konštatoval.
Smer bez škandálov je fikcia

Smer-SD bez škandálov je podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka fikcia. „Každodenná podlá Ficova politika a arogancia moci nesie mnoho škandálov,“ vyhlásil Galko s tým, že Smeráci vypustili tlupu goríl.

„Zapožičanie luxusnej limuzíny úradníkom na ministerstve školstva na tri mesiace za cenu nového auta, to nie je gorilie mláďa? Vývoj mobilného radiačného laboratória za 636 000 eur na ministerstve hospodárstva, podobným spôsobom ako sa vyvíjal vojak 21. storočia za 3,2 mil. eur v čase prvej Ficovej vlády, to nie je gorilie mláďa? Reklamná kampaň na predaj českých sladkovodných rýb na Vianoce za 684 000 eur na ministerstve pôdohospodárstva, nákup reklamných a marketingových služieb pre Tipos za 4,76 mil. eur, nákup dvoch luxusných aerotaxíkov pre ministra obrany za 9,8 mil. eur priamo bez súťaže, nie je toto celá gorilia rodina?“ pýtal sa Galko.

Upozornil aj na predražený nákup kvetov, kancelárskych potrieb. „Je škandálom ako Brno, keď krajina s totálne rozbitými cestami a zadlženým zdravotníctvom takto plytvá. Smeráci tieto biznisy obhajujú neuveriteľným spôsobom,“ zdôraznil. Podľa Galka táto zakrádavá totalita je najväčším nebezpečenstvom pre občanov Slovenska.
Ficova vláda je továreň na výrobu nezamestnaných

Podpredseda SaS Jozef Mihál zdôraznil, že na Slovensku je nezamestnanosť najväčšia od roku 2004, za čo môžu opatrenia vlády Fica a nie kríza. „Ficova vláda je továreň na výrobu nezamestnaných, ktorá úspešne prosperuje. O prácu sa už dnes bojí aj stredná vrstva, ktorá pracuje v bohatších regiónoch a má slušné vzdelanie,“ zdôraznil.

Jej príjmy sa znižujú zvyšujúcimi sa daňami a odvodmi. Postihnutí sú dohodári, ktorí žijú z niekoľko stoviek mesačne. „Doplácajú na to, čo tu stvára Fico a jeho družina,“ povedal Mihál. SaS na svojej internetovej stránke pripravila Šklb-O-mat, kde si ľudia môžu vyrátať ako sa ich dotknú opatrenia Ficovej vlády.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vodič narazil do stromu, v dychu mu namerali viac ako 3 promile

Vodič narazil do stromu, v dychu mu namerali viac ako 3 promile

DNES - 12:35Domáce

Vodiča so zraneniami záchranári previezli do nemocnice.

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

DNES - 12:34Domáce

Fico sa podľa Remišovej snaží dostať k veciam, na ktoré nemá žiadny právny nárok.

Tragédia v Šali: Po vražde zadržali 27-ročného mladíka

Tragédia v Šali: Po vražde zadržali 27-ročného mladíka

DNES - 10:58Domáce

Páchateľa na mieste zadržali, fyzickému konfliktu mala predchádzať hádka.

Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný

Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný

DNES - 10:31Domáce

Alojz Hlina verí, že občianska spoločnosť sa proti návrhu vzoprie.

Auto zrazilo neosvetlenú turistku, polícia vystríha chodcov

Auto zrazilo neosvetlenú turistku, polícia vystríha chodcov

DNES - 10:20Domáce

Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania.