• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

November - 5 dobrých dôvodov prečo ho milovať

  • 19:50 07.11.2014
  • BRATISLAVA
November - 5 dobrých dôvodov prečo ho milovať

Kratšie dni, nedostatok energie, zvýšená chuť na sladké a na krku máte depku. Existuje ale niekoľko dôvodov, pre ktoré si tento mesiac jednoducho zamilujete.

Obzvlášť november so sebou nesie pokoj, krásu a nehu vo všetkých smeroch. Máme pre vás recept, ako sa na jeseň pozriete v inom svetle.

Novembrová príroda

Ako povedal držiteľ Nobelovej ceny za literatúru, Albert Camus: "Jeseň je druhá jar, kedy je každý list kvetom."

Okolie sa premenilo na jedno obrovské maliarske plátno. Aj ľahký dážď v kombinácii s padajúcimi listami má svoje čaro. Ich farby sa odrážajú na lesknúcej sa upršanej zemi. Tohtoročné predĺžené babie leto, farebná scenéria a príjemné teploty, keď práve príliš nefúka vietor sú ako stvorené na prechádzku počas dňa alebo večera pod svetlom pouličných lámp.

Romantika single aj vo dvojici

Predĺžený večer po príchode z práce môžete využiť na rôzne príjemné aktivity. Zapáľte si sviečku alebo aromalampu s vôňou plnou slnka, napustite si horúcu vaňu a užívajte si relax s vypustením všetkých stresujúcich vecí z hlavy. S dekou, kašmírovým šálom a teplým čajom či už vo dvojici pred filmom alebo osamote s knihou v ruke je to tá pravá pohoda.

Čítajte: Chrípka a prechladnutie: Ako ich rozoznať a účinne liečiť

Horúce nápoje, vôňa jabĺk a škorice

Čo môže byť lepšie ako stretnutie pri šálke horúcej čokolády so šľahačkou? Narobili sme vám chúťky? Nič vám v tom nebráni. Ak nemáte "po ruke" žiadneho partnera, pozvite kamarátku, kamaráta alebo milovaného člena rodiny. Určite sa poteší. V tomto období sú v kaviarňach žiadané i horúce čaje z čerstvej mäty s citrónom a medom alebo tiež zázvorový nápoj, ktorých ingrediencie majú úžasné účinky na naše zdravie, najmä v tomto sychravom počasí.

Kávičkári určite ocenia príchute korenín, gaštanové latté či škoricové cappuccino a v kombinácii s koláčom s jablkami, hruškami či iným jesenným ovocím je to jednoducho dokonalá harmónia.

Prevetráme šatník

Letné veci sme už nadobro odložili do najvyššej poličky v skrini. Nadišiel čas pohodlného oblečenia, farebných šálov, teplých kabátikov, elegantných pokrývok hláv a štýlových prechodných topánok. Štrikované ležérne svetríky, outfit doladený doplnkami a zateplovacie vrstvenie, to sú dôvody, ktoré robia z novembra ideálne módne obdobie. V lete toho totiž na seba veľa neoblečieme a v decembri je už taká zima, že si zahalíme všetko, čo sa len dá.

Čítajte: Ako prežiť jeseň v zdraví? Chráňte sa pred jej vrtochmi!

Dámy siahajú po vlnených šatách, farebných pančuškách a farbám jesene prispôsobujú i make-up. Páni vedia na očariť okolie pekným kabátom, sakom či koženou bundou. Súčasným trendom sú i mikiny s nášivkami na lakťoch, ktoré je vidieť aj u dám na košielkach. Skvelými doplnkami pánskej elegancie sú teplé šály ladené s obuvou, ktoré chránia i pred neželaným prechladnutím. Jednoducho, s novembrových jesenným počasím sa vie módny vkus do detailov pohrať.

Viac času na priateľov a rodinu

Dovolenky sú za nami, na výlety sa vydávame menej, život sa upokojil. Toto pokojné obdobie je časom vhodným na stretnutia. Pozvite k sebe priateľov a rodinu, pohostite ich jesennými dobrotami, dohodnite sa na zimných prázdninách, trávení Silvestra, poohovárajte spolu otravné vianočné reklamy, obchody zaplavené salónkami a oprášte spoločenské hry s vareným vínkom v ruke!

Zdroj: Info.sk, BD Foto: freeimages.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

VČERA - 13:45Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

VČERA - 7:22Zaujímavosti

Zábery útoku na slovenského dôchodcu sa šíria na sociálnych sieťach v Španielsku.

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

21:55 24.04.2024Zaujímavosti

Ide o ďalší incident lietadla od spoločnosti Boeing.

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

17:15 24.04.2024Zaujímavosti

Miroslav Radačovský vypustil počas svojho prejavu holubicu.

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

Takto ovplyvňuje priezvisko známky v škole, dôležité je začiatočné písmeno

6:32 24.04.2024Zaujímavosti

Vaše priezvisko môže mat vplyv na to, ako sa vašim deťom bude dariť v škole.