• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
18°Bratislava

Únia rozšírila sankcie, zmrazila majetky ľuďom okolo Putina

  • 8:57 31.07.2014
  • BRUSEL
Únia rozšírila sankcie, zmrazila majetky ľuďom okolo Putina

Európska komisia zverejnila mená ôsmich Rusov a názvy troch spoločností, ktorým EÚ najnovšie zmrazila majetok v rámci sankcií voči Rusku za jeho prístup k separatistickému povstaniu na východe Ukrajiny. Pozrite si zoznam.

Európska komisia (EK) v stredu zverejnila mená ôsmich Rusov a názvy troch spoločností, ktorým EÚ najnovšie zmrazila majetok v rámci sankcií voči Rusku za jeho prístup k separatistickému povstaniu na východe Ukrajiny.

EÚ zverejnila nový zoznam sankcionovaných Rusov a firiem

Na zozname, ktorý sa objavil v úradnom vestníku dvadsaťosmičky, figurujú viaceré osoby blízke ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi vrátane veľkopodnikateľa Arkadija Rotenberga známeho ako jeho dlhoročný partner pri zápasení v džude.

Členovia EÚ pridali na čiernu listinu taktiež Jurija Kovaľčuja a Nikolaja Šamalova, vlastníkov najväčších podielov v banke Rossija spájanej s Kremľom.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate ----> TU.

Jednou z menovaných firiem je Ruská národná komerčná banka, ktorá začala pôsobiť na Kryme ako prvá ruská banka po marcovom anektovaní územia. Ďalšími sú výrobca protilietadlových zbraní Almaz-Antej a letecký dopravca Dobroľot prevádzkujúci linku medzi Moskvou a Simferopolom na Kryme.

Po najnovšom rozšírení EÚ uplatňuje v súvislosti s krízou na Ukrajine sankcie v podobe zmrazenia majetku a nevydávania cestovných víz voči 95 jednotlivcom a 23 subjektom.

Krajiny G7 varujú Rusko pred ďalšími sankciami

Lídri krajín skupiny G7 v stredu vydali spoločné stanovisko, v ktorom varovali Rusko, že bude čeliť dodatočným ekonomickým sankciám, ak nezmení kurz svojej politiky voči Ukrajine. "Rusko má stále šancu vybrať si cestu znižovania napätia," uvádza sa v stanovisku. Ak sa tak však nestane, krajiny sú pripravené zintenzívňovať sankcie.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate -----> TU.

Krajiny G7, ku ktorým patria USA, Kanada, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Japonsko a Veľká Británia vyzývajú na udržateľné prímerie medzi Ruskom a Ukrajinou. Predstavitelia týchto krajín zároveň vyzývajú na prímerie v oblasti havárie malajzijského lieta, ktoré sa vo východnej Ukrajiny zrútilo 17. júla.

Prezident USA Barack Obama v utorok oznámil zavedenie nového súboru sankcií voči Rusku, ktorý je namierený proti tamojšiemu energetickému, finančnému a zbrojnému sektoru. Spoločne s EÚ chce takto zvýšiť nátlak na Moskvu obviňovanú Západom z podporovania separatistických povstalcov na východe Ukrajiny.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenské elektrárne mali vlani čistý zisk 559 miliónov eur

Slovenské elektrárne mali vlani čistý zisk 559 miliónov eur

DNES - 15:03Ekonomické

Slovenské elektrárne sa vlani prehupli zo straty 255 miliónov eur v roku 2022 do čistého zisku 559 miliónov eur. Spoločnosť zároveň znížila svoju zadlženosť o 139 miliónov eur na 4,075 miliardy eur.

Robert Kaliňák: Vysoká úroveň ťažkého a obranného priemyslu SR láka aj iné krajiny

Robert Kaliňák: Vysoká úroveň ťažkého a obranného priemyslu SR láka aj iné krajiny

DNES - 13:37Ekonomické

Slovenská republika je dlhodobo známa vysokou úrovňou ťažkého a osobitne obranného priemyslu. Mnohé krajiny chcú preto so Slovenskom v tejto oblasti spolupracovať.

Policajti zasahovali v pobočkách jednej z bánk na celom Slovensku

Policajti zasahovali v pobočkách jednej z bánk na celom Slovensku

DNES - 10:17Ekonomické

Viaceré pracoviská banky ostali zatvorené.

Saková: V Azerbajdžane vidíme obrovské príležitosti pre slovenské firmy

Saková: V Azerbajdžane vidíme obrovské príležitosti pre slovenské firmy

DNES - 9:57Ekonomické

Uviedla to v utorok pri príležitosti otvorenia podnikateľského fóra v hlavnom meste Azerbajdžanu Baku ministerka hospodárstva Denisa Saková.