• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
16°Bratislava

Kiskova známka žne úspech, v Poprade sa na ňu stálo v radoch

  • 11:08 16.06.2014
  • POPRAD
Kiskova známka žne úspech, v Poprade sa na ňu stálo v radoch

Popradská pošta zriadila pri príležitosti vydania známky s podobizňou nového prezidenta aj samostatnú poštovú priehradku, kde si môžu záujemcovia okrem známky kúpiť aj ďalšie zberateľské predmety.

O novú prezidentskú známku, opečiatkovanú príležitostnou poštovou pečiatkou "Popradský rodák Andrej Kiska prezidentom" je v Poprade veľký záujem. Už pred 7:00, kedy začína prevádzku pošta Poprad 1, stálo pred poštou niekoľko záujemcov o prezidentskú známku a pečiatku.

Deň inaugurácie prezidenta Andreja Kisku si môžete pozrieť ---------> TU

Popradská pošta zriadila pri tejto príležitosti samostatnú poštovú priehradku, kde si môžu záujemcovia okrem známky kúpiť aj Obálku prvého dňa vydania (FDC) a Pamätný list a opečiatkovať ich príležitostnou pečiatkou. Za necelú tri hodiny zavítalo k priehradke približne 100 ľudí.

Pricestovali aj ľudia z východu a stredu

Pošta predala niekoľko stoviek známok, pamätných listov a obálok, keďže mnohí si kupujú aj viacero exemplárov. Ako povedal jeden zo záujemcov o novú prezidentskú známku a pečiatku, "je to spomienka, hlavne pre našich potomkov". Pre príležitostnú poštovú pečiatku si v pondelok prišli záujemcovia nielen z Popradu, ale i z viacerých miest východného a stredného Slovenska.

Príležitostnú poštovú pečiatku "Popradský rodák Andrej Kiska prezidentom" s domicilom pošty Poprad 1 používa táto popradská pošta len v dnešný deň. Pečiatka nahrádza klasickú dennú poštovú pečiatku.

"Príležitostná poštová pečiatka je iniciatívou popradského klubu filatelistov, ktorí si ňou chcú pripomenúť významnú udalosť, a to, že slovenským prezidentom sa po prvýkrát v histórii stal Popradčan - Andrej Kiska," uviedol predseda Klubu filatelistov v Poprade Rastislav Ovšonka.

REAKCIE opozície na nástup Andreja Kisku do úradu prezidenta nájdete --->>>> TU.

Filatelisti dajú prezidentovi darček

Jedna z obálok prvého dňa vydania, na ktorej je nová prezidentská známka a príležitostná pečiatka poputuje aj do prezidentského paláca. Obálka s jedinečnou príležitostnou poštovou pečiatkou, ktorej návrh vytvoril Adrian Ferda, je darčekom Klubu filatelistov v Poprade novému slovenskému prezidentovi.

Známku Prezident Slovenskej republiky vydala Slovenská pošta v náklade osem miliónov kusov. Autorom výtvarného návrhu známky je akademický maliar Vladislav Rostoka, rytcom Martin Činovský. Oficiálne začal predaj známky práve v pondelok.

Obálka prvého dňa vydania (FDC) vyšla v náklade 3400 kusov. Pamätný list, pripomínajúci inauguráciu nového slovenského prezidenta Andreja Kisku, vyšiel v náklade len 2000 kusov.

Andrej Kiska sa stal v nedeľu 15. júna štvrtým prezidentom SR. Sľub predpísaný Ústavou SR zložil do rúk predsedníčky Ústavného súdu SR Ivetty Macejkovej na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR v bratislavskej Redute.

Súvisiace:

Prezident vtipkoval s chlapcom v dave, potlesk ho povzbudil

Prezidenta Kisku čaká prvá cesta, povedie do Maďarska

Opozičné strany vítajú nástup Kisku, pozrite si ich reakcie

Andrej Kiska sa stal prezidentom, na hrade hostil osobnosti

Chcem byť oporou aj partnerom, odkázal nový prezident vláde

Paška dúfa, že nový prezident pôjde v línii Gašparoviča

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

VČERA - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

VČERA - 19:22Domáce

V meste zasadá krízový štáb.

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

VČERA - 18:48Domáce

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch.

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

VČERA - 18:21Domáce

Obyvatelia by mali byť obozretní.

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

VČERA - 18:19Domáce

Generál Milan Rastislav Štefánik vynikal zdravým sebavedomím a odvahou čeliť výzvam. Je vzorom pri boji za slobodu a demokraciu. Viacerí politici a politické strany sa na tom zhodli pri príležitosti pamätného dňa 105. výročia Štefánikov