• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
20°Bratislava

Volkswagen Slovakia a STU sa dohodli na ďalšej spolupráci

  • 13:17 30.05.2014
  • BRATISLAVA
Volkswagen Slovakia a STU sa dohodli na ďalšej spolupráci

Automobilka Volkswagen Slovakia a Slovenská technická univerzita v Bratislave (STU) zintenzívnia spoluprácu. Ako ďalej informoval hovorca spoločnosti Vladimír Machalík, obe strany podpísali rámcovú zmluvu na pôde bratislavského závodu Volkswagen Slovakia.

"Kvalitní absolventi sú základom pre ďalší rozvoj Volkswagen Slovakia na Slovensku. Pracujeme s najmodernejšími technológiami súčasnosti v automobilovom priemysle. Chceme preto, aby študenti získavali aj najmodernejšie vedomosti a praktické skúsenosti s nimi," uviedol predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold.

VW SK a STU budú spolupracovať na riešení projektov vo výchovno-vzdelávacej, vedecko-výskumnej ako aj realizačnej oblasti.

Podľa Machalíka, firma aj univerzita majú záujem prehĺbiť aktivity vo vzdelávaní študentov na bakalárskom aj inžinierskom stupni. Študenti absolvujú odbornú prax a budú môcť konzultovať svoje bakalárske, diplomové a doktorandské práce s expertmi z VW SK.

Odporúčame aj:

Volkswagen si polepšil, agentúra Fitch mu zlepšila rating

Štrajk vo Volkswagene nebude, mzdy zamestnancov vzrastú


Podľa rektora STU Roberta Redhammera, väčšina podnikov očakáva, že im školy dodajú hotových ľudí. "Ale príprava špecialistov sa nezaobíde bez reálnej skúsenosti z praxe, bez toho, aby skúsení ľudia z podnikov investovali svoj čas do vzdelávania študentov. Volkswagen Slovakia nám takéto partnerstvo poskytuje, a preto si spoluprácu s ním vysoko vážime," dodal.

Obe strany podľa hovorcu automobilky tiež deklarovali záujem spolupracovať na projektoch duálneho a celoživotného vzdelávania.

Slovenská technická univerzita v Bratislave je modernou výskumno-vzdelávacou inštitúciou. Podľa rebríčka Akademickej rankingovej a ratingovej agentúry je najlepšou univerzitou pre chemické technológie, počítačové a technické vedy. Ročne študuje na siedmich fakultách STU 17 tisíc študentov.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Blanár: Členstvo Slovenska v EÚ je úspešným príbehom a naším záujmom je rozvíjať ho

Blanár: Členstvo Slovenska v EÚ je úspešným príbehom a naším záujmom je rozvíjať ho

DNES - 11:08Domáce

Členstvo SR v Európskej únii je úspešným príbehom a naším záujmom je rozvíjať ho. Juraj Blanár to vyhlásil na medzinárodnej konferencii "20 rokov členstva Slovenska v EÚ - výzvy a príležitosti".

Na internáte zomrel stredoškolák, nepomohli ani záchranári

Na internáte zomrel stredoškolák, nepomohli ani záchranári

DNES - 11:02Domáce

Záchranárom sa napriek rýchlemu zásahu nepodarilo oživiť mladíka.

Taraba odvolal ďalšieho funkcionára z rezortu životného prostredia

Taraba odvolal ďalšieho funkcionára z rezortu životného prostredia

DNES - 10:48Domáce

Minister životného prostredia Tomáš Taraba vo štvrtok odvolal z funkcie riaditeľa Správy Národného parku Slovenský kras Milana Olekšáka.

V NAKA dôjde k zmenám, zamerajú sa na stabilizáciu personálu

V NAKA dôjde k zmenám, zamerajú sa na stabilizáciu personálu

DNES - 10:13Domáce

Pri reorganizácii Národnej kriminálnej agentúry bude snahou, aby nespôsobila neprimerané predĺženie konaní a aby na veciach pracovali rovnakí policajti aj po ich preradení.

Figeľ: Zrušiť právo veta v citlivých otázkach by nebolo dobré pre Európu ani Slovensko

Figeľ: Zrušiť právo veta v citlivých otázkach by nebolo dobré pre Európu ani Slovensko

DNES - 8:10Domáce

Zrušiť právo veta v citlivých otázkach a presunúť rozhodovanie na Brusel by nebolo na prospech Európy ani Slovenska. Myslí si to bývalý slovenský eurokomisár Ján Figeľ.