• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
18°Bratislava

Bankové poplatky stúpnu, zdražuje najmä VÚB

  • 6:38 23.05.2014
  • BRATISLAVA
Bankové poplatky stúpnu, zdražuje najmä VÚB

VÚB banka od júna v úhrne zvyšuje poplatky o takmer 16 percent, ukazuje index bankových poplatkov Inštitútu finančnej politiky. Úpravy v cenníku robí aj OTP Banka Slovensko, celkovo tak bankové poplatky v júni na Slovensku stúpnu o tri percentá.

Retailové bankové poplatky na Slovensku v júni stúpnu o 3 %. Môže za to predovšetkým úprava cenníka služieb VÚB banky, ktorá od šiesteho mesiaca tohto roka zvyšuje poplatky v úhrne o takmer 16 %. Vyplýva to z indexu bankových poplatkov sledovaných Inštitútom finančnej politiky pri ministerstve financií. Medziročne tak budú bankové poplatky v júni na Slovensku vyššie o 3,9 %.

VÚB zdvíha väčšinu poplatkov

Podľa informácií Inštitútu finančnej politiky VÚB banka od júna zvyšuje poplatok za prvé tri cenové pásma flexiúčtu z 1,5 eura na 3,5 eura, z 2,1 eura na 4 eurá, resp. z 3,5 eura na 4,5 eura. Okrem toho zvyšuje mesačný poplatok za vedenie účtu z 2,5 eura na 4 eurá, poplatok za výber hotovosti nad 5-tisíc eur na pokladnici obchodného miesta z 2,5 eura na 4 eurá a poplatok za SEPA prevody a inkaso zadané v pobočke alebo cez službu Kontakt z jedného eura na 1,3 eura.

Banka zdvíha aj poplatok za výber z bankomatu debetnou platobnou kartou z bankomatu VÚB z 0,2 eura na 0,3 eura a z bankomatu inej banky z 1,5 eura na 2 eurá a poplatok za zaslanie informačnej SMS napríklad o zmene zostatku na účte z 0,05 eura na 0,08 eura. Na druhej strane od júna znižuje poplatok za urgentné nie SEPA prevody z 33,2 eura na 30 eur.

Zdražovanie obhajujú novinkami

VÚB banka júnovú úpravu cenníka obhajuje tým, že v posledných dvoch rokoch priniesla klientom viacero noviniek bez toho, aby upravovali ceny, navyše rušila poplatky za elektronické služby Internet banking, Mobil banking a Kontakt. "Stále platí, že pri všetkých flexiúčtoch si môžu klienti dnes aktívnym využívaním účtu znížiť svoje mesačné náklady na vedenie účtu," uviedla hovorkyňa VÚB banky Alena Walterová.

Miernejšie úpravy na jún nachystala aj OTP Banka Slovensko. Tá zvyšuje ročný poplatok za vydanie a obnovu debetnej karty Visa Electron z 7,5 eura na 8 eur a poplatok za výber hotovosti z bankomatu OTP Banky z 0,3 eura na 0,35 eura. Takisto zvyšuje poplatok za vyhotovenie potvrdenia pri úveroch na základe žiadosti klienta z 17 eur na 20 eur. V tejto banke sa na druhej strane zároveň ruší poplatok 0,1 eura za kreditný prevod cez internet banking alebo prostredníctvom call centra.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Fio banka zavádza zmenu, toto zákazníci ocenia

Fio banka zavádza zmenu, toto zákazníci ocenia

VČERA - 14:53Ekonomické

Novinky banka zaviedla automaticky a zadarmo pre všetkých klientov.

SaS podáva hromadnú pripomienku proti dani zo sladených nápojov, zdražia aj ďalšie produkty

SaS podáva hromadnú pripomienku proti dani zo sladených nápojov, zdražia aj ďalšie produkty

VČERA - 14:14Ekonomické

Opozičná SaS podáva hromadnú pripomienku proti dani zo sladených nápojov. Ak sa pod ňu podpíše viac ako 500 ľudí, Ministerstvo financií SR bude povinné sa ňou zaoberať.

Sociálna poisťovňa upraví výšku dávok ľuďom na predčasnom dôchodku

Sociálna poisťovňa upraví výšku dávok ľuďom na predčasnom dôchodku

VČERA - 12:42Ekonomické

Novú výšku predčasného starobného dôchodku prepočíta Sociálna poisťovňa automaticky.

Výrobcovia v Južnej Kórei musia upozorniť na shrinkfláciu, inak hrozia pokuty

Výrobcovia v Južnej Kórei musia upozorniť na shrinkfláciu, inak hrozia pokuty

18:27 05.05.2024Ekonomické

Výrobcovia potravín aj dodávatelia budú musieť zákazníkov upozorniť, ak objem svojich výrobkov zmenšili, cena však adekvátne nadol nešla.