• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
16°Bratislava

Lipšic v parlamente preberal výhry

  • 10:47 07.04.2014
  • BRATISLAVA
Lipšic v parlamente preberal výhry

Viacerí poslanci v parlamente uzavreli stávku na víťaza prezidentských volieb. Dohodli sa, že kto uhádne víťaza a zároveň bude najbližšie k výsledku volieb, získa bank.

Stávku na nového prezidenta SR medzi poslancami vyhral Daniel Lipšic. Tomu sa podarilo svojim tipom byť najbližšie k reálnemu výsledku druhého kola prezidentských volieb. Lipšic tipoval, že zvíťazí Kiska. Odhadoval, že získa vo voľbách 55 percent. Lipšicov odhad bol tak nižší takmer o päť percent ako reálny výsledok, ale bol k nemu najbližšie. "Tým, že som bol viac v teréne pred druhým kolom, hovorili sme s ľuďmi, mal som optimistickejší pohľad na veci, aj keď nie až tak optimistický, ako dopadli výsledky," povedal Lipšic

Lipšic tak mohol uplynulý týždeň prijímať gratulácie k víťazstvu od kolegov a zbierať vsadené veci. Ako prvý mu priniesol stavenú fľašu domácej východniarskej slivovice Pavol Zajac z KDH. Po ňom podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec fľašu sektu a napokon Anton Martvoň zo Smeru-SD fľašu koňaku. Lipšic však cez pôst nepije. "Tvrdý alkohol všeobecne pijem veľmi málo, ale víno mám rád. A cez pôst si dávam vždy nejaký záväzok. Väčšinou si odopieram víno a sladké," povedal s tým, že počas májovej schôdze pozve po 19:00 tipujúcich kolegov na prípitok. Lipšic však nedostal len alkohol. Richard Vašečka sľúbil, že víťazovi kúpi Bibliu podľa jeho výberu. Lipšic sa rozhodol pre jej ekumenický preklad, ktorý vyšiel nedávno. Podpredseda Most-Híd László Solymos ako správny Maďar kúpil Lipšicovi maďarskú salámu.

Vzácnu zhodu v odhade výsledku Kisku našli predsedovia poslaneckých klubov OĽaNO a Most-Híd Richard Vašečka a László Solymos. Tí si mysleli, že Kiska získa 53 percent voličov. Solymos všad odhadoval výsledok Fica na 47 percent, kým Vašečka na 46 percent, pretože rátal s väčším počtom neplatných hlasov. Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec očakával, že za Kisku bude hlasovať 52 percent voličov a za Fica 48 percent. Víťazstvo Kisku očakával aj Pavol Zajac z KDH, ktorý tipoval jeho víťazstvo najtesnejším rozdielom v pomere 51,5 percenta ku 48,5 percenta. Ficovi veril len poslanec jeho strany Anton Martvoň. Ten očakával, že Fico získa 53 percentnú podporu.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

DNES - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

DNES - 19:22Domáce

V meste zasadá krízový štáb.

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

DNES - 18:48Domáce

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch.

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

DNES - 18:21Domáce

Obyvatelia by mali byť obozretní.

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

DNES - 18:19Domáce

Generál Milan Rastislav Štefánik vynikal zdravým sebavedomím a odvahou čeliť výzvam. Je vzorom pri boji za slobodu a demokraciu. Viacerí politici a politické strany sa na tom zhodli pri príležitosti pamätného dňa 105. výročia Štefánikov