• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.5.2024Meniny má Blažena
23°Bratislava

Prvé stopy po stratenom Boeingu, našli ich 500 km mimo kurzu

  • 15:24 11.03.2014
  • Kuala Lumpur
Prvé stopy po stratenom Boeingu, našli ich 500 km mimo kurzu

Stratené lietadlo s 239 pasažiermi zrejme letelo ešte asi päťsto kilometrov po tom, čo stratilo akýkoľvek kontakt s letovými dispečermi.

Napriek predchádzajúcim správam sa údajne nepodarilo nájsť žiadne stopy po havárii lietadla ani 239 ľuďoch, ktorí boli na palube.

Malajzijské vojenské letectvo pomocou radaru objavilo v Melackom prielive prvé stopy po lietadle, ktoré zmizlo ešte v sobotu počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Boeing 777 s 239 osobami na palube sa po poslednom kontakte s letovou kontrolou v meste Kota Bharu odklonil niekoľko sto kilometrov smerom na západ.

Súvisiace:

Záhada zmiznutého lietadla: Na falošný pas cestoval Iránec

Zmiznuté lietadlo je záhadou, intenzívne pátranie pokračuje

Stratené lietadlo v Ázii: Tímy zrejme našli okno z Boeingu

Stratilo sa lietadlo s viac než dvesto ľuďmi na palube

"Po Kota Bharu zmenil kurz a klesol na nižšiu výšku. Doletel do Melackého prielivu," povedal nemenovaný vojenský dôstojník blízky vyšetrovaniu. Melacký prieliv leží v Juhočínskom mori medzi Malajzijským polostrovom a ostrovom Sumatra. Znamenalo by to, že lietadlo letelo ešte asi 500 kilometrov po tom, čo stratilo akýkoľvek kontakt s dispečermi. Táto správa zatiaľ nie je potvrdená a vyšetrovatelia zmiznutia stroja spoločnosti Malaysia Airlines ju ešte overujú.

Pátranie po lietadle pokračuje v utorok už štvrtým dňom, napriek vysokému nasadeniu sa však stále nepodarilo nájsť žiadne konkrétne stopy po havárii. Stroj letiaci z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek v sobotu nadránom malajzijského času, keď sa mal nachádzať nad Thajským zálivom.

Po troskách pátrajú desiatky lietadiel a lodí zo siedmich krajín, zatiaľ čo sa v médiách objavujú rôzne špekulácie vrátane možnosti teroristického útoku. Interpol totiž v nedeľu potvrdil, že dvaja cestujúci použili ukradnuté pasy. Malajzijská polícia už zistila, že jeden z nich patril 19-ročnému Iráncovi, ktorý chcel v Nemecku požiadať o azyl. Nepredpokladá, že by mal väzby na teroristov.

Viac sa o záhade zmiznutého lietadla dočítate ----> TU

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Holandského speváka vyradili z Eurovízie pre výhražky produkčnej

Holandského speváka vyradili z Eurovízie pre výhražky produkčnej

DNES - 16:27Zahraničné

Organizátori Eurovízie vyradili holandského speváka Joosta Kleina z tejto pesničkovej súťaže. Len niekoľko hodín pred finále tak reagovali na sťažnosť členky produkčného štábu, ktorá speváka obvinila zo zastrašovania.

Putin potvrdil zloženie novej vlády, bude mať 10 vicepremiérov

Putin potvrdil zloženie novej vlády, bude mať 10 vicepremiérov

DNES - 14:28Zahraničné

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu podpísal výnos, ktorým potvrdil zloženie novej vlády. Na jej čele zostane Michail Mišustin a vláda bude mať desať vicepremiérov.

Polárna žiara so sebou priniesla problémy, toto spôsobila slnečná búrka na Zemi

Polárna žiara so sebou priniesla problémy, toto spôsobila slnečná búrka na Zemi

DNES - 14:25Zahraničné

Spoločnosť Starlink dodávajúca satelity, ktorú vlastní spoločnosť SpaceX, v sobotu varovala pred zhoršenými službami zapríčinenými najväčšou geomagnetickou búrkou za posledných dvadsať rokov.

Rusko oznámilo, že obsadilo šesť obcí na východe Ukrajiny

Rusko oznámilo, že obsadilo šesť obcí na východe Ukrajiny

DNES - 14:22Zahraničné

Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo prevzatie kontroly nad piatimi obcami v ukrajinskej Charkovskej oblasti a jednou v Doneckej oblasti. Ukrajinské úrady hlásia po ruských útokoch obete na životoch i zranených.

Poľsko posilňuje východné hranice, Tusk varuje pred hybridnou vojnou

Poľsko posilňuje východné hranice, Tusk varuje pred hybridnou vojnou

DNES - 13:09Zahraničné

Poľský premiér Donald v sobotu uviedol, že jeho krajina vzdoruje stupňujúcej sa hybridnej vojne. Poľsko takisto pracuje na posilnení svojich východných hraníc.