• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
18°Bratislava

Podporte aktivity OZ Babie leto

  • 10:11 04.03.2014
Podporte aktivity OZ Babie leto

Občianskeho združenie Babie leto- za pekné posledné roky môžete podporiť dvomi percentami z daní.

Dančiakom">

BRATISLAVA 4. marca (WBN/PR) - Podľa zákona o daniach z príjmov môžete poskytnúť 2% z vašej dane vybranej neziskovej organizácii. Po zaplatení celej dane sa môžete rozhodnúť, či 2% z nej pôjdu do štátneho rozpočtu alebo ich daňový úrad prevedie na účet vami vybranej neziskovej organizácie.

"Budeme veľmi vďační každému, kto sa rozhodne poukázať 2% z daní práve Občianskemu združeniu Babie leto. Pomôže nám to napĺňať náš zámer pomáhať významným ľuďom, ktorí v aktívnom veku obohatili svojou činnosťou spoločnosť, ale kvôli rozličným okolnostiam sa na sklonku života ocitli v núdzi," hovorí predsedníčka OZ Babie leto Martina Kucejová - Šinalyová.

OZ Babie leto aktívne vyhľadáva osobnosti spoločenského života, na ktoré sa pomaly zabúda, ponúka im pomoc a ich osudy zároveň priebežne dokumentuje a uverejňuje na svojej internetovej stránke a v médiách. Prijíma tiež odporúčania od občanov, v okolí ktorých žije takáto osobnosť a to aj v prípade, že tento človek už nie je medzi nami a pomoc potrebujú jeho najbližší. Podporu a pomoc poskytlo združenie napríklad slovenským športovým legendám, hádzanárovi Antonovi Frolovi, lyžiarovi Vladimírovi Krajňákovi, alebo hercovi Ivanovi Palúchovi.

Financie pre svoju činnosť získava z pomoci podnikateľských subjektov, od dobrovoľných darcov a tiež z 2% z daní. "Sme úprimne radi, keď sa nášmu združeniu podarí pomôcť preklenúť náročné životné situácie tým, ktorí to potrebujú a prispieť k tomu, aby jeseň svojho života prežili v pokoji. Chceme udržiavať v spoločnosti spomienky na ľudí, ktorí si to zaslúžia a prispieť k upevneniu pocitu spolupatričnosti. Ich životy môžu zároveň inšpirovať generácie mladších a byť pre nich príkladom," dodáva Martina Kucejová – Šinalyová.

V prípade, že sa rozhodnete venovať 2% z daní OZ Babie leto, postupujte nasledovne:
(Viac informácií o možnosti podpory OZ Babie leto formou 2% z daní nájdete na adrese: http://www.babieleto.sk/2-2/)

Ak ste fyzická osoba - živnostník: Priamo v daňovom priznaní vyplňte kolónky na poukázanie 2% z dane (XIII. oddiel). Uveďte prosím meno organizácie: BABIE LETO – občianske združenie za pekné posledné roky. Právna forma: občianske združenie. IČO: 30847745. Sídlo: Bratislava, 811 06, Banskobystrická 4. Žiadne iné tlačivo podávať netreba.

Ak ste právnická osoba: V časti IV. daňového priznania vyplňte prosím vyššie uvedené údaje o občianskom združení. Darovať môžete v každom prípade aspoň 1,5% z dane. 2% z dane môžete darovať len vtedy, ak vaša firma poskytla súčasne verejnoprospešný dar (aj inej organizácii) vo výške 0,5% z dane.

Ak ste zamestnanec: Požiadajte prosím zamestnávateľa, aby vám vystavil "Potvrdenie o zaplatení dane". Vyplňte "Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane v prospech OZ Babie leto”. Obe tlačivá doručte do 30. apríla 2014 na daňový úrad podľa Vášho bydliska. Tlačivá a podrobnejšie informácie nájdete na adrese: http://rozhodni.sk/poukazatel/tlaciva-na-poukazanie-2-z-dane/

Viac informácií o činnosti OZ Babie leto môžete získať na internetovej stránke www.babieleto.sk. V prípade, že chcete OZ Babie leto podporiť aj finančným darom určeným na pomoc osobnostiam Slovenska, ktoré sa ocitli v núdzi, môžete ho poslať na účet vedený v Tatrabanke: 2625034031/1100.
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tragédia na ihrisku: Zomrela mladá slovenská športovkyňa

Tragédia na ihrisku: Zomrela mladá slovenská športovkyňa

DNES - 18:02Domáce

Mladé dievča po niekoľkých dňoch boj o život prehralo.

Polícia varuje pred medveďom, ktorý sa pohyboval po obci

Polícia varuje pred medveďom, ktorý sa pohyboval po obci

DNES - 15:39Domáce

Miestni videli popoludní medveďa, upozornila polícia.

Prezidentka prezradila plány po skončení mandátu

Prezidentka prezradila plány po skončení mandátu

DNES - 15:32Domáce

Čaputová naznačila, čomu sa plánuje v budúcnosti venovať.

Prezidentka uviedla, čo urobí pred koncom svojho mandátu

Prezidentka uviedla, čo urobí pred koncom svojho mandátu

DNES - 14:32Domáce

Čaputová prezradila, čo chce ešte stihnúť na sklonku svojho mandátu.

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

DNES - 13:12Domáce

Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin by sa nemal stať členom Súdnej rady SR.