• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
19°Bratislava

Kotleba robí organizačné zmeny, ubudne pätnásť úradníkov

  • 10:19 28.02.2014
  • BANSKÁ BYSTRICA
Kotleba robí organizačné zmeny, ubudne pätnásť úradníkov

Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja bude mať od marca o 15 zamestnancov menej, medzi zrušenými pracovnými miestami sú aj posty vedúcich štyroch odborov. Je to výsledok organizačných zmien, o ktorých prostredníctvom internetovej stránky informuje kancelária predsedu BBSK Mariana Kotlebu.

Rušia odbory

"Jedným zo zámerov a cieľov nového vedenia BBSK je racionalizovať súčasný stav, zvýšiť efektívnosť práce na Úrade BBSK a efektívne nakladať s verejnými zdrojmi. V tejto súvislosti prijíma vedenie BBSK rozhodnutia o organizačných zmenách Úradu BBSK postupne vo viacerých etapách," uvádza kancelária s tým, že všetky organizačné zmeny sa uskutočňujú formou dodatkov k Organizačnému poriadku Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja a boli prerokované s odbormi.

Najvýraznejšou zmenou organizačnej štruktúry úradu od 1. marca je zrušenie odboru hospodárskej stratégie a riadenia majetku, odboru finančného riadenia a rozpočtu, odboru sociálnych politík a odboru vzdelávania a kultúry a presun oddelení, ktoré pod tieto odbory patrili, do priamej pôsobnosti riaditeľa Úradu BBSK. "Zamestnancom, ktorým sa na základe organizačnej zmeny zrušila pracovná pozícia a neprijali ponuku ukončiť pracovný pomer dohodou z organizačných dôvodov, začne plynúť od 1. marca zákonná výpovedná lehota," uvádza sa ďalej v správe.

Zaneprázdnení úradníci

Na otázku, aké úspory vedenie BBSK od aktuálnych organizačných zmien očakáva, ani na ďalšie doplňujúce otázky k tejto téme agentúra SITA nedostala od štvrtka poludnia odpovede. Iveta Kureková z oddelenia styku s verejnosťou Kancelárie predsedu BBSK to zdôvodňuje zaneprázdnenosťou zodpovedných úradníkov pri príprave piatkového zasadnutia Zastupiteľstva BBSK a odpovede prisľúbila poslať najskôr v pondelok.

Na konci minulého volebného obdobia mal Úrad BBSK, ako agentúru v polovici decembra informovala vtedajšia hovorkyňa BBSK Monika Pastuchová, 170 pracovných miest. Ku koncu roka z úradu po dohode odišli štyria zamestnanci: riaditeľ, hovorkyňa, vedúca kancelárie predsedu a vedúci jedného z odborov. Ich miesta nové vedenie kraja obsadilo vlastnými nominantmi.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje: Tieto okresy môže zasiahnuť mráz

SHMÚ varuje: Tieto okresy môže zasiahnuť mráz

DNES - 18:43Domáce

V noci a ráno môže potrápiť niektoré okresy prízemný mráz.

Zomrel obľúbený slovenský športovec

Zomrel obľúbený slovenský športovec

DNES - 18:05Domáce

Slovensko prišlo o ďalšieho mladého športovca.

NAKA pri akcii Škola zadržala 14-ročného chlapca

NAKA pri akcii Škola zadržala 14-ročného chlapca

DNES - 16:58Domáce

Národná kriminálna agentúra zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.

Polícia obvinila 25-ročného muža, ktorý nahlásil bombu na bratislavskom súde

Polícia obvinila 25-ročného muža, ktorý nahlásil bombu na bratislavskom súde

DNES - 16:21Domáce

Mladý muž čelí obvineniu za prečin šírenia poplašnej správy.

Policajti budú monitorovať situáciu na školách po celom Slovensku

Policajti budú monitorovať situáciu na školách po celom Slovensku

DNES - 15:47Domáce

Polícia priblížila pozadie bombových hrozieb.