• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
12°Bratislava

Prokuratúra uverila Mišenkovi, zbavila ho ďalšieho obvinenia

  • 19:58 25.02.2014
  • BRATISLAVA
Prokuratúra uverila Mišenkovi, zbavila ho ďalšieho obvinenia

Prokuratúra a polícia uverili svedkovi - klamárovi, Viliama Mišenku zbavili ďalšieho obvinenia, tie sa tak rúcajú jedno za druhým, informuje portál www.čas.sk. Keď sa na jeseň 2010 dal na útek, čelil obžalobe z krádeže peňazí z nitrianskej banky a policajti chystali jeho obvinenie z vraždy synovca Jozefa († 33).

Po tom, čo ho pred rokom priviezli z Venezuely, pribudli ďalšie obvinenia z vrážd, píše portál. Všetky na základe výpovedí kľúčového svedka Jána K., jeho výpovede sa však ukázali ako pochybné. Najnovšie Mišenku zbavili obvinenia z vraždy Jána Kriška († 38) , ktorá sa stala na jeseň 2001.

Kľúčový svedok Ján K. policajtom podrobne opísal, ako Mišenku vyhľadal istý Erik z Bratislavy a zháňal človeka na likvidáciu podnikateľa Jána Kriška. Ako píše www.čas.sk, tvrdil, že pri niektorých stretnutiach bol aj Slavomír Selický. Toho označil za strelca. Vyšetrovateľ Mišenku a Selického v auguste 2011 obvinil z vraždy Krišku.

Súvisiace:

Vražda bossa Čongrádyho, obvinení ostávajú za mrežami

Viliam Mišenka zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť

Podnikateľa v Sládkovičove zavraždil strelec, ktorý prechádzal okolo na babete. Ukázalo sa však, že Selický bol v čase vraždy hospitalizovaný v Chorvátsku, kde ho operovali, lebo si poranil nohu. Selického tak zbavili obvinenia už dávnejšie. "Teraz prokurátor zbavil obvinenia aj Mišenku," píše sa na portáli.

Svedka Jána K. obvinili z marenia spravodlivosti, lebo vyrobil falošné nahrávky, kompromitujúce nitrianskeho prokurátora a podhodil ich policajtom ako pravé. Tiež ho obvinili z krivej výpovede, lebo Mišenku a ďalších štyroch mužov označil za vrahov bosa Petra Čongrádyho alias Čongiho. Policajti však našli iného svedka a na základe jeho výpovede obvinili iných.

Obvinený z viacerých vrážd Viliam Mišenka (tretí zľava) vystupuje z vládneho leteckého špeciálu po príchode z Venezuely na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. Archívne foto: SITA/Marián Peiger

Niektorí z nich sa k vražde Čongiho priznali. "Samotná výpoveď svedka, aj v čase, keď nebolo preukázané, že v minimálne dvoch veciach klamal, by nepostačovala na podanie obžaloby a o to viac je tomu tak v súčasnosti, keď je osoba svedka v inom konaní obvinená z marenia spravodlivosti a krivej výpovede," napísal prokurátor.

Svedka Jána K. vyšetrovali viacerí znalci - psychológovia. Absurdne vyznieva, že ho označili za dôveryhodného, píše www.čas.sk. Prokurátor v uznesení o zastavení trestného stíhania proti Mišenkovi navyše upozornil, že znalec sa má podľa judikatúry vyjadrovať len k povahovým črtám a osobnosti a nie k dôveryhodnosti.

"Dôkazná situácia je vo všetkých trestných stíhaniach vrátane väzobného voči môjmu klientovi identická, výpovede tohto nedôveryhodného svedka a žiadny ďalší priamy alebo nepriamy dôkaz, ktorý by potvrdzoval jeho výpovede," reagoval Mišenkov obhajca Igor Cibula a dodal, že výpovede Jána K. sa už vo viacerých konaniach preukázali ako nepravdivé.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tragédia na ihrisku: Zomrela mladá slovenská športovkyňa

Tragédia na ihrisku: Zomrela mladá slovenská športovkyňa

VČERA - 18:02Domáce

Mladé dievča po niekoľkých dňoch boj o život prehralo.

Polícia varuje pred medveďom, ktorý sa pohyboval po obci

Polícia varuje pred medveďom, ktorý sa pohyboval po obci

VČERA - 15:39Domáce

Miestni videli popoludní medveďa, upozornila polícia.

Prezidentka prezradila plány po skončení mandátu

Prezidentka prezradila plány po skončení mandátu

VČERA - 15:32Domáce

Čaputová naznačila, čomu sa plánuje v budúcnosti venovať.

Prezidentka uviedla, čo urobí pred koncom svojho mandátu

Prezidentka uviedla, čo urobí pred koncom svojho mandátu

VČERA - 14:32Domáce

Čaputová prezradila, čo chce ešte stihnúť na sklonku svojho mandátu.

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

VČERA - 13:12Domáce

Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin by sa nemal stať členom Súdnej rady SR.