• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
14°Bratislava

Anglické duo Hurts sa 19. apríla predstaví v Bratislave

  • 16:05 11.03.2013
  • BRATISLAVA
Anglické duo Hurts sa 19. apríla predstaví v Bratislave

Anglické synthpopové duo Hurts bude najväčšou hviezdou ďalšej edície Electronic Beats Festivalu, ktorý sa bude konať v piatok 19. apríla v Refinery Gallery v bratislavskom Vlčom Hrdle.

Okrem Hurts sa na podujatí predvedie aj francúzsky dídžej a producent Sébastien Devaud alias Agoria, Američan James Pants a londýnske indiepopové duo Youthkills.

Vstupenky na akciu, ktorá v minulosti do hlavného mesta Slovenska priniesla mená ako The Prodigy, Underworld, Lamb, Apparat, Friendly Fires či Woodkid, sa už predávajú na webstránke predpredaj.sk za 12 eur. Po vypredaní prvých 50 kusov sa cena zvýši na 14 eur, na mieste bude vstupné 17 eur.

Hurts sa dostali do povedomia verejnosti koncom roka 2009, keď sa objavili na longliste ankety BBC Sound of 2010. Napokon v nej obsadili štvrté miesto. Duo sa presadilo hitom Wonderful Life, ktorý sa nachádza na debutovom albume Happiness (2010).

Hudobníci Adam Anderson a Theo Hutchcraft bodovali aj s ďalším singlom Stay a nasledujúce tri roky strávili na koncertných pódiách. Predstavili sa aj na Slovensku, konkrétne v auguste 2011 na druhom ročníku festivalu Grape v Piešťanoch. Zahrali si tiež na mnohých veľkých európskych festivaloch, napríklad Glastonbury, Rock Im Park, Sziget, Coachella, Frequency či T In The Park. Na Frequency festivale v rakúskom St. Pöltene vystúpia aj tento rok.

Druhým albumom dua je štúdiovka Exile, ktorá na Slovensku vychádza práve dnes. Prvým singlom z nahrávky obsahujúcej celkovo 12 skladieb je pieseň Miracle. Tá mala premiéru 4. januára na BBC Radio 1. Už v decembri si ale fanúšikovia dvojice z Manchestru mohli stiahnuť skladbu The Road.

Hurts majú na svojom konte niekoľko hudobných ocenení. Zásluhou diela Sunday si vlani z odovzdávania cien magazínu NME prevzali ocenenie za najlepší videoklip a rok predtým si z NME Awards odniesli sošku pre najlepšiu novú kapelu. Vo svojej zbierke majú aj Echo Award a nominácie na Q Award alebo MTV Europe Music Award. Informácie pochádzajú z webových stránok hudba.sk, predpredaj.sk a archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

5:38 28.04.2024Kultúra

Múzeum Louvre v Paríži začalo s francúzskym ministerstvom kultúry diskusiu o zlepšení podmienok vystavovania slávneho portrétu Mony Lisy.

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

6:14 26.04.2024Kultúra

Patrí k najobľúbenejším hercom nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Stvárnil viac než stovku filmových a televíznych úloh.

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.