V chrípkovom období sa odporúča zvýšený prísun vitamínov

V chrípkovom období sa odporúča zvýšený prísun vitamínov, a to hlavne sezónnej zeleniny a ovocia. Uviedla to hlavná hygienička SR Tatiana Červeňová. Základom prevencie ochorení je podľa nej časté umývanie rúk.
„Treba nahradiť v jedálnom lístku niektoré jedlá čerstvo zeleninou, čerstvým ovocím, skôr ich uprednostniť pred tými tepelne upravovanými,“ ozrejmila Červeňová. Dodala, že ľudia by mali siahnuť po zelenine a ovocí, ktoré je aktuálne dostupné v našich zemepisných šírkach, ako kyslá kapusta, jablká či mrkva.
Podľa Červeňovej by sa základným hygienickým návykom pri respiračných ochoreniach mali učiť už malé deti. „V prvom rade utieranie si nošteka do jednorazových vreckoviek, poprípade kýchanie do lakťovej jamky,“ podotkla.
Podľa hlavnej hygieničky je v tomto ročnom období nárast chrípkových ochorení očakávaný. Špecifikovala, že momentálne v populácii najviac cirkulujú chrípkové vírusy typu A a potom typu B. „V prípade vzniku lokálnych epidémií dôjde k zatváraniu predškolských a školských zariadení, či už na základe zváženia právomoci riaditeľa školy, poprípade rozhodnutia regionálneho hygienika,“ poznamenala.

Na Slovensko sa vráti mráz, SHMÚ vydal výstrahu
Na väčšine územia hrozí mrazivé počasie. Na toto sa treba pripraviť.

Oslavy v Piešťanoch už navštívilo 21.000 ľudí, pribúdajú ďalší
Celoslovenské oslavy 80. výročia víťazstva nad fašizmom doposiaľ navštívilo 21.000 ľudí, situácia je pokojná.

Fico: Sme národ, ktorý je jasne protifašisticky orientovaný
Premiér zdôraznil, že si musíme vážiť všetkých, ktorí sa postavili proti fašizmu.

Polícia hľadá muža na fotografiách. Nespoznali ste ho?
Polícia žiada verejnosť o súčinnosť pri stotožnení a pátraní po zločincovi.