• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
16°Bratislava

10 fungujúcich trikov na opicu!

  • 18:00 16.12.2013
  • BRATISLAVA
10 fungujúcich trikov na opicu!

Prisaháte, že už nikdy nebudete piť? Súcitíme s vami, a preto vám ponúkame osvedčené tipy, ako prežiť pohodové "prípitky".

1. Utopte ju!

Čistá pitná voda dokáže zázraky. Ak máte pocit, že sa vám v hlave rozpútal bujarý ohňostroj, litre vody sú tým najlepším detoxikačným prostriedkom. Vyplavíte pomocou nej z tela všetko škodlivé. No poďme k vašej hlave! Tkanivá okolo mozgu poväčšine tvorí práve voda. Alkohol z tela vodu odvádza a dehydratácia (práve preto máte "suchoty") vytvára v hlave tlak. Objímaniu záchodovej misy môžete preto predísť, ak budete vodu piť priebežne celú noc, počas konzumácie alkoholu.

2. Banány pre opičku

Počas dehydratácie stráca telo nielen vodu, ale aj dôležitý draslík. Preto majte vždy po ruke potraviny, ktoré ho obsahujú. Budete s nimi rýchlejšie fit. Sú nimi napríklad špenát či banány. Ak nie ste veľmi v stave variť a čuchať vône jedla, listový špenát môžete pokojne konzumovať aj čerstvý, namiesto šalátu.

3. Základné pravidlo:

Nikdy nepite na lačný žalúdok! Verte mi, budete si to vyčítať! Neznamená to, že keď má pivo a iný alkohol dostatok kalórií, v pohode vám stačí ako večera. To je omyl. Práve pitie na lačný žalúdok vedie k rýchlejšej absorpcii alkoholu. Výskumy vedcov v tejto oblasti dokonca dokázali, že plný žalúdok pomáha znižovať jeho celkový obsah v krvi. Jednoducho, ak sa najete, viac znesiete a na druhý deň sa vyhnete aj silnej opici.

4. Radšej priesvitné

Tmavý alkohol ako rum či príliš veľa červeného vína prispievajú k oveľa väčším nevoľnostiam ako svetlé nápoje. Môžu za to kongenéry, látky vznikajúce pri kvasení. Siahnite preto radšej po bielom alkohole a ráno sa vám tak prinajhoršom bude chcieť len veľmi spať. Ak predsa len patríte k obľúbencom tmavých liehovín, pre vlastné dobro stavte na kvalitu!

5. Multivitamín

Alkohol vyplavuje z tela i živiny. Skúste siahnuť po multivitamínových nápojoch a doplňte telu, čo ste mu v noci odobrali! Pomôžu i klasické šumivé "životabudiče"!

6. Bublinky?

Len to nie! Priveľa šampanského sa vám ráno určite stane osudným a vaše telo vám bublinky nepekne vráti silnými bolesťami a tlakmi v hlave. Rovnako tak pôsobí samotný alkohol zmiešaný so sýtenými minerálkami.

7. Slnečné pozdravenie

Premôžte sa a vstaňte z postele! Po osviežujúcej vlažnej sprche, vám oči otvoria jednoduché cviky jogy. Pozdravte slnko, aj keď vonku zúri búrka a opica je s týmto cvikom nenávratne preč! Napomáha okysličeniu krvi a zmierňuje stres.

8. Urobte si volské oči!

Vajíčka obsahujú taurín, ktorý dá vašu rozladenú pečeň rýchlo do poriadku. Hoďte ich preto na panvicu a pridajte kopu zeleniny. Zvýšite tak antioxidačnú silu vašich poopičných raňajok. V boji proti nevoľnostiam pomáha aj teplý zázvorový čaj, ktorý má schopnosť liečiť podráždený žalúdok.

9. Kyslík!

Určite neležte vo vydýchanej izbe a nenariekajte. Nadýchajte sa čerstvého vzduchu. Kyslík pomáha vyháňať škodlivé toxíny z vášho tela oveľa rýchlejšie. Najlepšie urobíte, ak sa vydáte aspoň na pár minút na mrazivú prechádzku. Uvidíte, ako sa rýchlo preberiete a s veľkou pravdepodobnosťou si z prechádzky prinesiete aj milované endorfíny.

10. Protijed!

Alkoholické opojenie spôsobuje, že vaše telo je zaplavené toxínmi. Pomáha tiež zázračný všeliek: „Med nad zlato“. Pre vysoký obsah fruktózy pôsobí na alkohol ako protijed. To, že je med najlepšou zbraňou na opicu tvrdia aj vedci. Toxíny med premieňa na kyselinu octovú, ktorá sa v tele spáli.

Čítajte: 20 dôvodov, prečo piť pivo

Zdroj: Info.sk, BD, zahr.
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kofeín ovplyvňuje riziko autizmu, varujú vedci

Kofeín ovplyvňuje riziko autizmu, varujú vedci

DNES - 8:56Zdravie

Káva môže mať vplyv na rozvoj autizmu u detí.

Vápnik a vitamín D má aj nežiadúce účinky. Doplnky s kalciom a D3 zvyšujú riziko fatálneho ochorenia

Vápnik a vitamín D má aj nežiadúce účinky. Doplnky s kalciom a D3 zvyšujú riziko fatálneho ochorenia

7:22 26.03.2024Zdravie

Štúdia ukázala, že doplnky s vápnikom a vitamínom D dokážu znížiť riziko jedného ochorenia, no zároveň zvyšujú riziko iného ochorenia.

Aký je najlepší typ spánku – krátky a hlboký alebo dlhší a ľahší?

Aký je najlepší typ spánku – krátky a hlboký alebo dlhší a ľahší?

19:49 21.03.2024Zdravie

Z hľadiska odpočinku je dôležité jeho trvanie aj kvalita. Ktorý faktor však zaváži viac?

Môže vám káva zvýšiť tlak? + Tri ďalšie odpovede na otázky o vašom obľúbenom nápoji

Môže vám káva zvýšiť tlak? + Tri ďalšie odpovede na otázky o vašom obľúbenom nápoji

20:13 18.03.2024Zdravie

Káva má schopnosť prebudiť a dodať energiu. Ako to však súvisí s obehovou sústavou?

Ako účinne bojovať proti oparu? Dôležitý je príbor aj uterák

Ako účinne bojovať proti oparu? Dôležitý je príbor aj uterák

9:06 18.03.2024Zdravie

Dermatovenerologička odporúča niekoľko zásad, ktorými by sa mali viesť pacienti s oparom.