• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

V Eurojackpote padla rekordná výhra, výherca sa zatiaľ neprihlásil

  • 20:26 07.06.2024
  • Kodaň
V Eurojackpote padla rekordná výhra, výherca sa zatiaľ neprihlásil

Výherca si z lotérie odnesie rekordných 120 miliónov eur.

Eurojackpot je medzinárodná európska lotéria, ktorá združuje 18 európskych krajín vrátane Slovenska. Jej cieľom je uhádnuť 5 čísel z 50 a ďalšie dve doplnkové čísla (Euročísla) z 12 čísel.

Posledná najvyššia výhra v Eurojackpote padla v roku 2015, keď stávkujúci z Českej republiky vyhral v prepočte vyše 100 miliónov eur. V utorok (4. 6.) sa tento rekord podarilo prelomiť tipujúcemu z Dánska, ktorý vyhral jackpot vo výške až 120 miliónov eur.

Podľa dánskeho denníka ekstrabladet.dk si stávkujúci zakúpil žreb k lotérii v kiosku v Kodani. Jeho totožnosť však nie je známa, k výhre sa dosiaľ neprihlásil. Riaditeľka dánskej národnej stávkovej spoločnosti Danske Spil Malene Mølgaardová dúfa, že tak spraví čím skôr:

„Boli by sme veľmi radi, keby sa nám ozvala osoba, ktorá si kúpila žreb s výhernými číslami Eurojackpotu, aby sme jej mohli vyplatiť 760 miliónov dánskych korún.“

K druhej výhre vo výške 50 miliónov dánskych korún (6,7 milióna eur) sa takisto neprihlásil ani ďalší víťaz.

Na výhercu sa čaká

Podľa Mølgaardovej po výhre spravidla nejaký čas trvá, kým sa výherca prihlási. Častým dôvodom je, že držiteľ výherného tiketu v tom čase nie je doma, ale na dovolenke alebo pracovnej ceste, prípadne jednoducho zabudol, že si žreb vôbec kúpil. Len málo sa stáva, že sa výherca vôbec neprihlási.

Danske Spil výhercom po odovzdaní výhry poskytuje bezplatné rady o tom, ako spravovať novo nadobudnutý majetok.

„Máme vyškolených zamestnancov, ktorí sa starajú o víťazov veľkých výhier. Peniaze vám pomôžu zabezpečiť rodinu na celé generácie, preto vám s tým ponúkame pomoc.“

Utorková výhra pokorila predošlý rekord v rámci Európy aj Dánska. Posledná väčšia výhra bola v Dánsku zaznamenaná vo výške 759 miliónov dánskych korún (101 miliónov eur).

Zdroj: Info.sk, DP, ekstrabladet.dk, tvnoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Trump sa stretol s Netanjahuom a skonštatoval, že vždy mali dobrý vzťah

Trump sa stretol s Netanjahuom a skonštatoval, že vždy mali dobrý vzťah

VČERA - 22:13Zahraničné

Bývalý americký prezident a súčasný kandidát republikánov za prezidenta Donald Trump prijal v piatok izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vo svojom sídle Mar-a-Lago v meste Palm Beach na Floride.

Otvárací ceremoniál OH2024: Výpravy sa plavili po Seine, divákov prekvapila Lady Gaga

Otvárací ceremoniál OH2024: Výpravy sa plavili po Seine, divákov prekvapila Lady Gaga

VČERA - 22:11Zahraničné

Olympijské hry v Paríži odštartovali v piatok unikátnym otváracím ceremoniálom, ktorý sa prvýkrát v histórii nekonal na hlavnom štadióne, ale v samotnom centre mesta.

Na tureckých protestoch proti zákonu o túlavých psoch došlo k zrážkam s políciou

Na tureckých protestoch proti zákonu o túlavých psoch došlo k zrážkam s políciou

VČERA - 21:29Zahraničné

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Americký skladateľ Philip Glass obvinil krymské divadlo z

Americký skladateľ Philip Glass obvinil krymské divadlo z "pirátstva"

VČERA - 18:59Zahraničné

Americký hudobný skladateľ Philip Glass obvinil divadlo na Rusmi okupovanom Kryme, že plánuje bez povolenia uviesť premiéru baletu s jeho hudbou.

Fico opäť telefonoval o zastavenej rope s ukrajinským premiérom

Fico opäť telefonoval o zastavenej rope s ukrajinským premiérom

VČERA - 18:02Zahraničné

Premiér SR Robert Fico v piatok opätovne telefonicky komunikoval otázku tranzitu ruskej ropy cez Ukrajinu s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom.