• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

Muž, ktorý sa zapálil pred súdom v New Yorku, je v kritickom stave

  • 21:44 19.04.2024
  • New York
Muž, ktorý sa zapálil pred súdom v New Yorku, je v kritickom stave

Muž, ktorý sa v piatok polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave, informovala televízia CNN s odvolaním sa na políciu.

Šéf newyorskej polície Jeffrey B. Maddrey uviedol, že muž najprv v parčíku oproti súdu vytiahol z plecniaka letáky, ktoré tam porozhadzoval. „Potom vytiahol bandasku a oblial sa nejakou kvapalinou — predpokladáme, že išlo o urýchľovač horenia — a zapálil sa,“ povedal Maddrey na tlačovej konferencii.

Muž sa potom zrútil na policajné zábrany pred súdom a následne na zem. Na sociálnych sieťach sa objavilo video, podľa ktorého sa muža snažili uhasiť okoloidúci aj policajti pomocou búnd a hasiacich prístrojov.

Maddrey dodal, že polícia preverí zabezpečenie verejného poriadku v súvislosti so súdnym pojednávaním, hoci k porušeniu bezpečnostných protokolov nedošlo, keďže muž sa podpálil v parčíku prístupnom verejnosti.

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom sa Trump ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd pre obvinenia zo spáchania trestného činu. Je obžalovaný z podplácania pornoherečky Stormy Danielsovej počas predvolebnej kampane v roku 2016 s cieľom dosiahnuť, aby o pomere s ním mlčala.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

DNES - 13:50Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu.