• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 7.12.2024Meniny má Ambróz
Bratislava

Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

  • 7:02 13.04.2024
  • Bratislava
Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

Jedna surovina, ktorú máte bežne poruke, pomôže dodať kurčaťu dokonale chrumkavú kožku.

Chrumkavá kuracia koža môže byť taká delikatesa, že niekedy sa na ňu tešíme viac, ako na samotné kuracie mäso. Na získanie chutnej, chrumkavej kuracej kože potrebujete len jednu bežnú zložku a trochu trpezlivosti.

Začnite so soľou

Foto: Natasha Breen/Shutterstock.com

Vlhkosť je vašim nepriateľom, pokiaľ ide o dosiahnutie chrumkavej kože. Preto je potrebné nájsť spôsob, ako ju odstrániť. Najlepšie a najjednoduchšie je suché solenie kurčaťa. Suché solenie spočíva v tom, že sa na kožu kurčaťa nanesie silná vrstva soli a potom sa soľ nechá pôsobiť.

Soľ vytiahne vlhkosť z kože a zároveň ju dodá aj hlboko dovnútra mäsa. Na pol kila kurčaťa budete potrebovať asi 1 čajovú lyžičku soli. Ak dávate prednosť jemnej soli, použite o polovicu menej.

Kura nasoľte aspoň hodinu pred opečením

Ak pripravujte kuracie kúsky, mali by ste ich nasoliť aspoň hodinu vopred. Ak pečiete celé kura, je ideálne ho nasoliť 24 hodín pred tepelnou úpravou. Môžete posypať kurča soľou a v prípade potreby ju votrieť do všetkých záhybov. Potom ho pred chladením položte kožou nahor na mriežku na plechu a dajte do chladničky.

Kura v chladničke nemusíte zakrývať, pretože chladnička je veľmi suché prostredie, ktoré tiež pomáha odvádzať vlhkosť z kože. Aby ste zachovali bezpečnosť potravín, uložte kura na spodnú policu s určitým odstupom od ostatných potravín. Po vybratí mäsa a pred opätovným vložením chladničky nezabudnite vyčistiť povrchy.

Kura najprv opečte na panvici

Foto: Razmarinka/Shutterstock.com

Keď ste kuracie mäso nasolili, je čas ho uvariť. Odolajte nutkaniu opláchnuť soľ a namiesto toho ho dajte rovno na panvicu, aby bola koža chrumkavá.

Na veľkej panvici rozohrejte olej, položte na ňu kurča kožou nadol a na stredne silnom ohni ho opečte do zlatista a do chrumkava, potom ho otočte a opečte aj z druhej strany. Potom presuňte mäso do rúry a upečte. Pred podávaním nechajte kurča päť minút odpočívať odkryté.

Zdroj: Info.sk, TM, thespruceeats.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video s Putinom vyvolalo obavy. Toto robil s nohami

Video s Putinom vyvolalo obavy. Toto robil s nohami

20:33 04.12.2024Zaujímavosti

Obavy o zdravie ruského prezidenta narastajú.

WhatsApp prestane fungovať na viacerých zariadeniach

WhatsApp prestane fungovať na viacerých zariadeniach

19:56 04.12.2024Zaujímavosti

Četovacia aplikácia WhatsApp prestane fungovať na niekoľkých mobilných zariadeniach, varujú vývojári.

Toto chcú zamestnanci najčastejšie pred vianočnými sviatkami

Toto chcú zamestnanci najčastejšie pred vianočnými sviatkami

9:14 04.12.2024Zaujímavosti

Prieskum ukázal, že finančná odmena nie je pre zamestnancov na prvom mieste.

Ženatí alebo slobodní? Títo muži starnú rýchlejšie

Ženatí alebo slobodní? Títo muži starnú rýchlejšie

21:09 01.12.2024Zaujímavosti

O tom, ako na vás dolieha vek, rozhoduje aj to, či ste zadaní. U žien je to však komplikovanejšie.

Tréner psov: 4 cviky, ktoré treba so psom vykonávať každý deň

Tréner psov: 4 cviky, ktoré treba so psom vykonávať každý deň

20:43 01.12.2024Zaujímavosti

Kynológ a tréner psov Will Atherton hovorí o štyroch cvikoch, ktoré treba so psom vykonávať každý deň.