• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 26.5.2024Meniny má Dušan
20°Bratislava

Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

  • 7:02 13.04.2024
  • Bratislava
Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

Jedna surovina, ktorú máte bežne poruke, pomôže dodať kurčaťu dokonale chrumkavú kožku.

Chrumkavá kuracia koža môže byť taká delikatesa, že niekedy sa na ňu tešíme viac, ako na samotné kuracie mäso. Na získanie chutnej, chrumkavej kuracej kože potrebujete len jednu bežnú zložku a trochu trpezlivosti.

Začnite so soľou

Foto: Natasha Breen/Shutterstock.com

Vlhkosť je vašim nepriateľom, pokiaľ ide o dosiahnutie chrumkavej kože. Preto je potrebné nájsť spôsob, ako ju odstrániť. Najlepšie a najjednoduchšie je suché solenie kurčaťa. Suché solenie spočíva v tom, že sa na kožu kurčaťa nanesie silná vrstva soli a potom sa soľ nechá pôsobiť.

Soľ vytiahne vlhkosť z kože a zároveň ju dodá aj hlboko dovnútra mäsa. Na pol kila kurčaťa budete potrebovať asi 1 čajovú lyžičku soli. Ak dávate prednosť jemnej soli, použite o polovicu menej.

Kura nasoľte aspoň hodinu pred opečením

Ak pripravujte kuracie kúsky, mali by ste ich nasoliť aspoň hodinu vopred. Ak pečiete celé kura, je ideálne ho nasoliť 24 hodín pred tepelnou úpravou. Môžete posypať kurča soľou a v prípade potreby ju votrieť do všetkých záhybov. Potom ho pred chladením položte kožou nahor na mriežku na plechu a dajte do chladničky.

Kura v chladničke nemusíte zakrývať, pretože chladnička je veľmi suché prostredie, ktoré tiež pomáha odvádzať vlhkosť z kože. Aby ste zachovali bezpečnosť potravín, uložte kura na spodnú policu s určitým odstupom od ostatných potravín. Po vybratí mäsa a pred opätovným vložením chladničky nezabudnite vyčistiť povrchy.

Kura najprv opečte na panvici

Foto: Razmarinka/Shutterstock.com

Keď ste kuracie mäso nasolili, je čas ho uvariť. Odolajte nutkaniu opláchnuť soľ a namiesto toho ho dajte rovno na panvicu, aby bola koža chrumkavá.

Na veľkej panvici rozohrejte olej, položte na ňu kurča kožou nadol a na stredne silnom ohni ho opečte do zlatista a do chrumkava, potom ho otočte a opečte aj z druhej strany. Potom presuňte mäso do rúry a upečte. Pred podávaním nechajte kurča päť minút odpočívať odkryté.

Zdroj: Info.sk, TM, thespruceeats.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Letuška prezradila, čo by nikdy nerobila v lietadle ako cestujúca

Letuška prezradila, čo by nikdy nerobila v lietadle ako cestujúca

VČERA - 21:13Zaujímavosti

Bývalá stewardka sa podelila o svoje skúsenosti z práce v niekoľkých aerolinkách.

Bohatá úroda čučoriedok: Takto ju dosiahnete správnym hnojením

Bohatá úroda čučoriedok: Takto ju dosiahnete správnym hnojením

VČERA - 20:33Zaujímavosti

Pri hnojení čučoriedok je potrebný trochu iný prístup a aj látky, keďže čučoriedky si vyžadujú rozdielne podmienky ako iné rastliny vo vašej záhrade.

Kvety pažítky nevyhadzujte, takto ich využijete v kuchyni

Kvety pažítky nevyhadzujte, takto ich využijete v kuchyni

VČERA - 18:35Zaujímavosti

Pažítku pozná každý a mnohí majú radi. Dokážete z nej však zužitkovať viac ako len zelené stonky, takže rozhodne nezabúdajte ani na kvety.

Zvieratá z útulkov si v sobotu v Bratislave hľadajú nových majiteľov

Zvieratá z útulkov si v sobotu v Bratislave hľadajú nových majiteľov

VČERA - 12:59Zaujímavosti

V sobotu sa v Bratislave koná charitatívne adopčné podujatie Nájdite sa...! so zvieratkom z útulku.