• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

  • 7:02 13.04.2024
  • Bratislava
Jednoduchý trik, ako dosiahnuť chrumkavú kožu na kuracine: Kľúčová je jedna prísada

Jedna surovina, ktorú máte bežne poruke, pomôže dodať kurčaťu dokonale chrumkavú kožku.

Chrumkavá kuracia koža môže byť taká delikatesa, že niekedy sa na ňu tešíme viac, ako na samotné kuracie mäso. Na získanie chutnej, chrumkavej kuracej kože potrebujete len jednu bežnú zložku a trochu trpezlivosti.

Začnite so soľou

Foto: Natasha Breen/Shutterstock.com

Vlhkosť je vašim nepriateľom, pokiaľ ide o dosiahnutie chrumkavej kože. Preto je potrebné nájsť spôsob, ako ju odstrániť. Najlepšie a najjednoduchšie je suché solenie kurčaťa. Suché solenie spočíva v tom, že sa na kožu kurčaťa nanesie silná vrstva soli a potom sa soľ nechá pôsobiť.

Soľ vytiahne vlhkosť z kože a zároveň ju dodá aj hlboko dovnútra mäsa. Na pol kila kurčaťa budete potrebovať asi 1 čajovú lyžičku soli. Ak dávate prednosť jemnej soli, použite o polovicu menej.

Kura nasoľte aspoň hodinu pred opečením

Ak pripravujte kuracie kúsky, mali by ste ich nasoliť aspoň hodinu vopred. Ak pečiete celé kura, je ideálne ho nasoliť 24 hodín pred tepelnou úpravou. Môžete posypať kurča soľou a v prípade potreby ju votrieť do všetkých záhybov. Potom ho pred chladením položte kožou nahor na mriežku na plechu a dajte do chladničky.

Kura v chladničke nemusíte zakrývať, pretože chladnička je veľmi suché prostredie, ktoré tiež pomáha odvádzať vlhkosť z kože. Aby ste zachovali bezpečnosť potravín, uložte kura na spodnú policu s určitým odstupom od ostatných potravín. Po vybratí mäsa a pred opätovným vložením chladničky nezabudnite vyčistiť povrchy.

Kura najprv opečte na panvici

Foto: Razmarinka/Shutterstock.com

Keď ste kuracie mäso nasolili, je čas ho uvariť. Odolajte nutkaniu opláchnuť soľ a namiesto toho ho dajte rovno na panvicu, aby bola koža chrumkavá.

Na veľkej panvici rozohrejte olej, položte na ňu kurča kožou nadol a na stredne silnom ohni ho opečte do zlatista a do chrumkava, potom ho otočte a opečte aj z druhej strany. Potom presuňte mäso do rúry a upečte. Pred podávaním nechajte kurča päť minút odpočívať odkryté.

Zdroj: Info.sk, TM, thespruceeats.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Šesťdesiatnička Sandra Bullocková,

Šesťdesiatnička Sandra Bullocková, "zažila" nebezpečnú rýchlosť i gravitáciu

VČERA - 6:21Zaujímavosti

Oscarmi oceňovaná americká herečka slávi 60. narodeniny.

Zakladateľ Radošinského naivného divadla Stanislav Štepka slávi 80. narodeniny

Zakladateľ Radošinského naivného divadla Stanislav Štepka slávi 80. narodeniny

VČERA - 6:17Zaujímavosti

Popularita Radošinského naivného divadla bola pre predstaviteľov totalitného režimu problém, zakročiť však nevedeli.

Veľká predpoveď počasia na jeseň: Čakajú nás ďalšie horúčavy?

Veľká predpoveď počasia na jeseň: Čakajú nás ďalšie horúčavy?

20:14 25.07.2024Zaujímavosti

Meteorológovia očakávajú, že počas jesene sa do Európy vráti studený prúd La Nina. Ako to ovplyvní počasie?

Facebookom sa šíri nový podvod, na túto otázku neodpovedajte!

Facebookom sa šíri nový podvod, na túto otázku neodpovedajte!

19:26 25.07.2024Zaujímavosti

Rozhovor, ktorý začína obyčajnou otázkou, sa môže rýchlo zvrhnúť na podvod. Ohrozené sú aj kontakty, ktoré dlhšie poznáte.

Video: Šokujúce správanie na železničnom priecestí. Incident vyšetruje polícia

Video: Šokujúce správanie na železničnom priecestí. Incident vyšetruje polícia

22:03 23.07.2024Zaujímavosti

Muž sa hral s dieťaťom mimoriadne nezodpovedným spôsobom.