• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

Tragické následky silného vetra: Pod Tatrami zomrela mladá žena

  • 16:06 01.04.2024
  • Varšava
Tragické následky silného vetra: Pod Tatrami zomrela mladá žena

Silný vietor v pondelok v južnom Poľsku vyvracal stromy, ktoré zabili najmenej štyroch ľudí a ďalších zranili. TASR informuje podľa správ agentúr AP a PAP.

V podtatranskom meste Zakopané pád stromu na jej auto zabil 23-ročnú ženu, uviedol hovorca hasičov Andrzej Król-Łęgowski. V meste iný strom zasiahol 2-ročného chlapca, ktorého museli resuscitovať a previezť do nemocnice, doplnil hovorca.

V meste Rabka-Zdroj zomreli traja ľudia vrátane šesťročného dieťaťa, keď ich privalil strom v kúpeľnom parku, uviedol hovorca miestnych hasičov Hubert Cieply pre agentúru PAP.

Miestne úrady vydali výstrahu pred nebezpečným vetrom s rýchlosťou najmenej 100 km/h a uzavreli vysokohorské chodníky v Tatranskom národnom parku.

Výstrahy pred vetrom platia aj na Slovensku

Foto: facebook.com/KRPZZA

Výstraha prvého stupňa pred vetrom v pondelok pribudla pre okresy Ilava, Považská Bystrica, Púchov a pre takmer celý Žilinský kraj. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe. Výstraha tiež platí v celom Bratislavskom a Trnavskom kraji, v takmer celom Nitrianskom kraji a v okresoch Brezno, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Kežmarok, Poprad a Tvrdošín.

SHMÚ upozornil, že výstraha tretieho stupňa pred vetrom na horách naďalej platí v okresoch Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín.

Vietor skomplikoval dopravu na Orave

Silný vietor komplikuje v pondelok dopravu na Orave.

Polícia z bezpečnostných dôvodov dočasne uzatvorila cestu III/2311 medzi Habovkou a Oravicami v okrese Tvrdošín, popadané stromy sú i na ceste II/520 v Suchej Hore (okres Tvrdošín). Informuje o tom na sociálnej sieti.

Policajti vodičov vyzývajú, aby zvýšili na cestách opatrnosť.

Úseky monitorujú hliadky Policajného zboru.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Trump sa stretol s Netanjahuom a skonštatoval, že vždy mali dobrý vzťah

Trump sa stretol s Netanjahuom a skonštatoval, že vždy mali dobrý vzťah

VČERA - 22:13Zahraničné

Bývalý americký prezident a súčasný kandidát republikánov za prezidenta Donald Trump prijal v piatok izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vo svojom sídle Mar-a-Lago v meste Palm Beach na Floride.

Otvárací ceremoniál OH2024: Výpravy sa plavili po Seine, divákov prekvapila Lady Gaga

Otvárací ceremoniál OH2024: Výpravy sa plavili po Seine, divákov prekvapila Lady Gaga

VČERA - 22:11Zahraničné

Olympijské hry v Paríži odštartovali v piatok unikátnym otváracím ceremoniálom, ktorý sa prvýkrát v histórii nekonal na hlavnom štadióne, ale v samotnom centre mesta.

Na tureckých protestoch proti zákonu o túlavých psoch došlo k zrážkam s políciou

Na tureckých protestoch proti zákonu o túlavých psoch došlo k zrážkam s políciou

VČERA - 21:29Zahraničné

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Americký skladateľ Philip Glass obvinil krymské divadlo z

Americký skladateľ Philip Glass obvinil krymské divadlo z "pirátstva"

VČERA - 18:59Zahraničné

Americký hudobný skladateľ Philip Glass obvinil divadlo na Rusmi okupovanom Kryme, že plánuje bez povolenia uviesť premiéru baletu s jeho hudbou.

Fico opäť telefonoval o zastavenej rope s ukrajinským premiérom

Fico opäť telefonoval o zastavenej rope s ukrajinským premiérom

VČERA - 18:02Zahraničné

Premiér SR Robert Fico v piatok opätovne telefonicky komunikoval otázku tranzitu ruskej ropy cez Ukrajinu s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom.