• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
13°Bratislava

Dubéci, Michelko, Tomáš a Šipoš sa zhodli,že výsledky 1.kola neprekvapili

  • 13:42 24.03.2024
  • Bratislava
Dubéci, Michelko, Tomáš a Šipoš sa zhodli,že výsledky 1.kola neprekvapili

Výsledky prvého kola volieb neboli veľmi prekvapivé vzhľadom na predvolebné prieskumy. Rozhodujúce bude druhé kolo.

Zhodli sa na tom poslanci Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS), Martin Dubéci (PS), Michal Šipoš (Klub Slovensko, Za ľudí, KÚ) a minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Ľudia budú mať možnosť vyberať medzi dvomi pomerne rozdielnymi kandidátmi,“ skonštatoval na margo druhého kola Tomáš. Ivan Korčok podľa neho neprinesie pokoj spoločnosti, ale chaos, keďže chce byť opozíciou voči vláde. Práve predseda parlamentu a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini by bol podľa Tomáša prezidentom mieru, pokoja a bol by proslovenskou hlavou štátu.

Michelko avizoval, že o postupe v druhom kole budú hovoriť aj na koaličnej rade. Ukázalo sa podľa neho ako nešťastné, že sa vládna koalícia už pri formovaní koaličnej dohody nedohodla na jednotnom postupe v prezidentských voľbách. Poznamenal, že preto SNS v prvom kole podporila vlasteneckého kandidáta. Dodal, že ak chce Pellegrini získať aj ostatných koaličných voličov, musí sa jasne vyjadriť k niektorým otázkam a nemôže vajatať.

Podľa Dubéciho dávajú výsledky prvého kola nádej, že na Slovensku je veľa ľudí, ktorým záleží na európskom a demokratickom smerovaní krajiny, a že súčasná vláda je poraziteľná. „Čakajú nás dramatické dva týždne,“ podčiarkol v súvislosti s kampaňou. Poznamenal, že proti sebe stoja jeden vládny kandidát Pellegrini a Korčok ako občiansky a nadstranícky kandidát.

Ukázalo sa, že výsledky zodpovedali prieskumom. Naším cieľom bolo od začiatku pritiahnuť čo najviac ľudí, aby prišli voliť do prvého kola,“ uviedol Šipoš. Preto podľa neho kandidoval aj predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Vzhľadom na Korčokov výsledok v prvom kole upozornil, že netreba zaspať na vavrínoch. „Všetci demokraticky zmýšľajúci voliči by mali zobrať rozum do hrsti a ísť v druhom kole voliť,“ podčiarkol. Myslí si, že Slováci sa v kritických momentoch vedia zomknúť, a verí, že toto urobia aj v druhom kole. O tom, či hnutie Slovensko podporí Korčoka, ešte budú podľa Šipoša diskutovať vo vnútri, pripravení sú s ním rokovať.

SNS v prvom kole podporila Štefana Harabina. Jeho výsledok podľa Michelka splnil očakávania. Skonštatoval, že ak prví dvaja kandidáti získali zhruba 80 percent hlasov a Harabin získal väčšinu zo zvyšku, je to pomerne silný výsledok. „Kto získa väčšinu z potenciálu Harabina, ten bude prezident,“ dodal na margo druhého kola.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Mladík v Žiline unikal pred policajtmi, zastavil až po varovných výstreloch

Mladík v Žiline unikal pred policajtmi, zastavil až po varovných výstreloch

VČERA - 19:32Domáce

Policajná hliadka chcela zastaviť v Žiline auto značky BMW, ktorého vodič riskantnou jazdou ohrozoval účastníkov cestnej premávky a poškodil automobil.

SHMÚ: Na západnom Slovensku treba v nedeľu rátať so silnejším vetrom

SHMÚ: Na západnom Slovensku treba v nedeľu rátať so silnejším vetrom

VČERA - 18:56Domáce

Na západnom Slovensku treba v nedeľu (28. 4.) počítať so silnejším vetrom.

Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

VČERA - 14:12Domáce

Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS) avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o Fonde na podporu umenia.

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd

VČERA - 11:18Domáce

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd.

Budúcnosť Slovenska vidí bývalá europoslankyňa Anna Záborská v EÚ

Budúcnosť Slovenska vidí bývalá europoslankyňa Anna Záborská v EÚ

VČERA - 9:07Domáce

Budúcnosť Slovenska vidí bývalá dlhoročná europoslankyňa Anna Záborská aj naďalej v Európskej únii.