• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

Toto drobné korenie dokáže liečiť bolesť hrdla a prechladnutie

  • 7:43 07.12.2023
  • Svet
Toto drobné korenie dokáže liečiť bolesť hrdla a prechladnutie

Domáci recept vám pomôže zmierniť príznaky prechladnutia.

Ak vás trápi bolesť hrdla a máte iné príznaky prechladnutia, nemusíte hľadať najbližšiu lekáreň. Ideálny prírodný liek totiž možno máte v kuchynskej skrinke. Pri liečbe zápalu hrdla a úst môžete siahnuť po klinčekoch. Toto dobre známe korenie, ktoré je vlastne púčikom zo stále zeleného stromu, odporúča na liečenie bolesti hrdla aj Lauren Kissee.

Vo videu na sociálnej sieti uviedla, že sa o tomto lieku proti nachladnutiu a bolesti hrdla prvýkrát dozvedela od kamarátky, ktorá sa o tomto tajomstve dozvedela od staršej ženy vychovanej v Japonsku. Lauren to vyskúšala na vlastnej koži a o tento recept sa rozhodla podeliť s ostatnými používateľmi po tom, čo jej údajne pomohol vyhrať nad bolesťou hrdla. Jej video sa stalo virálne a tento recept si našiel tisíce fanúšikov.

Sila klinčekového čaju

Foto: ELAKSHI CREATIVE BUSINESS/Shutterstock.com

Klinčeky sú sušené púčiky kvetov, ktoré pochádzajú zo stále zeleného stromu v Indonézii. Okrem využitia v kuchyni prinášajú aj rôzne zdravotné benefity, pretože majú antivírusové a protizápalové účinky.

Lauren vo videu začala tým, že päť alebo šesť klinčekov dala do šálky, aby si pripravila klinčekový čaj. “Dáte tam vriacu vodu a klinčeky budete lúhovať asi 15 minút,” uviedla, pričom podľa nej takto uvarený čaj vonia ako Vianoce. Po vyluhovaní klinčekov vypite celý hrnček klinčekového čaju.

@laurenkissee This seriously WORKS! I first heard of this natural remedy for sore throats and colds from a friend who had been told by an older lady raised in Japan that this was a natural remedy she grew up with and worked every time. My friend said it worked so well for her that she had to share it with me. I knew cloves were good for you but didnt know just how amazing they were for the immune system. I did my own research and tried it for myself and im here to tell you that this completely alleviated my sore throat in 30 mins! I do this 2-3x a day if my body is fighting a cold. Try it for yourself and let me know how it works! As always— never giving medical advice, just sharing my own wellness journey! #naturalremedy #naturalremedieswork #naturalremediesthatwork #sorethroatremedy #clovesforladies #coldremedies #coldremedyhack ♬ original sound - Lauren Kissee

Klinčeky je vhodné aj požuť

Foto: mady70/Shutterstock.com

Po jeho dopití však musíte pre svoje zdravie urobiť ešte jednu vec. Lauren odporúča vyloviť zo šálky jeden klinček, dať si ho do úst a žuť ho. Potvrdila, že rozhryzené klinčeky nemajú veľmi dobrú chuť, ale podľa nej je to potrebné na zlepšenie imunity. Sama sa neubránila úšrknu pri prežúvaní klinčeka.

Divákom odporučila, aby po minúte žutia klinček vypľuli a napili sa vody. Ak budete postupovať podľa tohto návodu, mali by pri tejto metóde zaznamenať okamžitú úľavu od bolesti do 30 minút. Tento postup je potrebné opakovať 2 až 3-krát denne, aby ste vyliečili zápal hrdla.

Liečivé účinky klinčekov sú dobre známe aj v oblasti dentálneho zdravia. Môžu pomôcť aj pri liečbe ústnej dutiny, predovšetkým zubov a ďasien. Stačí si pomletý klinček aplikovať na boľavý zub či ďasno. Určite oceníte, že po použití klinčekov budete mať aj sviežejší dych.

Zdroj: Info.sk, TM, Video: tiktok.com/@laurenkissee
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V slovenských povrchových vodách sa vyskytujú vibriá, môžu spôsobiť hnačku či infekciu

V slovenských povrchových vodách sa vyskytujú vibriá, môžu spôsobiť hnačku či infekciu

8:16 24.07.2024Zdravie

V slovenských povrchových vodách, využívaných na kúpanie, sa môžu vyskytovať tzv. morské vibriá.

Prečo by ste v lete nemali spávať bez pyžama? Toto si o tom myslia lekári

Prečo by ste v lete nemali spávať bez pyžama? Toto si o tom myslia lekári

7:12 24.07.2024Zdravie

Horúce letné teploty nie sú dôvodom, pre ktorý sa oplatí odhodiť pyžamo. Lekári vysvetľujú, prečo je to nebezpečné.

Suché pery sú príznakom deficitu vitamínov: Tieto živiny si musíte doplniť

Suché pery sú príznakom deficitu vitamínov: Tieto živiny si musíte doplniť

19:37 20.07.2024Zdravie

Ak vás trápia suché pery aj v teplejších mesiacoch, na vine môže byť nedostatok dôležitých vitamínov a minerálov.

Toto by ste nikdy nemali robiť na pláži, môže vám ísť o život

Toto by ste nikdy nemali robiť na pláži, môže vám ísť o život

20:05 17.07.2024Zdravie

Bežná plážová aktivita môže byť pre vašu rodinu smrteľná.

Pozor na červené bodky na koži, takto sa z nich môže stať rakovina

Pozor na červené bodky na koži, takto sa z nich môže stať rakovina

21:34 14.07.2024Zdravie

Video zachytáva rozvoj rakoviny kože.