• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
17°Bratislava

Václav Neckář vydáva k jubileu novú pieseň a kompiláciu najväčších hitov

  • 11:25 03.10.2023
  • Bratislava
Václav Neckář vydáva k jubileu novú pieseň a kompiláciu najväčších hitov

Václav Neckář, jedna z najvýznamnejších osobností v dejinách českej populárnej hudby, oslávi 23. októbra 80. narodeniny.

Pri príležitosti tohto významného jubilea vychádza komplet Osmdesát / Největší hity 1965 - 2023, ktorý prináša komplexný prierez hudobnou kariérou tejto legendy a zároveň aj jednu novú pieseň. Novinka nesie názov Snílek a vznikla v tandeme Jaromír Švejdík a Dušan Neuwerth, ktorí stoja aj za úspešnou skladbou Půlnoční. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Nová kompilácia ponúka 80 nahrávok, rozdelených do 4 CD a kapitol: Start životního maratonu, Na vlastní pěst (hlavně) s Bacily, Osmdesátky jako zkouška z dospělosti a Spěchání do nového milénia.

Dlhá hudobná cesta vedie od kultových piesní Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě či Lékořice cez Čaroděje dobroděj, Suzann, Dr. Dam Di Dam, Já ti zabrnkám, Potulného hráče, Mýdlového princ, Tvým dlouhým vlasům, Lásku ztracenou, Oči koní až po Půlnoční a novinku Snílek.

Kompilácia Václav Neckář: Osmdesát / Největší hity 1965 - 2023 oficiálne vychádza vo vydavateľstve Supraphon 20. októbra a je zostavou trvalo populárnych pesničiek s nezameniteľnými baladami, výbornými textami i jedinečnou inštrumentáciou, napríklad v podobe príspevkov Ota Petřinu. Nechýbajú duetá s Helenou Vondráčkovou, Martou Kubišovou, Janou Robbovou, Věrou Špinarovou či Lenkou Dusilovou. To všetko dopĺňa booklet s podrobnou biografiou.

Golden Kids sa od 1. novembra rozbehli nielen po celom Československu, ale i po Európe. Ale 3. februára 1970 zasiahli mocní normalizátori, zakázali Marte Kubišovej spievať, a tým pádom Golden Kids po 15 mesiacoch zrušili naplánované koncerty a zahraničnú spoluprácu s gramofónovými firmami. Na troskách kapely Golden Kids sme 4. augusta 1971 spoločne s Otom Petřinom, Zdeňkom Rytířom, Petrom Formánkom, Hanušom Bunzelom a bráchom Honzom založili skupinu Bacily,“ spomína Václav Neckář na zrod svojej kariéry s kapelou Bacily za chrbtom.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Austrálski AC/DC sa v Bratislave postarali o nový divácky rekord

Austrálski AC/DC sa v Bratislave postarali o nový divácky rekord

8:13 22.07.2024Kultúra

Slovenská metropola si v nedeľu zapísala do kroniky nový divácky rekord, na letisko vo Vajnoroch prišlo stotisíc fanúšikov na koncert austrálskej skupiny AC/DC.

Na letných koncertoch v SNG vystúpi Tamara Kramar aj Nina Kohout

Na letných koncertoch v SNG vystúpi Tamara Kramar aj Nina Kohout

8:07 20.07.2024Kultúra

Slovenská národná galéria chystá toto leto štyri koncerty, ktoré sa budú konať na nádvorí.

Zomrela herečka Shannen Doherty

Zomrela herečka Shannen Doherty

15:22 14.07.2024Kultúra

Známa herečka prehrala boj s rakovinou.

Zomrel producent Titanicu a série Avatar

Zomrel producent Titanicu a série Avatar

19:05 07.07.2024Kultúra

Vo veku 63 rokov zomrel v piatok po 16-mesačnom boji s rakovinou hollywoodsky producent Jon Landau, ktorý produkoval kasové trháky Titanic a Avatar.

Zomrel významný slovenský hudobník a pedagóg

Zomrel významný slovenský hudobník a pedagóg

21:30 04.07.2024Kultúra

Slovenská hudobná scéna prišla o významného skladateľa.