• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
12°Bratislava

Bystrica nie je hnedá škvrna na mape, tvrdí poslanec Pirošík

  • 11:04 12.11.2013
  • BANSKÁ BYSTRICA
Bystrica nie je hnedá škvrna na mape, tvrdí poslanec Pirošík

Banskobystrické zastupiteľstvo vyjadrilo podporu kandidátovi na župana Vladimírovi Maňkovi. Na margo zvolenia Kotlebu ukázal Pirošík karikatúru, na ktorej čierna čižma drví Pamätník SNP.

Banskobystrické mestské zastupiteľstvo v utorok jednomyseľne deklarovalo podporu Vladimírovi Maňkovi zo Smeru-SD, ktorý v druhom kole obhajuje post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja proti vyzývateľovi Marianovi Kotlebovi z Ľudovej strany Naše Slovensko.

Uznesenie, za ktoré hlasovalo všetkých 19 prítomných poslancov, sformuloval a predložil nezávislý poslanec Vladimír Pirošík, za čo si od kolegov zo Smeru-SD vyslúžil potlesk.

Jeho text je: „My, poslanci Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici, ctiac si hodnoty demokracie, tolerancie a humanizmu, nadväzujúc na odkaz Slovenského národného povstania, konštatujeme, že extrémizmus a neznášanlivosť nepomôžu riešiť ťažké spoločenské a hospodárske problémy v meste a kraji a preto deklarujeme, že napriek rôznosti názorových prúdov, ktoré zastupujeme, spájame sily a podporíme v druhom kole volieb na predsedu BBSK Vladimíra Maňku.“

Pirošík ukázal karikatúru

V rozprave k svojmu návrhu Pirošík argumentoval potrebou vyslať signál, že Banská Bystrica, hoci tam Kotleba v sobotných voľbách do Zastupiteľstva BBSK získal najviac hlasov, nie je hnedou škvrnou na mape Slovenska.

Poslancom ukázal aj karikatúru z dennej tlače, na ktorej čierna čižma drví banskobystrický Pamätník SNP. „Hovorím to ako človek, ktorý nevolil Maňku a môj kandidát sa do druhého kola nedostal. V tejto chvíli sa hrá tesne okolo čiary demokratického ihriska,“ uviedol Pirošík.

Maňka si podporu cení

Vladimír Maňka v reakciu na uznesenie pre agentúru SITA uviedol, že si váži, že Banská Bystrica je bašta demokracie, postavila sa proti fašizmu a bola centrom odboja v SNP. „Vážim si tento názor a chcem sa poďakovať. V mene demokracie a v mene toho, že všetci chceme riešiť otázky, ktoré sú pálčivé,“ povedal Maňka.

Marian Kotleba považuje utorňajšiu deklaráciu mestského zastupiteľstva za ukážku toho, že zlodeji bez rozdielu politickej príslušnosti sa boja toho, že im niekto príde do ich košiara brániť v rozkrádaní štátu. „Všetky politické strany uprednostnili kolaboráciu so smerom a Robertom Ficom pred skutočnou demokraciou a voľbou občanov Slovenskej republiky,“ povedal pre agentúru SITA Kotleba.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tragédia na ihrisku: Zomrela mladá slovenská športovkyňa

Tragédia na ihrisku: Zomrela mladá slovenská športovkyňa

VČERA - 18:02Domáce

Mladé dievča po niekoľkých dňoch boj o život prehralo.

Polícia varuje pred medveďom, ktorý sa pohyboval po obci

Polícia varuje pred medveďom, ktorý sa pohyboval po obci

VČERA - 15:39Domáce

Miestni videli popoludní medveďa, upozornila polícia.

Prezidentka prezradila plány po skončení mandátu

Prezidentka prezradila plány po skončení mandátu

VČERA - 15:32Domáce

Čaputová naznačila, čomu sa plánuje v budúcnosti venovať.

Prezidentka uviedla, čo urobí pred koncom svojho mandátu

Prezidentka uviedla, čo urobí pred koncom svojho mandátu

VČERA - 14:32Domáce

Čaputová prezradila, čo chce ešte stihnúť na sklonku svojho mandátu.

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

VČERA - 13:12Domáce

Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin by sa nemal stať členom Súdnej rady SR.