• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

YouTube obnovil Trumpovi prístup k používateľskému účtu

  • 21:41 17.03.2023
  • Washington
YouTube obnovil Trumpovi prístup k používateľskému účtu

Spoločnosť YouTube opätovne umožnila bývalému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi prístup na jeho používateľský kanál. Urobila tak viac než dva roky po jeho zablokovaní po útoku na Kapitol z januára 2021. TASR správu prevzala v piatok z agentúry AFP.

YouTube a ďalšie on-line platformy zablokovali Trumpove účty po tom, ako priaznivci exprezidenta 6. januára 2021 vtrhli do priestorov washingtonského Kapitolu. Ako dôvod uviedli hrozbu ďalšieho násilia.

Exprezident nemohol na YouTube zverejňovať žiadny obsah a jeho 2,6 milióna odberateľov nemohlo jeho už predtým zverejnené videá komentovať.

Twitter Trumpove účty odblokoval ešte vlani v novembri po tom, ako túto spoločnosť prevzal miliardár a podnikateľ Elon Musk. Spoločnosť Meta, ktorá prevádzkuje Facebook i Instagram, obnovenie exprezidentových účtov oznámila koncom januára.

Trump v novembri 2022 oznámil svoju kandidatúru na post prezidenta USA vo voľbách v roku 2024. Obnovené účty na on-line platformách však zatiaľ nepoužíva. Trump v októbri 2021 spustil vlastnú sociálnu sieť Truth Social.

Spoločnosť YouTube uviedla, že Trumpov účet obnovuje po dôkladnom zvážení rizika a v úsilí dať všetkým hlavným kandidátom pred voľbami vyrovnané šance oslovovať voličov.

Priaznivci Trumpa 6. januára 2021 zaútočili na políciu, prerazili barikády a vstúpili do Kapitolu v neúspešnej snahe zabrániť Kongresu v potvrdení volebného víťazstva súčasného prezidenta Joea Bidena v roku 2020.

Trump pre možné podnecovanie svojich podporovateľov k útoku čelil ústavnej žalobe (impeachmentu), americký Senát ho však vo februári 2021 v hlasovaní oslobodil. Incident zo 6. januára, pri ktorom prišlo o život viacero ľudí, vyšetroval i výbor Snemovne reprezentantov amerického Kongresu.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Trump sa stretol s Netanjahuom a skonštatoval, že vždy mali dobrý vzťah

Trump sa stretol s Netanjahuom a skonštatoval, že vždy mali dobrý vzťah

VČERA - 22:13Zahraničné

Bývalý americký prezident a súčasný kandidát republikánov za prezidenta Donald Trump prijal v piatok izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vo svojom sídle Mar-a-Lago v meste Palm Beach na Floride.

Otvárací ceremoniál OH2024: Výpravy sa plavili po Seine, divákov prekvapila Lady Gaga

Otvárací ceremoniál OH2024: Výpravy sa plavili po Seine, divákov prekvapila Lady Gaga

VČERA - 22:11Zahraničné

Olympijské hry v Paríži odštartovali v piatok unikátnym otváracím ceremoniálom, ktorý sa prvýkrát v histórii nekonal na hlavnom štadióne, ale v samotnom centre mesta.

Na tureckých protestoch proti zákonu o túlavých psoch došlo k zrážkam s políciou

Na tureckých protestoch proti zákonu o túlavých psoch došlo k zrážkam s políciou

VČERA - 21:29Zahraničné

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Americký skladateľ Philip Glass obvinil krymské divadlo z

Americký skladateľ Philip Glass obvinil krymské divadlo z "pirátstva"

VČERA - 18:59Zahraničné

Americký hudobný skladateľ Philip Glass obvinil divadlo na Rusmi okupovanom Kryme, že plánuje bez povolenia uviesť premiéru baletu s jeho hudbou.

Fico opäť telefonoval o zastavenej rope s ukrajinským premiérom

Fico opäť telefonoval o zastavenej rope s ukrajinským premiérom

VČERA - 18:02Zahraničné

Premiér SR Robert Fico v piatok opätovne telefonicky komunikoval otázku tranzitu ruskej ropy cez Ukrajinu s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom.