• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Kamera zachytila tragickú nehodu v Košiciach, takto sa rútil vodič BMW

  • 8:09 14.02.2023
  • Košice
Kamera zachytila tragickú nehodu v Košiciach, takto sa rútil vodič BMW

Polícia žiada svedkov piatkovej tragickej nehody v Košiciach o informácie.

Polícia žiada svedkov dopravnej nehody z piatka 10. februára na Gorkého ulici v Košiciach, pri ktorej prišli o život traja ľudia, aby poskytli informácie, ktoré napomôžu dokumentovaniu prípadu a objektívnemu vyšetreniu veci.

Na sociálnych sieťach sa začal šíriť záznam z kamery v aute, ktorý zachytáva, ako sa vozidlo BMW rúti do križovatky. Po náraze do vozidla značky Škoda, chodkýň a vozidla Peugeot rotovalo po Gorkého ulici, kým nezastalo.

Uverejnil používateľ Lessy Cooper Nedeľa 12. februára 2023

Ďalšie video na sociálnej sieti zachytáva momenty po nehode. Na záberoch je vidno chodcov ležiacich na zemi aj vodiča BMW, ktorý ich zrazil. Za volantom mal sedieť riaditeľ realitnej spoločnosti Ivan M., ktorý sa po nehode snažil vystúpiť z auta. Zabránili mu v tom okolostojaci svedkovia, pričom niektorí mu radili sadnúť si, lebo je v šoku. Ďalší ľudia sa snažili pomôcť zraneným.

Vyšetrovateľ v súvislosti s nehodou začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

POLÍCIA OBVINILA VODIČA, KTORÉHO VOZIDLO V PIATOK V KOŠICIACH USMRTILO 3 ĽUDÍ

POLÍCIA OBVINILA VODIČA, KTORÉHO VOZIDLO V PIATOK V KOŠICIACH USMRTILO 3 ĽUDÍ Pokojný slnečný piatok v metropole východu prerušila predpoludním informácia o mimoriadne tragickej dopravnej nehode. Najprv nič netušiaci dvaja ľudia (67, 64), a o pár hodín ďalšia osoba (59), prišli o to najcennejšie, čo mali – o vlastný život. Nie však vlastnou vinou. Nedovolená rýchlosť jazdy je druhá najčastejšia príčina vzniku dopravných nehôd, ktorých vinníkmi sú vodiči motorových vozidiel. Bohužiaľ, doterajším vyšetrovaním sa ukazuje, že rýchlosť bola jedným z faktorov, ktoré spôsobili smrť 3 nevinných ľudí aj tentokrát. Z predbežného znaleckého posudku z odboru cestná doprava vyplýva, že diagnostika riadiacich jednotiek, získané videozáznamy a dokumentácia z miesta dopravnej nehody nateraz predbežne preukazujú, že rýchlosť vozidla zn. BMW X5 v čase zrážky s vozidlom zn. Škoda Fabia bola podstatne vyššia ako je najvyššia povolená rýchlosť v tomto úseku. Na základe týchto výsledkov možno teda predbežne konštatovať, že jednou z príčin dopravnej nehody bolo nerešpektovanie najvyššej povolenej rýchlosti jazdy vodičom vozidla zn. BMW X5. Doposiaľ získaná dôkazná situácia však umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach už teraz vzniesť obvinenie 43-ročnému Košičanovi zo zločinu všeobecného ohrozenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

Uverejnil používateľ Polícia SR - Košický kraj Nedeľa 12. februára 2023

Polícia sa obracia na svedkov, ktorí vedia svedčiť o priebehu nehody, ako aj okolnostiach, ktoré vzniku kolíznej situácie predchádzali. Apel smeruje aj na tých, ktorí sa vedia vyjadriť k spôsobu jazdy vodiča osobného vozidla zn. BMW X5 evidenčného čísla KE568ND po Gorkého ulici, ale aj na iných miestach Košíc pred udalosťou.

Výzva smeruje aj tým, ktorí sa vedia vyjadriť k spôsobu jazdy vodiča na základe osobných skúseností z minulosti. „V prípade, že svedkovia disponujú obrazovo-zvukovým alebo obrazovým záznamom v súvislosti s prešetrovanou nehodou alebo spôsobom jazdy menovaného vodiča, žiadame o zálohovanie týchto záznamov a následnom informovaní polície,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Svedkovia sa môžu prihlásiť osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, telefonicky na telefónnom čísle 158, prípadne formou súkromnej správy na oficiálnej stránke polície na sociálnej sieti.

Foto: facebook.com/policiaslovakia

Zdroj: Info.sk, TASR, Video: facebook.com/lessy.cooper
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

VČERA - 16:19Domáce

Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase znamená účelovú zmenu, ktorá nemá opodstatnenie a je v rozpore s legislatívnymi štandardmi.

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

VČERA - 16:05Domáce

Koaličná SNS neustúpi od návrhu zákona o neziskových organizáciách.

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

VČERA - 15:11Domáce

Polícia rieši prípad podvodnej webstránky, ktorá sa vydávala za web zbierky Munícia pre Ukrajinu.