• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

V Trenčíne opravia tri americké vrtuľníky, cenu neprezradili

  • 22:01 28.02.2013
  • TRENČÍN
V Trenčíne opravia tri americké vrtuľníky, cenu neprezradili

Letecké opravovne Trenčín (LOTN) opravia tri americké vrtuľníky Mi – 17. S prácami začali v tomto týždni, oprava potrvá niekoľko mesiacov.

Ide o tri vrtuľníky zo šiestich, ktoré mali LOTN opravovať. Pre legislatívne chyby ich však v apríli 2012 odviezli preč a zmluvu stornovali. Americká spoločnosť FTA vyhlásila ďalšie výberové konanie iba na tri stroje, ktoré vyhrali trenčianske opravovne.

Zmluvu s LOTN podpísali v októbri minulého roka. „Súťaž sme vyhrali v auguste minulého roku. Tešíme sa, že LOTN po dlhom čase získala zákazku aj mimo rozpočtu ministerstva obrany, čím, samozrejme, sa ušetria finančné zdroje v našom rozpočte a udržíme zamestnanosť tak, ako sme pred mesiacom garantovali,“ povedal na dnešnom brífingu v areáli opravovní minister obrany Martin Glváč.

Cenu opráv však odmietol špecifikovať. „Základná oprava je charakterizovaná, je ale predmetom obchodného tajomstva. Následne musia zmluvní partneri špecifikovať, či stačí takáto revízia, alebo bude treba ísť do ďaleko väčšieho rozsahu,“ dodal. Od toho by sa mala odvíjať aj dĺžka opráv.



Vrtuľníky pre americkú armádu sa už momentálne nachádzajú v opravovniach.

Na tejto zákazke bude pracovať asi jedna tretina všetkých zamestnancov spoločnosti.

Ďalšie tri vrtuľníky, ktoré mali pôvodne LOTN opravovať, podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Milan Mutala v hre nie sú. „Budeme sa uchádzať nielen s týmto partnerom, ale aj s inými o ďalšie opravy vrtuľníkov,“ povedal.

Letecké opravovne Trenčín sú štátna akciová spoločnosť. Jej zakladateľom je Slovenská republika a v jej mene koná Ministerstvo obrany SR. S dnes už 64-ročnou tradíciou patrí medzi najstaršie slovenské opravárenské podniky. V súčasnosti zamestnávajú približne 350 ľudí.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Španieli nie sú spokojní s nadmerným turizmom, vzniklo antituristické hnutie

Španieli nie sú spokojní s nadmerným turizmom, vzniklo antituristické hnutie

DNES - 9:32Ekonomické

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri "antituristické" hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

VČERA - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

VČERA - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

VČERA - 15:13Ekonomické

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier.