• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Polícia varuje: Zlodeji si takto značia byty, ktoré potom vykradnú

  • 11:59 26.10.2021
  • Bratislava
Polícia varuje: Zlodeji si takto značia byty, ktoré potom vykradnú

Polícia vyzýva k ostražitosti pre nárast krádeží vlámaním do bytov.

Polícia upozorňuje na nárast krádeží vlámaním do bytov v Bratislave, ku ktorým dochádza bez zjavného porušenia vchodových dverí. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Za obdobie od polovice mesiaca júl 2021 až ku dnešnému dňu evidujeme na území Bratislavy viac ako 20 takýchto skutkov, pri ktorých došlo k prekonaniu uzamykacieho mechanizmu vstupných dverí do bytov nezisteným spôsobom. Vo väčšine prípadov sa jednalo o bezpečnostné dvere s bezpečnostnými vložkami aj vyšších tried s tzv. jamkovými kľúčmi,“ priblížil hovorca. Dodal, že v tejto súvislosti polícia vzniesla obvinenie voči jednej osobe – štátnemu príslušníkovi Gruzínska. Ten je v súčasnosti stíhaný väzobne.

Polícia opätovne apeluje a vyzýva občanov k zvýšenej pozornosti. Zároveň žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení neznámych osôb vo videu, ktoré zverejnila na sociálnej sieti. „Tieto osoby boli v nočných hodinách zachytené kamerami priamo pri značení si vchodových dverí do bytov. Značenie prebiehalo v nočných hodinách cca okolo 02.00 h a 03.00 h najmä v okolí Smolenickej ulice,“ uviedli policajti.

ZLODEJI SI TAKTO ZNAČIA BYTY, KTORÉ POTOM VYKRADNÚ AK STE ICH SPOZNALI, VOLAJTE NÁM❗☎️ ✅V priebehu uplynulého obdobia sme Vás informovali o náraste prípadov krádeží vlámaním do bytov, ku ktorým dochádza bez zjavného porušenia vchodových dverí. Prípady sme zaznamenali na viacerých miestach Bratislavy, pričom v súvislosti s týmito skutkami policajti tretieho bratislavského okresu vzniesli v priebehu tohto roka obvinenie jednej osobe – štátnemu príslušníkovi Gruzínska. Ten je v súčasnosti stíhaný väzobne. ✅Za obdobie od polovice mesiaca júl 2021 až ku dnešnému dňu evidujeme na území Bratislavy viac ako 20 takýchto skutkov, pri ktorých došlo k prekonaniu uzamykacieho mechanizmu vstupných dverí do bytov nezisteným spôsobom. Vo väčšine prípadov sa jednalo o bezpečnostné dvere s bezpečnostnými vložkami aj vyšších tried s tzv. jamkovými kľúčmi. ✅Na základe kamerových záznamov ktorými disponujú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V, sa obraciame na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení neznámych osôb. Tieto osoby boli v nočných hodinách zachytené kamerami priamo pri značení si vchodových dverí do bytov. Značenie prebiehalo v nočných hodinách cca. Okolo 02.00 h a 03.00 h najmä v okolí Smolenickej ulice. ✅V tejto súvislosti znova apelujeme a vyzývame občanov k zvýšenej pozornosti a všímavosti! ❗Polícia v tejto súvislosti odporúča nasledovné:

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kaliňák v Budapešti upozornil na dôležitosť integrácie krajín západného Balkánu

Kaliňák v Budapešti upozornil na dôležitosť integrácie krajín západného Balkánu

VČERA - 22:00Domáce

Z geografického hľadiska nie je západný Balkán zadným dvorom Európskej únie, ale jej vnútorným dvorom.

SHMÚ: Tieto okresy zasiahne mráz

SHMÚ: Tieto okresy zasiahne mráz

VČERA - 18:59Domáce

SHMÚ upozorňuje na prízemné mrazy najmä na severe a východe Slovenska.

KDH chce odvolať Dolinkovú pre zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy

KDH chce odvolať Dolinkovú pre zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy

VČERA - 16:58Domáce

Nepokračovaním v projekte Rázsochy dôjde k škode v desiatkach miliónov eur, ktoré boli na túto nemocnicu doposiaľ vyčerpané, čo sú náklady na jednu okresnú nemocnicu.

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

VČERA - 16:11Domáce

Amnesty International vyzýva vládu, aby pri svojich rozhodnutiach dbala na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Progresívne Slovensko kritizuje, že návrh k HZS sa venuje len jednej téme

Progresívne Slovensko kritizuje, že návrh k HZS sa venuje len jednej téme

VČERA - 15:44Domáce

Adam Lučanský reagoval, že ide o prvú legislatívu, ktorú realizuje.