• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
13°Bratislava

Vodohospodári dali podnet na búranie stavieb pri hausbótoch

  • 14:25 27.09.2013
  • BRATISLAVA
Vodohospodári dali podnet na búranie stavieb pri hausbótoch

Vodohospodárska výstavba (VVB) ako vlastník pozemkov pri Jaroveckom ramene zaslala na príslušný stavebný úrad Bratislava - Rusovce podnet na zbúranie 18 stavieb mimo vyväzovacích zariadení pri hausbótoch.


Ide o rôzne altánky, prístrešky na drevo či suché toalety, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa VVB Diana Migaľová Baschierová. Príslušný stavebný úrad v tejto veci koná.

Vodohospodárska výstavba tiež zaslala žiadosť o vyjadrenie sa ku konaniu na odstránenie nepovolených stavieb, resp. konaniu o dodatočnom povolení stavieb na Obvodný úrad životného prostredia Bratislava.

Takto rieši 52 vlastníkov hausbótov. Tí majú vybudované zariadenia, o ktoré sú hausbóty k brehu priviazané a zachytené. Na ne však nedostali od VVB stavebné povolenie, čiže sú v rozpore s ním.

Vodohospodári chcú dať pozemky do poriadku

V lokalite Jaroveckého ramena je podľa hovorkyne VVB umiestnených 166 hausbótov, resp. pontónov. V súčasnosti spoločnosť eviduje 130 žiadostí o súhlas s ukotvením plávajúceho zariadenia spolu s potrebnými dokumentmi.

Vodohospodárska výstavba sa snaží dať všetky pozemky v blízkosti Jaroveckého ramena a objekty na nich postavené do poriadku. Z toho dôvodu sa podľa jej slov začal proces udeľovania súhlasov na umiestnenie vyväzovacích prvkov pre tie plávajúce zariadenia, resp. žiadateľov, ktorí doložili všetky potrebné dokumenty. Takisto ide o žiadateľov, ktorí na pozemku v blízkosti hausbótu nemali vybudované žiadne nepovolené stavby. V prípade nepovolených stavieb podala Vodohospodárska výstavba 31. júla na miestny úrad bratislavskej mestskej časti Rusovce podnet vlastníka/správcu pozemku na začatie konania.

Majitelia musia predložiť dokumenty

Všetkých majiteľov hausbótov na Jaroveckom ramene VVB, ako vlastník/správca pozemku vyzvala, aby im do 30. apríla dodali dokumenty potrebné k stavbe na jej pozemku.

Konkrétne išlo o projektovú dokumentáciu k vyväzovacím prvkom, geodetické zameranie vyväzovacích prvkov, stanovisko Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) k povoleniu na státie na vode, rozhodnutie o povolení státia od Štátnej plavebnej správy a vyjadrenie Odvodného úradu životného prostredia, ako aj dokumentáciu súvisiacu s vybudovanými resp. plánovanými elektrickými prípojkami.

Najväčšími problémami, ktoré odhalili pri kontrolách hausbótov, boli prístrešky, altánky, suché toalety a kontajnery na pozemkoch bez súhlasu vlastníka, ktorým je Vodohospodárska výstavba. Tie patria medzi nepovolené stavby.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

VČERA - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

VČERA - 19:22Domáce

V meste zasadá krízový štáb.

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

VČERA - 18:48Domáce

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch.

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

VČERA - 18:21Domáce

Obyvatelia by mali byť obozretní.

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

VČERA - 18:19Domáce

Generál Milan Rastislav Štefánik vynikal zdravým sebavedomím a odvahou čeliť výzvam. Je vzorom pri boji za slobodu a demokraciu. Viacerí politici a politické strany sa na tom zhodli pri príležitosti pamätného dňa 105. výročia Štefánikov