• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 9.5.2025Meniny má Roland
12°Bratislava

Víťazné menu Food Fest Tatry obsahovalo pstruha i diviaka

  • 17:02 16.09.2013
  • POPRAD
Víťazné menu Food Fest Tatry obsahovalo pstruha i diviaka

Tatranský šéfkuchár Jaroslav Uhlár z Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici sa stal absolútnym víťazom prvého ročníka tatranského festivalu Food Fest Tatry.

Najvyššie ohodnotene získal za vysokú kvalitu, preukázané skúsenosti, prejavený profesionálny prístup, prínos v gastronómii, dodržanie postupov súťaže a originalitu, informovala spoluorganizátorka súťaže Lenka Chovancová.

"Skúsenosti robia svoje. Na druhej strane, ja som šiel do súťažného varenia s radosťou. Mali sme veľmi dobré odozvy od ľudí, ktorí sa k nášmu stánku vrátili aj na druhý deň, a to človeka veľmi poteší," povedal Jaroslav Uhlár.

Kuchárske umenie na víkendovom podujatí v Tatranskej Lomnici hodnotila porota zložená z odborníkov a porota z ľudu. Hoci počasie nebolo festivalu príliš naklonené, chuť návštevníkov na najlepšie tatranské špeciality bola silnejšia. Do tatranskej Lomnice si našlo cestu okolo 3500 ľudí z celého Slovenska. Okrem domácich návštevníkov to boli aj turisti z okolitých krajín, hlavne z Českej republiky.

Víťazné štvorchodové menu pozostávalo z domácej bravčovej paštéty s glazovanou šalotkou a opečenou bagetkou ako predjedlo. Polievku predstavoval zelerový krém s pečeným filetovaným pstruhom s tymianom na restovanom špenáte. Hlavné jedlo bolo ragú z diviaka s dubákmi, lesnými plodmi a žemľovou knedľou. Dezert bola jablková piškóta s ovocnou plnkou v pečených mandliach s tekutou čokoládou a gaštanovou penou.

Okrem hlavnej súťaže oceňovali organizátori aj v ďalších kategóriách. V kategórii tradičnosť, zachovanie a udržanie tradície a klasických tatranských a slovenských surovín zvíťazil Milan Suranovský z AquaCity Poprad. V kategórii originalita, inovatívnosť a nové postupy a nápady a trendy zvíťazil Dominik Bašista z Mountain Hotel & Residencies Kukučka. Cenu šéfkuchára v kategórii exotika, spojenie chutí a kombinácia surovín zvíťazil Štefan Grich z hotela Panorama. Za prínos zahraničnej gastronómie k tatranskej a spájanie domácich a cudzích komponentov získal ocenenie Marco Lino z Lino Restaurant.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Robert Fico sa v Moskve stretol so srbským prezidentom Vučičom

Robert Fico sa v Moskve stretol so srbským prezidentom Vučičom

DNES - 6:41Domáce

Srbský prezident Aleksandar Vučič sa vo štvrtok večer v Moskve stretol so slovenským premiérom Robertom Ficom.

Stanislav Zvolenský: Teším sa s celou Cirkvou, že kardináli rýchlo zvolili nového pápeža

Stanislav Zvolenský: Teším sa s celou Cirkvou, že kardináli rýchlo zvolili nového pápeža

DNES - 5:51Domáce

Bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský sa teší, že kardináli rýchlo zvolili nového Svätého Otca. Uviedol to na webstránke Bratislavskej arcidiecézy.

Šimečka: Oceňujem slová nového pápeža o hodnotách mieru a spolupráce

Šimečka: Oceňujem slová nového pápeža o hodnotách mieru a spolupráce

VČERA - 21:22Domáce

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka oceňuje slová nového pápeža Leva XIV. po jeho zvolení, v ktorých hovoril o hodnotách mieru a spolupráce.

Ozbrojené sily SR hlásia mimoriadnu udalosť

Ozbrojené sily SR hlásia mimoriadnu udalosť

VČERA - 21:16Domáce

Pri mimoriadnej udalosti utrpel vojak strelné poranenie.

Fico priletel do Moskvy na oslavy 80. výročia konca druhej svetovej vojny

Fico priletel do Moskvy na oslavy 80. výročia konca druhej svetovej vojny

VČERA - 21:15Domáce

Slovenský premiér Robert Fico vo štvrtok večer pristál na letisku v Moskve, kde sa zúčastní na oslavách 80. výročia konca druhej svetovej vojny.