Potravinárska inšpekcia varuje pred výrobkom z kuracieho mäsa, našli v ňom salmonelu
- 13:58 02.09.2020
- Praha

Kontrolóri upozorňujú spotrebiteľov, aby produkt nejedli.
Česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI) varuje spotrebiteľov pred produktom z kuracieho mäsa, v ktorom testy preukázali prítomnosť baktérie Salmonella.
Ide o Kuracie guľôčky na južanský spôsob, 61642 South Fried Chicken Popsters, hlboko zmrazené, dátum minimálnej trvanlivosti: 15.05.2021 , šarža: L: 13620, pôvod kuracieho mäsa: Poľsko, vyrobené v Poľsku.
Pri konzumácii kontaminovaného mäsa hrozí nákaza salmonelózou, ktorá sa prejavuje horúčkou, hnačkou a kŕčmi.
Inšpektori SZPI vzorku odobrali v maloobchodnej prevádzke Iceland Czech a.s. v Prahe. Predajca závadnú šaržu už stiahol z predaja.
„SZPI dôrazne odporúča všetkým spotrebiteľom, ktorí majú predmetnú šaržu potraviny doma, aby ju nekonzumovali,“ uviedol hovorca SZPI Pavel Kopřiva.
SZPI aktuálne vložila notifikáciu o nevyhovujúcej šarži potraviny do európskeho systému rýchleho varovania pre potraviny (RASFF). S kontrolovanou osobou začne správne konanie o uložení pokuty.
Foto: szpi.gov.cz

Neférový prístup zo strany zamestnávateľa pociťuje 42 % Slovákov
Počas posledných šiestich mesiacov pocítilo neférové konanie zo strany zamestnávateľa 42 % ľudí.

Medzi Popradom a Vydrníkom obnovili vlakovú dopravu
Vlaková doprava medzi Popradom a Spišskou Novou Vsou je plne obnovená.

Michal Kaliňák: Potrebujeme zákon o kontrole v samospráve
Zákon o kontrolnej činnosti v samospráve je potrebný, ukotvenie hlavného kontrolóra v legislatíve je nepostačujúce.

Remišová: V súvislosti s dotáciami PPA podávame podnet na Európsku prokuratúru
Strana Za ľudí podáva podnet na úrad Európskej prokuratúry pre podozrenia z neoprávneného čerpania eurofondov v rámci dotácií poskytovaných Pôdohospodárskou platobnou agentúrou.

APZD: Uvažované 500 % clo by znamenalo koniec obchodu s USA
Clo na úrovni stoviek percent znamená koniec obchodu a ak by sa naozaj zaviedlo, výrazne by zasiahlo aj slovenský priemysel.