• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Najviac nových prípadov pribudlo na východe, traja ľudia sa nakazili na oslave

  • 11:47 13.08.2020
  • Bratislava
Najviac nových prípadov pribudlo na východe, traja ľudia sa nakazili na oslave

Najviac nových prípadov koronavírusu na Slovensku bolo dovezených zo zahraničia. Hygienici opäť radia necestovať za hranice, pokiaľ to nie je potrebné.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zaznamenali v stredu (12. 8.) 49 prípadov nákazy novým koronavírusom. Najviac prípadov pribudlo v okresoch Košice (12), Vranov nad Topľou (10), Bratislava 1-5 (8), Prešov (3), Stropkov (3) a Trenčín (3). Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR o tom informoval na sociálnej sieti.

V územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Košiciach ide o importované prípady ochorenia COVID-19 zo zahraničia. „Príchod osôb bol RÚVZ iniciatívne nahlásený, do času oboznámenia sa s výsledkami boli osoby v domácej izolácii a v nej aj naďalej zotrvajú,“ informoval úrad. Rovnaká situácia je aj v okrese Stropkov, kde sa osoby pri návrate zo zahraničia nahlásili Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva so sídlom vo Svidníku.

V prípade RÚVZ so sídlom v Bratislave sa aktuálne vykonáva epidemiologické vyšetrovanie.

Z troch prípadov, ktoré vo svojej územnej pôsobnosti zaznamenal RÚVZ so sídlom v Prešove, bol jeden úzky kontakt už potvrdeného prípadu ochorenia COVID-19, v dvoch prípadoch ešte pokračuje epidemiologické vyšetrovanie.

Potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v územnej pôsobnosti RÚVZ so sídlom vo Vranove nad Topľou sú zväčša vo vzájomnej epidemiologickej súvislosti s už potvrdenými prípadmi v okrese Prešov. „RÚVZ so sídlom vo Vranove nad Topľou nariadil úzkym kontaktom domácu izoláciu a testovanie na ochorenie COVID-19 a pokračuje v epidemiologickom vyšetrovaní,“ informovali.

RÚVZ so sídlom v Trenčíne zaznamenal tri nové potvrdené prípady ochorenia v súvislosti s rodinnou oslavou. Epidemiológovia zabezpečujú všetky potrebné opatrenia, úzkym kontaktom nariaďujú izoláciu a testovanie na ochorenie COVID-19.

ÚVZ SR opätovne odporúča zvážiť organizovanie veľkých rodinných osláv a návštev, na ktorých sa zíde väčší počet ľudí, aj z rôznych oblastí Slovenska alebo zo zahraničia. „Tieto príležitosti predstavujú vhodné podmienky pre šírenie nového koronavírusu – nakazení môžu byť bez príznakov ochorenia, ale infekční, ľudia sú v blízkom kontakte, často aj v uzavretých priestoroch s nedostatočným vetraním,“ upozornil.

Hygienici poukazujú na potrebu dôsledného dodržiavania nariadených a odporúčaných opatrení. Ľuďom radia zvážiť nevyhnutnosť cestovania do zahraničia. „Pripomíname tiež povinnosť pri návrate z tzv. rizikovej krajiny hlásiť sa elektronicky alebo telefonicky na miestne príslušnom regionálnom úrade verejného zdravotníctva. Zodpovedným správaním prispejeme k zamedzeniu šírenia ochorenia COVID-19 na Slovensku,“ dodali.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

VČERA - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

VČERA - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

VČERA - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

VČERA - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.