• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
20°Bratislava

Harry a Meghan zažalovali paparazzov za narušenie súkromia

  • 12:36 24.07.2020
  • Los Angeles
Harry a Meghan zažalovali paparazzov za narušenie súkromia

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan Markleová podali vo štvrtok žalobu na jedného alebo viacerých bulvárnych fotografov. Obviňujú ich z toho, že bez povolenia zhotovovali zábery ich 14-mesačného syna Archieho.

Informáciu priniesla agentúra AFP s odvolaním sa na právneho zástupcu Harryho a Meghan. Žalobu podali v Los Angeles v americkom štáte Kalifornia, kde v súčasnosti bývajú.

Prominentný pár podľa vlastných slov ráta s tým, že sa naň bude sústreďovať určitá pozornosť médií. Niektorí paparazzovia však podľa Harryho a Meghan prekročili „pomyselnú hranicu“ a nezákonne narušili ich súkromie.

Konkrétne meno fotografa alebo fotografov, voči ktorým je žaloba namierená, zatiaľ nie je známe, píše AFP.

Pár sa len nedávno dozvedel, že niekto obchoduje s fotografiami jeho 14-mesačného syna Archieho a pritom nepravdivo tvrdí, že ich odfotil na prechádzke v meste Malibu,“ píše sa v texte žaloby.

Manželia upozornili, že fotografie boli zhotovené bez ich vedomia, nezákonne a za účelom zisku a že zachytávajú ich maloletého syna v záhrade ich domu.

Harry a Meghan návrh podali na základe zákona platného v štáte Kalifornia, ktorý zakazuje niekoho fotografovať bez povolenia v súkromí domova. Zákaz platí aj v prípadoch, keď sú takého zábery zhotovované zvonku.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu obviňujú paparazzov, že prelietali ponad ich dom helikoptérami, fotografovali ich za pomoci dronov a že prerezávali bezpečnostné oplotenie, aby sa im lepšie fotilo.

Ešte 31. marca sa dvojica oficiálne vzdala svojich kráľovských povinností a presťahovala sa do Los Angeles - rodného mesta Markleovej. V dôsledku toho už Meghan a Harry nedisponujú titulom „kráľovská výsosť“ a nie sú platení z verejných prostriedkov. Pár uviedol, že toto jeho rozhodnutie ovplyvnili aj útoky médií, najmä britského bulváru, ktoré boli dokonca niekedy aj rasistické.

Harrymu, ktorý je aktuálne šiestym v poradí v rámci nástupníctva na britský trón, zostal titul princ a pár si ponechal tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu.

Princ Harry nepriamo prirovnal „nemilosrdnú kampaň“ zacielenú na jeho manželku k prístupu médií k jeho zosnulej matke princeznej Diane. Tá zahynula počas autonehody, keď ju v Paríži prenasledovali paparazzi fotografi v auguste 1997.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Rusko zaradilo Zelenského na zoznam hľadaných osôb

Rusko zaradilo Zelenského na zoznam hľadaných osôb

DNES - 18:50Zahraničné

Rusko pridalo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na svoj zoznam hľadaných zločincov, ukázala v sobotu vládna databáza.

Zacharovová: Cvičenia NATO ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na konflikt s nami

Zacharovová: Cvičenia NATO ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na konflikt s nami

DNES - 17:47Zahraničné

Štvormesačné vojenské cvičenia NATO blízko ruských hraníc, ktoré sú známe ako Steadfast Defender, sú dôkazom toho, že Severoatlantická aliancia sa pripravuje na potencionálny konflikt s Ruskom.

Slovenská turistka našla v rieke ľudskú hlavu

Slovenská turistka našla v rieke ľudskú hlavu

DNES - 15:40Zahraničné

Hlava bola v značnom štádiu rozkladu.

Po ruských útokoch dronmi na Ukrajine hlásia požiare a zranených

Po ruských útokoch dronmi na Ukrajine hlásia požiare a zranených

DNES - 13:50Zahraničné

Rusko počas uplynulej noci útočilo dronmi v ukrajinskej Charkovskej a Dnepropetrovskej oblasti.

Biden prijme v Bielom dome jordánskeho kráľa, hovoriť budú o prímerí v Gaze

Biden prijme v Bielom dome jordánskeho kráľa, hovoriť budú o prímerí v Gaze

DNES - 8:53Zahraničné

Americký prezident Joe Biden privíta budúci týždeň v Bielom dome jordánskeho kráľa Abdalláha II.