• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
13°Bratislava

Na Slovensku pribudlo 66 prípadov nákazy novým koronavírusom

  • 12:07 14.04.2020
  • Bratislava
Na Slovensku pribudlo 66 prípadov nákazy novým koronavírusom

Na Slovensku vzrástol počet pacientov s ochorením Covid-19.

Aktualizované: 13:57

Počas pondelka (13. 4.) pribudlo na Slovensku 66 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 1302 vzoriek. V utorok o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Celkovo je na Slovensku 835 pozitívnych ľudí na nový koronavírus. Vyliečených má Slovensko k utorku 113 pacientov.

Negatívny výsledok malo doposiaľ 29.217 testov. Šéf rezortu zdravotníctva doplnil, že celkovo za predchádzajúci deň bolo 48 prípadov z Domova sociálnych služieb (DSS) v Pezinku. V piatich prípadoch išlo o personál zariadenia a v 43 prípadoch o klientov. Z nich je 12 hospitalizovaných v Univerzitnej nemocnici Bratislava, jeden je na umelej pľúcnej ventilácii. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR neskôr doplnilo, že utorkový nárast a výsledky testov z DSS Pezinok budú zahrnuté v komplexných štatistikách až v stredu (15. 4.), pričom ide o ďalších nových osem pozitívne otestovaných klientov pezinského DSS.

Hovorkyňa Regionálneho ústavu verejného zdravotníctva Bratislava Katarína Nosálová neskôr doplnila, že počas utorka budú otestovaní všetci klienti aj zamestnanci DSS a zariadenia pre seniorov v Pezinku. Tiež bola otestovaná i všeobecná lekárka, ktorá ošetrovala klientov tohto zariadenia, s negatívnym výsledkom. Hospitalizovaná bola aj ďalšia klientka. Klienti zariadenia sú pod priebežným lekárskym dohľadom.

Krajčí tiež komentoval, že v rámci nových pondelkových prípadov sa štyri objavili v karanténnych strediskách. Dva prípady sú v karanténnom stredisku v Piešťanoch, jeden prípad v karanténnom stredisku Vzdelávacie a doškoľovacie zariadenie VS - Financie Tatranská Lomnica a jeden prípad v karanténnom stredisku Lešť.

Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 121 pacientov, z toho u 46 bol koronavírus potvrdený, v 75 prípadoch sa čaká na výsledok testov. V slovenských nemocniciach sú s ochorením COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti štyri osoby, štyria pacienti potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu.

Pozitívnou správou podľa MZ SR je, že podľa štatistík regionálnych úradov verejného zdravotníctva sa z ochorenia COVID-19 podarilo vyliečiť spolu 113 ľuďom na Slovensku. Z toho bolo 33 hospitalizovaných a 80 sa liečilo v domácej izolácii. Nárast vyliečených oproti pondelku sa tak zvýšil o šesť ľudí.

Chorobe doteraz podľahli dve osoby.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

VČERA - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

VČERA - 19:22Domáce

V meste zasadá krízový štáb.

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

VČERA - 18:48Domáce

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch.

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

VČERA - 18:21Domáce

Obyvatelia by mali byť obozretní.

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

VČERA - 18:19Domáce

Generál Milan Rastislav Štefánik vynikal zdravým sebavedomím a odvahou čeliť výzvam. Je vzorom pri boji za slobodu a demokraciu. Viacerí politici a politické strany sa na tom zhodli pri príležitosti pamätného dňa 105. výročia Štefánikov