• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
13°Bratislava

Čína: Novému koronavírusu už podľahlo 811 ľudí, nakazených je vyše 37.000

  • 5:58 09.02.2020
  • Peking
Čína: Novému koronavírusu už podľahlo 811 ľudí, nakazených je vyše 37.000

Počet potvrdených úmrtí v dôsledku nákazy novým druhom koronavírusu v Číne stúpol v nedeľu na 811.

Celkový počet potvrdených prípadov nákazy dosiahol číslo 37.198, informovala v nedeľu čínska Národná zdravotnícka komisia (NHC).

Počet úmrtí na nový vírus je tak už vyšší, než si vyžiadala epidémia ochorenia SARS (za ktorým stojí iný typ koronavírusu) z rokov 2002-2003, ktorému vtedy na celom svete podľahlo 774 ľudí a vyše 8000 sa ním nakazilo. Vtedajšia epidémia SARS taktiež začala v Číne, uviedla agentúra AP.

Mimo samotnej Číny sú momentálne potvrdené len dve úmrtia na nový typ koronavírusu: jedno na Filipínach a druhé v Hongkongu, osobitnej administratívnej oblasti Číny.

V najviac postihnutej provincii Chu-pej v strednej Číne, kde sa súčasná epidémia vlani v decembri začala, zaznamenali podľa nedeľňajšej bilancie 81 nových úmrtí. Ďalších osem hlásili z iných oblastí Číny.

V najnovšej oficiálnej bilancii NHC tiež pribudlo 2656 nových prípadov nákazy, prevažná časť z nich (2147) v provincii Chu-pej.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v sobotu uviedla, že počet prípadov nového koronavírusu nahlasovaných na dennej báze v Číne sa už podľa všetkého „stabilizuje“. Podľa WHO je však stále predčasné tvrdiť, že by epidémia ochorenia v krajine už kulminovala.

Výskyt nového druhu koronavírusu spôsobujúceho zápal pľúc hlásili z čínskeho mesta Wu-chan, metropoly provincie Chu-pej, prvýkrát 31. decembra 2019.

Nákaza sa odvtedy rozšírila do vyše 25 krajín sveta vrátane napríklad Nemecka, Južnej Kórey, Japonska, Spojených štátov či Kanady, čo viedlo WHO k vyhláseniu stavu globálnej zdravotnej núdze.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hodinky pasažiera Titanicu sa vydražili za rekordnú sumu

Hodinky pasažiera Titanicu sa vydražili za rekordnú sumu

DNES - 6:07Zahraničné

Za 1,175 milióna libier (približne 1,4 milióna eur) vydražili v sobotu na aukcii vo Veľkej Británii zlaté vreckové hodinky.

Úrady vyzvali Lotyšov, aby pivnice prerobili na protiletecké kryty

Úrady vyzvali Lotyšov, aby pivnice prerobili na protiletecké kryty

VČERA - 23:05Zahraničné

Lotyšské úrady vyzvali obyvateľov, aby využili sobotňajší každoročný Deň veľkého upratovania na premenu pivníc na protiletecké úkryty.

Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

VČERA - 21:07Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil, že je pripravený "otvoriť diskusiu" o úlohe jadrových zbraní v spoločnej európskej obrane.

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

VČERA - 20:00Zahraničné

Stredozápadom USA, najmä štátmi Nebraska a Iowa, sa v noci na sobotu prehnalo ničivé tornádo, ktoré sa podľa dostupných zaobišlo bez obetí na životoch, úrady však evidujú zranených.

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má "tendenciu eskalovať"

VČERA - 17:54Zahraničné

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať.