• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Pellegrini: Smer-SD je pripravený vyhrať voľby a ďalej viesť vládu

  • 13:32 07.12.2019
  • Bratislava
Pellegrini: Smer-SD je pripravený vyhrať voľby a ďalej viesť vládu

Smer-SD je pripravený odborne aj personálne na to, aby mohol vyhrať budúcoročné parlamentné voľby a aby mohol ďalej viesť vládu.

Vyhlásil to volebný líder Smeru-SD a premiér Peter Pellegrini po sneme strany. Ľudia podľa neho vo voľbách rozhodnú, či chcú zmenu chaosu a nestability, alebo zodpovednú zmenu, ktorú ponúkajú sociálni demokrati.

Pellegrini verí, že Smer-SD voľby opäť vyhrá. Opätovne odmietol spoluprácu s ĽSNS. Poznamenal, že nejde len o jeho rozhodnutie, ale o názor celého vedenia a členov strany. Neupresnil, s kým naopak po voľbách bude spolupracovať. Ukáže sa to podľa neho až potom, ako budú známe výsledky volieb. Premiér si myslí, že Smer je stranou, ktorá by mala ťažký predvolebný súboj vybojovať. Zopakoval, že pre stranu to budú zrejme najťažšie voľby.

Smer predstavil na sneme aj nové logo a slogan. Pellegrini nevidí problém v tom, že strana marketingovo ponúka nový Smer. O všetkom podľa neho rozhodnú ľudia vo voľbách. Poznamenal, že v prvej tridsiatke kandidačnej listiny strany sú nové mená a oproti minulým voľbám sa výrazne obmenila. Na otázku, kto organizuje kampaň Smeru, Pellegrini povedal, že to nevie. Tvrdí, že nemá čas to zisťovať popri svojich pracovných povinnostiach.

Premiér počas tlačovej konferencie nechcel povedať, či bude kandidovať za predsedu strany proti súčasnému lídrovi Robertovi Ficovi. Podľa neho nejde o tému dňa a táto otázka nie je na stole. Čo bude po voľbách, sa podľa neho budú rozprávať až potom, teraz nechce riešiť hypotetické otázky.

Volebný líder Smeru-SD poznamenal, že strana nepodporuje, ani nikdy nebude podporovať rasistické vyjadrenia. Hovorí, že chce podporovať trend tolerantnej spoločnosti. Zároveň sa zastal predsedu strany Roberta Fica, ktorého obvinili z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, a to v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu. Ako dodal, Fico bude mať dostatok možností na to, aby podozrenia vyvrátil. Robert Kaliňák doplnil, že to bol práve Smer-SD, kto vyzliekol predstaviteľov Slovenskej pospolitosti z uniforiem a pripravil sériu zákonov na boj proti extrémizmu.

Fico sa na sneme nezúčastnil, pred jeho začiatkom odišiel pre problémy s vysokým krvným tlakom do nemocnice. Pellegrini počas tlačovej konferencie povedal, že zdravotný stav predsedu strany je stabilizovaný.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

VČERA - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

VČERA - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

VČERA - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

VČERA - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.