• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 19.3.2024Meniny má Jozef
Bratislava

Mileniálom hrozí, že budú zomierať skôr ako Generácia X

  • 19:30 13.11.2019
  • Bratislava
Mileniálom hrozí, že budú zomierať skôr ako Generácia X

Nová štúdia ukázala, že mileniáli sú na tom zle fyzicky aj psychicky.

Fyzické aj psychické zdravie mileniálov upadá rýchlejším tempom, ako to bolo u generácie X. Ukázala to nová správa americkej organizácie Blue Cross Blue Shield. Za mileniálov alebo Generáciu Y sú považovaní ľudia narodení medzi rokmi 1981 až 1996. Za Generáciu X môžeme označiť ľudí narodených medzi rokmi 1965 až 1979.

Je možné tento pokles zmierniť správnou liečbou, ale ak sa k nej mladí ľudia nedostanú včas, mileniáli by mohli zaznamenať zvýšenie úmrtnosti o 40% v porovnaní s Generáciou X rovnakého veku, ukázala nepriaznivá prognóza. V takom prípade by mileniáli mali o tretinu viac nákladov na liečbu ako generácia X rovnakého veku, kvôli väčšej potrebe liečby a zvyšujúcim sa nákladom na zdravotnú starostlivosť.

Zlé zdravie môže tiež znížiť pravdepodobnosť účasti mileniálov na trhu práce, čo bude mať za následok vyššiu nezamestnanosť. V správe sa pripisuje tento pokles zdravotného stavu zároveň fyzickým podmienkam, ako je vysoký krvný tlak a vysoký cholesterol, aj duševnému zdraviu - najmä zvýšeniu miery depresie, hyperaktivity, úzkosti a užívaniu návykových látok.

Vzostup depresie a „smrti zo zúfalstva“

Správa zistila, že miera depresie a hyperaktivity medzi americkými mileniálmi sa od roku 2014 do roku 2017 zvýšila približne o 30%. Tieto zistenia zdôrazňujú predchádzajúce správy, ktoré analyzovali údaje z indexu zdravotného stavu Blue Cross Blue Shield. Tie zistili, že diagnózy silnej depresie rástli rýchlejšie u mileniálov a tínedžerov, ako u akejkoľvek inej vekovej skupiny.

Bola tiež zaznamenaná zvýšená úmrtnosť v dôsledku nehôd. Je potrebné poznamenať, že počet náhodných úmrtí na predávkovanie heroínom či iným opiátom sa od roku 2010 do roku 2017 medzi všetkými generáciami osobitne zvýšil o 1 400%. Správy organizácií Trust for America's Health a Welling Trust Trust priniesli podobné zistenia, že u mileniálov je viac úmrtí súvisiacich s drogami, alkoholom a samovrážd.

Mileniáli si nemôžu dovoliť pomoc, ktorú potrebujú

Podľa správy Trust for America's Health a Welling Trust existuje niekoľko dôvodov, prečo dochádza k týmto úmrtiam zo zúfalstva. Mladí dospelí sa viac prikláňajú k rizikovému správaniu, predstavujú najvyšší percentuálny podiel v armáde a žijú v „stresujúcich prostrediach“, ako sú nápravné zariadenia.

Správa však uvádza aj ďalšie štrukturálne faktory, menovite nespočetné finančné problémy, ktorým mileniáli čelia, napríklad dlhy zo študentských pôžičiek, zdravotnej starostlivosti, starostlivosti o deti a vysokých cien nehnuteľností.

Táto kríza cenovej dostupnosti je taká zlá, že si niektorí mileniáli nemôžu dovoliť liečbu. Jeden z piatich mileniálov, u ktorých bola diagnostikovaná závažná depresia, nevyhľadáva liečbu a je pravdepodobné, že si to nemôžu dovoliť.

Je to začarovaný kruh. Problémy s peniazmi nielenže škodia zdraviu mileniálov, ale bránia im v hľadaní pomoci na riešenie týchto problémov.

Zdroj: Info.sk, TM, businessinsider.com, bcbs.com, cnbc.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
5 tajných funkcií kapoty na aute: Všímajte si toto a už nikdy neoškriete auto

5 tajných funkcií kapoty na aute: Všímajte si toto a už nikdy neoškriete auto

VČERA - 19:49Zaujímavosti

Sledovanie kapoty vám môže pomôcť vo viacerých situáciách.

5 najhorších zlozvykov v aute: Takto si zničíte zapaľovanie motora aj prevodovku

5 najhorších zlozvykov v aute: Takto si zničíte zapaľovanie motora aj prevodovku

21:39 17.03.2024Zaujímavosti

Tieto chyby pri šoférovaní môžu mať za následok poškodenie viacerých častí auta.

Takto zistíte, či auto bolo kradnuté: Bývalý policajt prezradil štyri hlavné znaky

Takto zistíte, či auto bolo kradnuté: Bývalý policajt prezradil štyri hlavné znaky

21:11 17.03.2024Zaujímavosti

Expolicajt odhalil štyri spôsoby, ako zistiť, či vozidlo bolo kradnuté.

Video: Farmári vypestovali rekordnú čučoriedku o veľkosti loptičky

Video: Farmári vypestovali rekordnú čučoriedku o veľkosti loptičky

21:28 16.03.2024Zaujímavosti

Čučoriedka bola zapísaná do Guinnessovej knihy rekordov.

Najväčšia chyba pri motorovom oleji: Toto vám zničí motor

Najväčšia chyba pri motorovom oleji: Toto vám zničí motor

21:09 16.03.2024Zaujímavosti

Automechanik varuje pred častou chybou pri údržbe motora.