• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 20.5.2024Meniny má Bernard
26°Bratislava

Premiér opäť kritizoval výroky prezidenta SR v zahraničí

  • 15:03 16.05.2019
  • Bratislava
Premiér opäť kritizoval výroky prezidenta SR v zahraničí

Prezident SR Andrej Kiska podľa premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) poškodzuje dobré meno Slovenska v zahraničí. Premiér počas štvrtkovej Hodiny otázok v parlamente opäť kritizoval prezidentove výroky v zahraničí týkajúce sa vnútropolitickej situácie na Slovensku.

Neochraňuje dobré meno našej krajiny, naopak, poškodzuje zahraničné meno SR, a to nikdy nebudem tolerovať, a to mu ani nikdy neodpustím, že sa takto ako hrdý Slovák ku svojej vlastnej krajine správa,“ vyhlásil premiér na adresu Kisku. „Zdá sa, že náš pán prezident začína povyšovať svoje politické ambície nad záujmy krajiny,“ doplnil.

Pripomenul, že s Kiskom sa nerozchádzajú pri zahraničnopolitickej orientácii Slovenska, obaja súhlasia s ukotvením krajiny v EÚ a NATO. Nezhodujú sa v pohľade na vnútornú politiku. „Tam, kde sa s pánom prezidentom absolútne rozlišujeme a nezhodneme sa, je vnútorná politika. V poslednom období sme vo viacerých prípadoch svedkami, že sa vnútorná politika čoraz viac premiešava aj so zahraničnou,“ priblížil s tým, že do vnútropolitických záležitostí sa nemá zaťahovať zahraničie.

Premiér už dávnejšie kritizoval Kiskove vyjadrenia, ktoré poskytol zahraničným médiám. Kiska následne na sociálnej sieti reagoval, že pred napojením mafie na štát si nemôžeme zatvárať oči.

Pellegrini kritizoval aj Blahu, nepáčia sa mu výroky proti EÚ

Na snímke poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD).

Premiér Peter Pellegrini kritizuje predsedu Výboru Národnej rady (NR) SR pre európske záležitosti Ľuboša Blahu (obaja Smer-SD) za jeho protieurópske vyjadrenia na sociálnej sieti. Mal by sa ich podľa neho zdržať. Väčšina poslancov vo výbore Pellegriniho postoj ocenila. Blaha vzal kritiku na vedomie.

„Predseda výboru pre európske záležitosti sa nemá takto vyjadrovať na adresu Európskej únie (EÚ). Mal by sa týchto vyjadrení zdržať. Pokiaľ deklarujeme, že niet iného priestoru na existenciu SR, že je to náš životný priestor, tak aby predseda európskeho výboru sa takýmto spôsobom vyjadroval na adresu EÚ ako takej, to je niečo, s čím nemôžem ja ako predseda vlády súhlasiť, bez ohľadu, či je to člen našej strany,“ vyhlásil premiér.

Odmieta, aby sa Blaha vyjadroval o predstaviteľoch EÚ ako o lúzroch či o EÚ ako o organizácii, ktorá nenávidí ľudí a tento región. „To je cez čiaru,“ zdôraznil Pellegrini. Pripomína, že Blahu do funkcie vo výbore nominoval Smer-SD, ktorý jasne podporuje európsky projekt a členstvo Slovenska v ňom.

„Beriem na vedomie,“ reagoval Blaha na kritiku a odkázal, že drží palce s propagáciou satirickej stránky Zomri. Blaha na sociálnej sieti 7. mája kritizoval ministerstvo zahraničných vecí (MZV), ktoré podľa jeho slov propaguje spomínanú stránku. „V najnovšom propagačnom videjku MZV o tom, aká skvelá je EÚ, vystupujú dvaja psychopati s vreckami Zomri na hlave,“ píše Blaha, ktorý kritizuje aj samotnú stránku.

Okrem iného na sociálnej sieti píše, že „tak ako Zomri, aj EÚ sa oháňa toleranciou a liberalizmom a pritom nedokáže rešpektovať iný názor. Tak isto ako Zomri, aj EÚ je plná nenávisti voči strednej Európe a našej kultúre“. Ďalej uvádza, že stránka aj EÚ odpudzujú ľudí a slintá z nej len kaviareň. „Tak isto ako Zomri, aj EÚ predstiera, že je niečím viac, než sa zdá, ale pritom každý vidí, že je to len banda zakomplexovaných lúzrov,“ napísal Blaha. EÚ je podľa neho arogantná, liberálna, detinská a nenávistná.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka sa stretla s Kaliňákom, informoval ju o zdravotnom stave premiéra

Prezidentka sa stretla s Kaliňákom, informoval ju o zdravotnom stave premiéra

DNES - 16:50Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v pondelok stretla s podpredsedom vlády Robertom Kaliňákom.

PS podporuje všetky snahy, ktoré povedú k upokojeniu situácie na Slovensku

PS podporuje všetky snahy, ktoré povedú k upokojeniu situácie na Slovensku

DNES - 16:30Domáce

Opozičné Progresívne Slovensko (PS) podporuje všetky snahy a stretnutia, ktoré povedú k upokojeniu a zmierneniu situácie na Slovensku.

Polícia zastavila trestné stíhanie pre vyvesenie obrazu Che Guevaru v parlamente

Polícia zastavila trestné stíhanie pre vyvesenie obrazu Che Guevaru v parlamente

DNES - 16:27Domáce

Trestné stíhanie v prípade obrazu Che Guevaru v kancelárii podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu (Smer-SD) polícia zastavila.

Ústavný súd prikázal SIS zničiť nahrávky v kauze Gorila

Ústavný súd prikázal SIS zničiť nahrávky v kauze Gorila

DNES - 15:54Domáce

Ústavný súd (ÚS) SR prikázal Slovenskej informačnej službe (SIS) zničiť výsledky odpočúvania z akcie Gorila.

SaS pripravuje trestné oznámenie pre množiace sa vyhrážky

SaS pripravuje trestné oznámenie pre množiace sa vyhrážky

DNES - 14:41Domáce

Strana SaS pripravuje trestné oznámenie pre množiace sa vyhrážky voči jej predstaviteľom a členom.