• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
15°Bratislava

Cukrárne a kvetinárstva nevydávajú bločky správne

  • 6:18 03.08.2013
  • BRATISLAVA
Cukrárne a kvetinárstva nevydávajú bločky správne

Každá druhá cukráreň či kvetinárstvo v Prešove nevydáva zákazníkom bločky za nákup správne.

V tlačovej správe o tom agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

V máji kontrolóri finančnej správy preverili 60 podnikov, chyby našli v 36 prevádzkach. Počas akcie udelili pokuty v celkovej výške 4 670 eur.

Kontrolná akcia v Prešove sa uskutočnila v sobotu 18. mája v čase od 8:00 do 16:00. Zamerala sa na prevádzky cukrární, predajne zmrzlín a kvetinárstva - predaj rezaných, črepníkových, umelých kvetov a doplnkového tovaru. Cieľom kontrol bolo zistiť, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladní a či im následne vydajú pokladničný doklad.

Na kontrolnej akcii sa zúčastnilo viac ako 50 daňových kontrolórov a colníkov. Kontrolóri preverili 60 miestnych prevádzok, pričom v 36 prípadoch zistili porušenie príslušných ustanovení zákona o elektronických registračných pokladniach.

Najčastejšie prevádzky tento zákon porušili tým, že nepoužili pokladnicu pri evidencii tržby, nezaevidovali hotovosť v pokladnici, neoznačili tovar či službu, podnikateľ tržbu zaevidoval, ale nevydal doklad z pokladne alebo pokladničný doklad neobsahoval zákonom stanovené údaje.
Bufety na kúpaliskách nevydávali bločky

Tretina bufetov na kúpaliskách v Prešovskom kraji nevydáva zákazníkom bločky za nákup. V poslednom júlovom týždni kontrolóri finančnej správy preverili 58 podnikov a chyby našli v 17 prevádzkach. Počas akcie udelili pokuty v celkovej výške 2 100 eur. Agentúru SITA o kontrole informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Kontrolná akcia v Prešovskom kraji sa konala v piatok 26. júla a zamerala sa na letné kúpaliská, akvaparky, termálne a prírodné kúpaliská a wellness centrá. Cieľom kontrol bolo zistiť, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladní a či im následne vydajú pokladničný doklad. V 14 prevádzkach zo spomínaných 17, ktoré porušili zákon počas prvej kontroly, vykonali kontrolóri opakovaný nákup.

To znamená, že ešte v ten istý deň do bufetov prišla iná kontrolná skupina. Opakované porušenie zákona zistili kontrolóri v troch prípadoch. Na kontrolnej akcii sa zúčastnilo 56 zamestnancov z Daňového úradu v Prešove, ktorí spravili 58 kontrolných nákupov.

Kontrolóri preverili prevádzky na kúpaliskách a v rekreačných strediskách Domaša Dobrá, Domaša Valkov, Bardejovské kúpele, Vyšné Ružbachy, Vrbov, Vranov nad Topľou, Levoča, Humenné, Sabinov, Zemplínske Hámre, Sninské rybníky, Plaza Beach Solivar, akvapark Delňa, akvapark SPA Gánovce.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách

Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách

DNES - 15:17Ekonomické

Opoziční poslanci Veronika Remišová a Michal Šipoš vyzývajú prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nepodpísala tento týždeň v parlamente schválený zákon o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície.

Premiér: Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkých modernizačných programov

Premiér: Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkých modernizačných programov

DNES - 12:54Ekonomické

Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartovacím momentom veľkých modernizačných programov na obdobie desiatich rokov.

Mikloš: Pre slovenskú ekonomiku výhody eura prevažujú nad nevýhodami

Mikloš: Pre slovenskú ekonomiku výhody eura prevažujú nad nevýhodami

DNES - 8:41Ekonomické

Pre malú a otvorenú ekonomiku, ako je slovenská, výhody eura prevažujú nad nevýhodami. Zdôrazňuje to Ivan Mikloš pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie a 15. výročia prijatia eura.

Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

VČERA - 20:42Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či výrobky nemajú doma.

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

VČERA - 17:50Ekonomické

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok.