• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Nemecká polícia zadržala 100 podozrivých z organizovania nútenej prostitúcie

  • 11:11 18.04.2018
  • Berlín
Nemecká polícia zadržala 100 podozrivých z organizovania nútenej prostitúcie

Viac ako 100 osôb podozrivých z organizovania nútenej prostitúcie a obchodovania s ľuďmi zadržala v stredu nemecká polícia v rámci rozsiahlych razií, ktoré prebiehali po celej krajine.

Sedem osôb bolo vzatých do väzby. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Zásah bol zameraný na sieť organizovaného zločinu, ktorá pôsobila v celom Nemecku a lákala tam ženy a transrodové osoby z Thajska. Tie následne nútila k prostitúcii a odovzdávaniu zarobených peňazí. Obete sa zdržiavali v krajine na základe falošných víz.

Cez medzinárodné hranice k nám bolo dovedených mnoho stoviek žien a mužov, aby celé roky kŕmili neľudskú a bezmedznú nenásytnosť priekupníkov,“ komentoval činnosť skupiny nemecký minister vnútra Horst Seehofer.

Razie prebiehali v 12 zo 16 spolkových krajinách Nemecka v lokalitách, v ktorých sa sústreďuje prostitúcia. Celkovo bolo prehľadaných 62 objektov. Do akcie bolo nasadených približne 1500 policajtov vrátane príslušníkov špeciálnej zásahovej jednotky GSG 9.

Vyšetrovatelia vytipovali 17 hlavných podozrivých. Kľúčovú úlohu v organizovaní nútenej prostitúcie zohrávala 59-ročná občianka, ktorú spoločne s ďalšími osobami zadržali v meste Siegen v západonemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Medzi hlavnými podozrivými je aj 62-ročný partner spomínanej Thajčanky, ktorý je Nemec. Úrady oboch podozrievajú z toho, že celú zločineckú sieť založili. Podľa vyšetrovateľov prevádzkovali niekoľko verejných domov v Siegene, v ktorých pôsobili thajské prostitútky. Tie sa dostali do Nemecka na podvodne získané turistické víza; so Siegenu ich po čase posielali do ďalších nemeckých miest. Prokuratúra má zatiaľ dôkazy o tom, že týmto spôsobom sa dostalo do Nemecka 32 osôb z Thajska.

Podľa agentúry Reuters stredajšia operácia, ktorá sa začala v stredu v skorých ranných hodinách, zahŕňa najrozsiahlejšie prehliadky v dejinách nemeckej spolkovej polície.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR/AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol

DNES - 8:08Zahraničné

Už 58 obetí si vyžiadali rozsiahle záplavy na juhu Brazílie vyvolané prudkým dažďom na juhu Brazílie.

Štyri deti sa prepadli strechou športového centra

Štyri deti sa prepadli strechou športového centra

DNES - 7:25Zahraničné

Štyri deti utrpeli ťažké zranenia po tom, ako sa v noci na nedeľu prepadli strechou športového centra na juhozápade Nemecka, vyhlásila polícia.

Ukrajinské jednotky na východe Ukrajiny zostrelili stíhačku Su-25

Ukrajinské jednotky na východe Ukrajiny zostrelili stíhačku Su-25

DNES - 6:20Zahraničné

Ukrajinské jednotky v sobotu nad Doneckou oblasťou na východe Ukrajiny zostrelili stíhací bombardér Su-25, vyhlásil počas príhovoru ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Polícia zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca

Polícia zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca

DNES - 6:07Zahraničné

Polícia v austrálskom Perth zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu, vyhlásila polícia a premiér štátu Západná Austrália.

Rusko zaradilo Zelenského na zoznam hľadaných osôb

Rusko zaradilo Zelenského na zoznam hľadaných osôb

VČERA - 18:50Zahraničné

Rusko pridalo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na svoj zoznam hľadaných zločincov, ukázala v sobotu vládna databáza.