• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

V sídle YouTube strieľala žena, ktorá následne spáchala samovraždu

  • 6:39 04.04.2018
  • San Francisco
V sídle YouTube strieľala žena, ktorá následne spáchala samovraždu

Streľbu v spoločnosti YouTube vyšetruje polícia.

Ženu, ktorá v utorok v sídle spoločnosti YouTube v americkom štáte Kalifornia postrelila troch ľudí a následne spáchala samovraždu, identifikovala polícia ako bojovníčku za práva zvierat Nasim Aghdamovú z juhu Kalifornie. Informovala o tom v stredu spravodajská televízia Sky News.

Aghdamová (†39) mala na YouTube niekoľko kanálov, avšak na adresu servera na zdieľanie videí sa vyjadrovala kriticky najmä v súvislosti s jeho údajnou nerovnosťou príležitostí, ktorej sú jednotliví prispievatelia vystavení.

Medzi tromi obeťami streľby je aj 36-ročný muž, ktorého polícia v meste San Bruno, kde k streľbe došlo, označila za Aghdamovej priateľa. Jeho stav je kritický. Ďalšími postrelenými sú ženy vo veku 32 a 27 rokov. Podľa polície ide o prípad domáceho násilia, ktorého cieľom bol práve 36-ročný muž.

Polícia bola k incidentu v komplexe YouTube v San Brune privolaná v utorok pred 13.00 h miestneho času (22.00 h SELČ) po tom, čo viacero ľudí volalo na tiesňovú linku 911, že v sídle firmy sa nachádza aktívny strelec. Polícia oblasť okolo rozľahlého komplexu uzavrela a zamestnancov za prísnych bezpečnostných opatrení postupne evakuovala. V centrále YouTube v San Brune pracuje približne 1700 ľudí.

Po vniknutí do budovy našli policajti jednu zranenú osobu a mŕtvolu ženy, ktorá bola identifikovaná ako páchateľka streľby. V iných častiach komplexu sa neskôr našli ďalšie dve zranené osoby. Bezpečnostná akcia polície napokon trvala niekoľko hodín. Ďalšie obete streľby sa nenašli.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR/AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

DNES - 13:50Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu.