• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
19°Bratislava

Trump neustále klame, obvinil amerického prezidenta republikánsky senátor

  • 7:00 18.01.2018
  • Washington
Trump neustále klame, obvinil amerického prezidenta republikánsky senátor

Jeff Flake je hlasným kritikom prezidenta Trumpa.

Republikánsky senátor Jeff Flake obvinil v stredu amerického prezidenta Donalda Trumpa, že neustále klame.

Pravda - objektívna, empirická, preukázateľná pravda - nebola predtým v dejinách našej krajiny najvplyvnejšou osobou v našej vláde nikdy tak zneužitá, ako v roku 2017,“ povedal Flake podľa agentúry DPA na pôde Senátu.

Opakovaním klamstiev Trump podľa senátora podkopáva dôveru v dôležité inštitúcie a verejnosť im preto prestáva dôverovať. „Deštruktívny účinok takéhoto správania na našu demokraciu nie je preháňaním,“ povedal Flake.

Slobodná tlač je nepriateľ despotov a preto je považovaná za strážcu demokracie. Ak niekto, kto je pri moci, reflexívne označí všetko, čo mu nevyhovuje, za „Fake News“ (falošnú správu), je to on, kto by mal vzbudiť podozrenie, nie tlač, konštatoval Flake.

Nálepkovanie novinárov termínmi „Fake News“ či dokonca „nepriatelia ľudu“ podľa senátora za štát Arizona nie je hodné prezidenta. Flake pripomenul, že termín nepriateľ ľudu používal bývalý sovietsky diktátor Josif Stalin a neskôr ho zakázal stranícky vodca Nikita Chruščov.

Prezident, ktorý nedokáže prijať kritiku, ktorý sa neustále niečomu vyhýba, odvracia pozornosť, ktorý neustále potrebuje niekoho, koho môže viniť, kráča po veľmi nebezpečnej ceste,“ vyhlásil Flake. „A Kongres, ktorý neplní svoju úlohu ako korektor prezidenta, k tejto hrozbe prispieva,“ dodal Flake s tým, že rok 2018 musí byť rokom, v ktorom bude mať pravda opäť navrch.

Jeff Flake je hlasným kritikom prezidenta Trumpa. Nedávno oznámil, že začiatkom budúceho roka odíde zo Senátu a v novembri nebude znovu kandidovať.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR/AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má "tendenciu eskalovať"

DNES - 17:54Zahraničné

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať.

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

DNES - 16:15Zahraničné

Súd v Moskve v sobotu vzal do väzby ďalšiu osobu podozrivú v kauze teroristického útoku v koncertnej sále Crocus City Hall neďaleko Moskvy.

WSJ: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

WSJ: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

DNES - 12:23Zahraničné

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja Navaľného vo februári zabili v trestaneckej kolónii.

Ukrajina tvrdí, že dronmi zasiahla dve ropné rafinérie na juhu Ruska

Ukrajina tvrdí, že dronmi zasiahla dve ropné rafinérie na juhu Ruska

DNES - 11:07Zahraničné

Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu.

V Nemecku naďalej pátrajú po nezvestnom chlapcovi s autizmom

V Nemecku naďalej pátrajú po nezvestnom chlapcovi s autizmom

DNES - 10:03Zahraničné

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.