• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Pri silnom vetre zasahovalo viac ako 800 hasičov

  • 11:34 29.10.2017
  • Bratislava
Pri silnom vetre zasahovalo viac ako 800 hasičov

V dôsledku silného vetra zasahujú hasiči a záchranári na celom území SR.

Od rána do 21. hodiny boli profesionálni a dobrovoľní hasiči vyslaní približne k 490 udalostiam, ktoré vznikli následkom nepriaznivej povetrnostnej situácie.

Najviac výjazdov bolo zaznamenaných v Nitrianskom, Trenčianskom, Bratislavskom a Trnavskom kraji, kde hasiči zasahovali viac ako 300 - krát.

V teréne bolo viac ako 800 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorí pri odstraňovaní následkov silného vetra zasahovali a zasahujú nepretržite počas celého dňa.

Hasiči boli privolaní aj do lokality Nižné Kamence, kde sa vybrežil vodný tok Varínka a zahatal cestu dvom zaparkovaným vozidlám s niekoľkými cestujúcimi. Hasiči osoby vyviedli do bezpečia pomocou lana.

Následky silného vetra v Trenčianskom kraji odstraňovali desiatky hasičov

Následky silného vetra v Trenčianskom kraji odstraňovalo do nedeľného večera celkovo 130 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Profesionálom pomáhalo aj niekoľko desiatok dobrovoľných hasičov, informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Hasiči v kraji absolvovali podľa poslednej štatistiky Prezídia HaZZ asi 60 výjazdov, čo bolo najviac v rámci celého Slovenska.

Pomoc hasičov v rámci nášho kraja najčastejšie potrebovali v Trenčianskom okrese, kde bolo zaznamenaných dovedna 14 výjazdov. Išlo prevažne o technické zásahy k spadnutým stromom na vozovkách ciest, respektíve k uvoľneným strechám,“ konkretizoval Petrík.

Hasiči v BBSK sa od rána nezastavili

Nepriaznivá poveternostná situácia si vyžiadala početné výjazdy hasičov aj v Banskobystrickom kraji.

Podľa informácií Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici do 19.00 h mali výjazdy vo Zvolene, v časti Pod Dráhami, kde bol naklonený strom nad hlavnou cestou a chodníkom. Na jednej zo zvolenských ulíc spadnutý strom zostal opretý o vchod panelového domu a vo Zvolenskej Slatine strom zahatal cestu. V Bienskej doline ich spadlo na cestu hneď niekoľko. V Banskej Bystrici priamo v centre mesta na Ulici Československej armády strom poškodil auto, v Nemeckej v Breznianskom okrese blokoval celú vozovku a cestu zahatal aj v Podhorí v Banskoštiavnickom okrese.

Silný vietor, ktorý v nedeľu vyčíňal na Slovensku, poškodil aj strechu na starom mlyne v Krupine, v Žiari nad Hronom zasa odtrhlo prístrešok nad smetnými nádobami, čím hrozilo poškodenie osobných áut a v Tomášovciach v okrese Lučenec zničil strechu na rodinnom dome.

Popadané stromy potrápili hasičov v Lučenci, Tornali, Novej Bani, Detve, Krupine, vo Veľkom Krtíši a aj na Kordíkoch v Banskobystrickom okrese, kde spadnutý strom bránil v prejazde jedného jazdného pruhu.

Silný vietor poškodil budovu plavárne v Trenčíne

Silný vietor poškodil budovu mestskej krytej plavárne v Trenčíne. Mesto preto pristúpilo k uzatvoreniu bazénov pre návštevníkov, informovalo v nedeľu na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Vstup do bazénovej haly nebude pre návštevníkov možný až do odvolania. Vstup do sauny zostáva bez obmedzenia. „Správca plavárne podniká všetky kroky smerujúce k čo najskoršiemu vyriešeniu vzniknutej situácie a opätovnému sprístupneniu bazénovej časti,“ uviedlo mesto na webe.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: Facebook
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať

Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať

VČERA - 18:27Domáce

SNS za nomináciou Štefana Harabina stojí. Vyplýva to z vyjadrení koaličných poslancov Národnej rady SR na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Ďalšia obec upozorňuje na výskyt medveďa, opakovane sa objavuje v zastavanom území

Ďalšia obec upozorňuje na výskyt medveďa, opakovane sa objavuje v zastavanom území

VČERA - 17:35Domáce

Obec žiada obyvateľov o poskytnutie videonahrávok na presnú identifikáciu pohybu, lokality a teritória pohybu medveďov.

Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS

Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS

VČERA - 17:28Domáce

Koaliční poslanci chcú odvolávať Máriu Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby.

Súd odročil verejné zasadnutie o prepustení Mikuláša Černáka na neurčito

Súd odročil verejné zasadnutie o prepustení Mikuláša Černáka na neurčito

VČERA - 17:24Domáce

Mikuláš Černák zatiaľ zostáva vo väzení.

Hubára, na ktorého zaútočila medvedica, prepustili do domácej liečby

Hubára, na ktorého zaútočila medvedica, prepustili do domácej liečby

VČERA - 17:04Domáce

Muža, na ktorého zaútočil medvedica v katastri obce Selce v okrese Banská Bystrica, po vyšetrení v nemocnici prepustili do domácej liečby.