• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 6.5.2024Meniny má Hermína
20°Bratislava

Princ Harry sa bude ženiť, čoskoro oznámi zasnúbenie

  • 17:07 18.08.2017
  • Londýn
Princ Harry sa bude ženiť, čoskoro oznámi zasnúbenie

So záverom leta sa blíži očakávaný termín oficiálneho oznámenia zásnub britského princa Harryho s americkou herečkou Meghan Markleovou. Britská kráľovská rodina by sa tak novej svadby mohla dočkať už v nasledujúcom roku.

Pár nedávno absolvoval svoju prvú veľkú letnú dovolenku v Afrike pri príležitosti herečkiných 36. narodenín, ktoré oslávila 4. augusta. Britské a americké médiá v tejto súvislosti písali, že Harry, dnes už piaty v poradí na následníka trónu, požiadal šarmantnú herečku o ruku práve tam.

Britské médiá ešte v máji informovali, že 32-ročný monarcha pokľakne po ročnej známosti pred svojou priateľkou ešte pred dovŕšením svojich 33. narodenín, a síce do 15. septembra.

Zelenú tomuto vzťahu malo definitívne dať jarné požehnanie Harryho babičky, kráľovnej Alžbety II. Mladší syn princa Charlesa a zosnulej princeznej Diany má s panovníčkou údajne blízky vzťah a je medzi nimi veľmi silné puto. Požehnanie od samotnej kráľovnej bolo preto pre Harryho v tomto vzťahu veľmi dôležité.

Druhé odobrenie prípadnému sobášu Harryho s rozvedenou Meghan dalo v tom čase aj Westminsterské opátstvo. Celé mesiace panovali v médiách dohady v súvislosti s postojom anglikánskej cirkvi k manželstvám rozvedených ľudí. Markleová bola totiž od roku 2011 manželkou amerického filmového a televízneho producenta Trevora Engelsona, s ktorým sa v roku 2013 rozviedla.

Anglikánska cirkev tiež potvrdila, že komplikáciou pre uzatvorenie manželstva nie sú ani židovské korene nevesty. Harry tak bude môcť svadbou v opátstve nasledovať svojho brata princa Williama.

Harry sa s Meghan podľa britským médií zoznámil v Toronte, kde bol v rámci propagácie svojich hier Invictus Games (Hry neporazených), ktoré princ Harry organizuje pre vojnových veteránov a na ich podporu. Od toho času boli v neustálom kontakte.

Vzťah Harryho s rozvedenou herečkou prvýkrát potvrdil vo svojom vyhlásení Kensingtonský palác vlani v novembri. Harry sa vtedy verejne zastal svojej priateľky a vyjadril obavy o jej bezpečnosť. Médiám odkázal, aby ju prestali prenasledovať a nestarali sa do ich vzťahu.

Britské bulvárne médiá totiž vo veľkom rozoberali skutočnosť, že vtedy 35-ročná Američanka Meghan je dcérou Afroameričanky a Žida holandského pôvodu. Sama hviezda televízneho seriálu a humanitárna aktivistka Meghan o sebe vyhlásila, že je „napoly čierna, napoly biela“. V inom rozhovore o sebe povedala, že je „židovka“. Markleová sa narodila a vyrastala v Los Angeles v Kalifornii, v súčasnosti žije v kanadskom Toronte, kde sa nakrúca televízny seriál Suits (Kravaťáci).

Dvojicu potom vo februári zahliadli idúc ruka v ruke v Londýne na rande. V tom čase už priatelia dvojice hovorili, že Meghan sa „prakticky nasťahovala“ do Harryho bytu v Kensingtonskom paláci a pár bol niekoľko týždňov „neoddeliteľný“.

V máji sa potom Meghan prvýkrát oficiálne objavila na verejnosti po boku Harryho na jeho zápase póla v Berkshire. Následne sa potom už ako pár zúčastnili svadby sestry manželky Harryho brata Pippy Middletonovej s Jamesom Matthewsom. Plánovanie zásnub naznačovali vo svojich vyhlásenia od júla obaja. Žiadosť o ruku mala prísť podľa médií práve na spoločnej romantickej dovolenke v Afrike.

Meghan Markleová je, rovnako ako jej nádejný manžel Harry, aktívna v charite a do kráľovskej rodiny údajne veľmi dobre zapadla. Je svetovou veľvyslankyňou kresťanskej humanitárnej organizácie World Vision Canada a v rámci prezentácie projektu za čistú vodu navštívila Rwandu. Cestovala tiež do Afganistanu, aby tam podporila amerických vojakov s rodinami. V roku 2014 sa zapojila do kampane OSN na presadzovanie rodovej rovnosti.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Izrael letecky zaútočil na ciele Hamasu v meste Rafah

Izrael letecky zaútočil na ciele Hamasu v meste Rafah

DNES - 22:06Zahraničné

Izrael podnikol v pondelok večer intenzívne letecké útoky na mesto Rafah. Urobil tak po opätovnej výzve, aby ľudia opustili východnú časť tohto mesta na juhu Pásma Gazy.

Česko zasiahli prívalové dažde

Česko zasiahli prívalové dažde

DNES - 21:20Zahraničné

Českú republiku zasiahli v pondelok prívalové dažde. Voda prerušila železničnú dopravu na trati z Českých Budějovíc do Strakoníc či obmedzila dopravu na časti diaľnice D1.

OSN: Výzva evakuovať Rafah je nehumánna

OSN: Výzva evakuovať Rafah je nehumánna

DNES - 20:29Zahraničné

Izraelská výzva Palestínčanom, aby opustili mesto Rafah v Pásme Gazy, je nehumánna. V pondelok to vyhlásil Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk.

Rusko si predvolalo francúzskeho veľvyslanca pre provokačnú politiku Paríža

Rusko si predvolalo francúzskeho veľvyslanca pre provokačnú politiku Paríža

DNES - 20:27Zahraničné

Rusko si v pondelok predvolalo francúzskeho veľvyslanca, aby vyjadrilo protest proti "provokačnej" politike Francúzska.

Biden zopakoval Netanjahuovi svoj jasný postoj o útoku na Rafah

Biden zopakoval Netanjahuovi svoj jasný postoj o útoku na Rafah

DNES - 19:30Zahraničné

Americký prezident Joe Biden zopakoval v pondelok izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi "svoj jasný postoj" v súvislosti s avizovaným útokom Izraela na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy.