• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
14°Bratislava

Barcelona bola asi dejiskom koordinovanej teroristickej operácie

  • 19:06 17.08.2017
  • Barcelona
Barcelona bola asi dejiskom koordinovanej teroristickej operácie

Najmenej desať ľudí prišlo dnes o život a desiatky ďalších utrpelo zranenia pri teroristickom útoku v katalánskej metropole Barcelona. Informovali o tom španielske médiá s odvolaním sa na policajné zdroje.

Jedna z lokálnych rozhlasových staníc Cadena Ser priniesla informáciu, že po vrazení bielej dodávky do masy ľudí na najznámejšej barcelonskej ulici La Rambla vyhaslo najmenej 13 životov.

Rovnaký počet obetí uvádza aj internetové vydanie denníka El Mundo, avšak už s odvolaním sa na policajné zdroje.

Mienkotvorný denník El País píše v internetovom vydaní o najmenej desiatich mŕtvych.

Vodič inkriminovaného vozidla v panike, ktorá vypukla v okolí miesta činu, ušiel. Polícia pátra po 170 cm vysokom mužovi v bielej košeli s modrými pruhmi.

Jeho osud nie je úplne jasný, pretože niektoré španielske médiá sa zmieňujú o tom, že prenikol s dlhou strelnou zbraňou v ruke do jedného z podnikov, ktorý polícia obkľúčila. Vodičova prítomnosť v podniku však oficiálne nie je potvrdená.

Zdá sa však isté, že dvaja ozbrojenci sa zabarikádovali v tureckej reštaurácii, o ktorej názve takisto v španielskych médiách nepanuje jednota a možno tam zadržiavajú i rukojemníkov. I tento aspekt nie je interpretovaný v miestnych médiách jednotne.

Na teroristickej operácii v katalánskej metropole sa však podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov nepodieľalo iba jedno biele vozidlo, prenajatá dodávka typu Fiat, ale aj druhý automobil takisto bielej farby. Či sú ozbrojenci v tureckej reštaurácii práve posádkou z tohto druhého automobilu, to zostáva zatiaľ nezodpovedanou otázkou.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR/AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

DNES - 21:07Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil, že je pripravený "otvoriť diskusiu" o úlohe jadrových zbraní v spoločnej európskej obrane.

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

DNES - 20:00Zahraničné

Stredozápadom USA, najmä štátmi Nebraska a Iowa, sa v noci na sobotu prehnalo ničivé tornádo, ktoré sa podľa dostupných zaobišlo bez obetí na životoch, úrady však evidujú zranených.

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má "tendenciu eskalovať"

DNES - 17:54Zahraničné

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať.

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

DNES - 16:15Zahraničné

Súd v Moskve v sobotu vzal do väzby ďalšiu osobu podozrivú v kauze teroristického útoku v koncertnej sále Crocus City Hall neďaleko Moskvy.

WSJ: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

WSJ: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

DNES - 12:23Zahraničné

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja Navaľného vo februári zabili v trestaneckej kolónii.