• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.5.2024Meniny má Blažena
Bratislava

Toto je 7 zvláštnych znakov, ktoré naznačujú, že ste veľmi kreatívna osoba

  • 12:00 01.09.2017
  • Bratislava
Toto je 7 zvláštnych znakov, ktoré naznačujú, že ste veľmi kreatívna osoba

Týkajú sa aj vás tieto zvláštne znaky?

Kreativita nie je každému vlastná. Niekto je nudný od prírody a z niekoho nápady len sršia. Predstavíme vám 7 znakov toho, že možno nie ste podivín, ale skutočne kreatívna osoba.

1. Ste sarkastický

Sarkasmus môže skutočne podporiť kreatívne myslenie, ako tvrdí štúdia. Výskumníci zistili, že sarkasmus môže v skutočnosti spôsobiť tvorivosť a nie len jeho vedľajší produkt. Sarkasmus nemusí byť dokonca škodlivý pre vzťahy, ak sa používa medzi ľuďmi, ktorí sa navzájom poznajú. Napriek tomu, že sa považuje za jednu z foriem vtipu, sarkasmus skutočne vyžaduje značné duševné schopnosti.

2. Vaša myseľ vám často “ujde”

Ľudia majú tendenciu myslieť na sny a nechať myseľ túlať sa a myslia si, že je to strata času. Mýlia sa. Nový výskum naznačuje, že denné snívanie môže byť kľúčom k úspechu a vyššej tvorivosti.

Profesor Moshe Bar, ktorý viedol výskum, povedal:

"Za posledných 15 alebo 20 rokov vedci ukázali, že na rozdiel od lokalizovanej neurálnej aktivity spojenej so špecifickými úlohami, putovanie mysle zahŕňa aktiváciu obrovskej predvolenej siete zahŕňajúcej mnohé časti mozgu. Toto zapájanie do mozgu môže byť zapojené do výsledkov správania, ako je kreativita a nálada a môže tiež prispieť k schopnosti zostať úspešne na úlohe, zatiaľ čo myseľ putuje. "

3. Hovoríte s ľuďmi, s ktorými nesúhlasíte

Najlepšia vec, ktorú môžete urobiť, aby ste bola kreatívnejšia osoba, je hovoriť s ľuďmi, ktorí s vami nesúhlasia. Sociálna inovácia je ovplyvnená tromi faktormi, ako výskumníci zistili na základe skúmania:

  • Väčšie prepojené spoločnosti, kde sa nápady môžu miešať.
  • Jednoduchý prenos užitočných vedomostí medzi ľuďmi, aby bolo možné stavať na nich.
  • Tolerancia odchýlky: snaha o nové veci je ťažká a miera chýb je vysoká. Musí to byť však povolené.

A práve tieto 3 veci vedú k novým nápadom a inováciám. A samozrejme vyššej kreativite.

4. Ignorujete termíny

Ignorovanie termínov a nevyužívanie analytického myslenia sú dva faktory spojené s "Aha!" momentmi, ako zistil nový psychologický výskum. Tieto Aha! momenty alebo prípady čistého pochopenia sú častejšie správne ako analytické myslenie, ako zistili štúdie.

Profesor John Kounios, jeden z autorov štúdie, povedal:

"Vedomé, analytické myslenie môže byť niekedy uponáhľané alebo nedbalé, čo vedie k chybám pri riešení problému. Avšak vhľad je v bezvedomí a automatický, nemôže byť uponáhľaný. Keď proces prebehne v jeho vlastnom čase a všetky body sú nevedomky pripojené, riešenie sa objaví v povedomí ako Aha! moment. To znamená, že keď je potrebná skutočne tvorivá, prelomová myšlienka, je často najlepšie čakať na náhľad, než sa uspokojiť s myšlienkou, ktorá vyplynula z analytického myslenia. "

5. Ste neurotická osoba

Vysoká úroveň tvorivosti môže ísť ruka v ruke s neurotizmom, ako tvrdí výskum. Je to preto, že oblasť mozgu, ktorá je spojená s tvorivosťou, má aj tendenciu premýšľať nad vecami a starosťami.

6. Necháte v bezvedomí svoju myseľ

Čím viac vedome myslíte, tým menej je kreatívna myseľ, ako zistila nová štúdia. Výskumníci skúmali ľudí, ktorí hrali "Pictionary", hru, kde musíte vyskúšať nakresliť slovo. Súčasne sa ich mozgy skenovali, aby zistili, ktoré oblasti sú najaktívnejšie a kedy.

Profesor Allan Reiss, jeden z autorov štúdie, povedal:

"Ako ukazuje aj naša štúdia, niekedy zámerný pokus byť kreatívnym nemusí byť najlepší spôsob optimalizácie vašej kreativity. Zatiaľ čo väčšie úsilie o tvorbu kreatívnych výsledkov zahŕňa väčšiu aktivitu v oblastiach výkonnej kontroly, v skutočnosti možno budete musieť znížiť aktivitu v týchto oblastiach, aby ste dosiahli kreatívne výsledky. "

7. Ste ľahko rozptýlený

Vysoká kreativita ide ruka v ruke s ľahkosťou rozptýlenou mysľou človeka, ako tvrdí nová štúdia. Štúdia zistila, že kreatívni ľudia považujú za obzvlášť ťažké odstrániť zvuky, ako sú kvapky dažďa, klaksóny, či prsty ťukajúce zbesilo po klávesnici.

Kreatívni ľudia majú viac senzorických filtrov, čo im umožňujú integrovať nápady a aj tie, ktoré ich nevyhnutne nezaujímajú. Možno to vysvetľuje, prečo bolo mnoho tvorivých géniov, ako Marcel Proust a Anton Čechov, tak ľahko rozptýlených. Proust dokonca svoju spálňu pokryl korkom a často nosil štuple do uší, aby sa mohol sústrediť.

Toto je 7 znakov, ktoré naznačujú, že ste veľmi kreatívna osoba. Platia aj na vás?

Zdroj: info.sk, NJ, spring.org.uk Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

VČERA - 21:57Zaujímavosti

Nešlo len o neškodný žart spolubývajúcich. Za zmenou farby kuchynských utierok sa môže skrývať oveľa nebezpečnejší dôvod.

Vzduch vo vašom aute môže byť karcinogénny, toto musíte vedieť

Vzduch vo vašom aute môže byť karcinogénny, toto musíte vedieť

VČERA - 21:12Zaujímavosti

Riziko pre pľúca predstavujú nielen výfukové plyny nahromadené v dopravných zápchach. Nebezpečenstvo sa skrýva aj priamo vnútri áut.

Týchto 7 zápachov v aute nesmiete ignorovať

Týchto 7 zápachov v aute nesmiete ignorovať

VČERA - 7:29Zaujímavosti

Niektoré pachy vám v aute vedia jasne naznačiť, čo s vaším autom nie je v poriadku. Preto by ste si mali všímať, keď vo vašom aute začne niečo smrdieť.

Ktoré mačacie plemená sa dožívajú najvyššieho veku?

Ktoré mačacie plemená sa dožívajú najvyššieho veku?

20:56 09.05.2024Zaujímavosti

Nový rebríček priemernej dĺžky dožitia rôznych mačacích plemien prináša zlé správy pre majiteľov mačiek sphynx.

Záhada Stonehenge by mohla byť konečne vyriešená. Naskytla sa jedinečná príležitosť

Záhada Stonehenge by mohla byť konečne vyriešená. Naskytla sa jedinečná príležitosť

19:23 09.05.2024Zaujímavosti

Vedci majú jedinečnú možnosť odhaliť tajomstvo Stonehenge.