• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

McCain je po operácii, nie je jasné, či bude hlasovať o zdravotnej reforme

  • 9:11 16.07.2017
  • Washington
McCain je po operácii, nie je jasné, či bude hlasovať o zdravotnej reforme

Niektorí analytici upozornili, že nový návrh na zmenu systému zdravotného poistenia by do roku 2026 pripravil o zdravotné poistenie 22 miliónov Američanov.

Americký senátor John McCain podstúpil operáciu na odstránenie krvnej zrazeniny nad ľavým okom. V štáte Arizona sa bude zotavovať ešte aj na budúci týždeň, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na McCainovu kanceláriu.

Podľa agentúry nie je jasné, či bude McCain prítomný na rozhodujúcom hlasovaní v Senáte o návrhu zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorý má nahradiť doteraz platnú tzv. Obamacare.

Siutácia by sa tak mohla skomplikovať, píše agentúra AP. Republikáni sú totiž v tejto otázke názorovo rozdelení a v Senáte majú len tesnú väčšinu (52:48). Opoziční demokrati a nezávislí už avizovali, že budú klásť tuhý odpor.

Niektorí analytici upozornili, že nový návrh na zmenu systému zdravotného poistenia by do roku 2026 pripravil o zdravotné poistenie 22 miliónov Američanov. Nový návrh ráta aj s menšími škrtmi v programe Medicaid, ktorý je určený pre sociálne slabších, a tiež so zrušením dane pre Američanov s vysokými príjmami, z ktorej federálna pokladňa časť programu Medicaid financovala.

Vlastný návrh zákona o reforme zdravotníctva schválila Snemovňa reprezentantov ako náhradu za Obamacare ešte v máji tohto roka. Ide o doteraz najväčšie Trumpovo legislatívne víťazstvo, hoci návrh čaká ešte schvaľovanie v Senáte.

Zdroj: Info.sk, Zdroj: TASR, Foto: TASR/AP
Najnovšie v kategóriiViac článkov
OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

DNES - 13:50Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu.