• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

Muzikál o skupine Lucie sa stane skutočnosťou

  • 15:26 08.02.2013
  • BRATISLAVA
Muzikál o skupine Lucie sa stane skutočnosťou

Členovia českej skupiny Lucie sa dohodli s predstaviteľmi Hudobného divadla Karlín v Prahe na realizácii muzikálu zloženého z hitov tejto kapely.

Predstavenie sa bude volať Lucie s podtitulom Větší než malé množství lásky, čo je názov ich piatej štúdiovky.

Vedenie divadla už vypísalo konkurz na šesť postáv, ktorý sa uskutoční 3. a 4 marca. Predstavenie by malo mať premiéru na jeseň.

"Je to ambiciózny projekt, ktorý prekračuje hranice zavedených postupov, pracuje s unikátnymi technológiami, filmovými dokrútkami a predovšetkým s pôvodným príbehom o láske, bolesti a veciach medzi nebom a zemou," povedal o predstavení textár Tomáš Belko z kapely Sto Zvířat, ktorý dostal za úlohu napísať libreto a spojiť v ňom skladby Lucie s príbehom.

Lucie - Chci zas v tobě spát
O réžiu sa postará Petr Novotný, choreografom bude Pavel Strouhal. Hudba sa bude hrať naživo, čiastočne pravdepodobne v pôvodných aranžmánoch. "Keď sa pozriete na rytmickú sekciu nášho orchestra a na Kollerband, tak zistíte, že tam hrajú takmer tí istí ľudia," uviedol riaditeľ karlínskeho divadla Egon Kulhánek.

Samotní členovia kapely v muzikáli účinkovať nebudú, na príprave projektu sa však budú aktívne podieľať. "Kapela si vybrala a schválila libretistu aj libreto. Súčasťou zmluvy je dohoda, že sa môže vyjadrovať ku všetkým dôležitým veciam, od kostýmov a dekorácií, cez podobu reklamy až po obsadenie. Ich vplyv na výsledok bude veľmi aktívny," dodal Kulhánek.

Lucie - Černí andělé
Kapela Lucie pôsobí na scéne od polovice 80. rokov. Na konte má sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Dobrá kočzka která nemlsá (2002).

Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce alebo Lucie.

Lucie - Amerika
Robert Kodym a P.B.CH. po ohlásení prestávky v roku 2004 pôsobili vo formácii Wanastowi Vjecy, David Koller vystupoval sólovo s kapelou Kollerband a Michal Dvořák pracoval na rôznych hudobných projektoch, od reklamy po klasickú hudbu. Kapela oznámila návrat na scénu vlani v decembri.

Informácie pochádzajú z webstránky www.idnes.cz a archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Austrálski AC/DC sa v Bratislave postarali o nový divácky rekord

Austrálski AC/DC sa v Bratislave postarali o nový divácky rekord

8:13 22.07.2024Kultúra

Slovenská metropola si v nedeľu zapísala do kroniky nový divácky rekord, na letisko vo Vajnoroch prišlo stotisíc fanúšikov na koncert austrálskej skupiny AC/DC.

Na letných koncertoch v SNG vystúpi Tamara Kramar aj Nina Kohout

Na letných koncertoch v SNG vystúpi Tamara Kramar aj Nina Kohout

8:07 20.07.2024Kultúra

Slovenská národná galéria chystá toto leto štyri koncerty, ktoré sa budú konať na nádvorí.

Zomrela herečka Shannen Doherty

Zomrela herečka Shannen Doherty

15:22 14.07.2024Kultúra

Známa herečka prehrala boj s rakovinou.

Zomrel producent Titanicu a série Avatar

Zomrel producent Titanicu a série Avatar

19:05 07.07.2024Kultúra

Vo veku 63 rokov zomrel v piatok po 16-mesačnom boji s rakovinou hollywoodsky producent Jon Landau, ktorý produkoval kasové trháky Titanic a Avatar.

Zomrel významný slovenský hudobník a pedagóg

Zomrel významný slovenský hudobník a pedagóg

21:30 04.07.2024Kultúra

Slovenská hudobná scéna prišla o významného skladateľa.