• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Jaromír Čižnár reaguje na vyjadrenia Milana Krajniaka

  • 15:42 05.06.2017
  • Bratislava
Jaromír Čižnár reaguje na vyjadrenia Milana Krajniaka

Generálny prokurátor Slovenskej republiky Jaromír Čižnár reagoval na vyjadrenia poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Milana Krajniaka (Sme Rodina), ktoré uviedol v relácii Sobotné dialógy dňa 3. 6. 2017.

Generálny prokurátor Slovenskej republiky Jaromír Čižnár sa ohradzuje voči klamstvu, ktoré povedal v relácii Sobotné dialógy dňa 3. 6. 2017 poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Milan Krajniak (Sme rodina), keď uviedol: „Je jasné, keď generálny prokurátor dá návrh na zrušenie politickej strany po tom, ako premiér Robert Fico (Smer – SD) a predseda NR SR Andrej Danko (SNS) verejne hovoria, že proti tej strane treba zakročiť. Vieme z kuloárov, že takáto objednávka tam bola. Nazdávam sa, že takýto krok bol veľmi predčasný a vyrobí z nich len martýrov“ – povedal Milan Krajniak.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár považuje vyjadrenia pána Krajniaka za klamstvo a čistú fabuláciu. Relevantnosť jeho tvrdenia sa totiž zakladá na tzv. “kuloárnych“ informáciách, ktoré majú hodnotu dôveryhodnosti typu ako jedna pani povedala. Mimochodom, bol to práve pán poslanec Krajniak, ktorý prvý návrh predložený stranou Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko podporil v Národnej rade Slovenskej republiky.

Mimochodom, Plus 1 deň tiež pred časom priniesol „zaručenú“ informáciu, ktoré odporuje tvrdeniu pána Krajniaka. „Jeho rázny krok však šokoval aj úrad vlády. Podľa informácií Plus JEDEN DEŇ stranu riešila so samotným Čižnárom za okrúhlym stolom aj koaličná trojka. Predseda vlády Robert Fico sa mal vyjadriť, že v tejto chvíli nie je rozumné stranu rozpustiť, ale je potrebné nájsť iné riešenie. Podobný názor podľa našich zistení zastáva aj zvyšok koalície.“ (Plus 1 deň, dňa 26. 5. 2017).

Dve protichodné tvrdenia, ktoré vychádzajú z kuloárnych a pre novinárov a časti politikov „zaručených informácií.“ Tieto tvrdenia sa nezakladajú na pravde a sú výmyslom.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky od marca 2016 zaevidovala vyše 170 podaní s návrhom na rozpustenie strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko.

Zadovážené materiály odôvodňovali podanie takého návrhu, ktorý predložil generálny prokurátor Slovenskej republiky dňa 24. 5. 2017 Najvyššiemu súdu Slovenskej republiky.

Generálny prokurátor pri tomto kroku vychádzal z relevantných podkladov a nie na základe „objednávky“ politikov. Prokurátor pri posudzovaní akéhokoľvek podnetu sa musí striktne riadiť platnými zákonmi a Ústavou Slovenskej republiky. A tak to bolo aj v tomto prípade. Dôvodnosť takého podania môže posúdiť len Najvyšší súd Slovenskej republiky.

Je tiež prinajmenšom zaujímavé sledovať diskusiu niektorých politikov a analytikov k návrhu, ktorý bol predložený Najvyššiemu súdu Slovenskej republiky. Generálny prokurátor z poslancov predmetnej strany nerobí žiadnych martýrov. Je smutné, že téma návrhu na rozpustenie strany Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko sa stala predmetom konšpirácií a vytĺkania politického kapitálu. Aj takéto názory podporujú extrémizmus, politici svojimi vyjadreniami zvyšujú popularitu predmetnej strane a sami z nich robia „obete“ podaného návrhu.

Namiesto toho, aby politici ponúkali reálne a dobré riešenia pre občanov Slovenskej republiky, tak ľuďom podsúvajú klamstvo, zavádzajúce tvrdenia, osočovanie a zvady v priamom prenose. Preto výsledok, ktorý dosiahla strana Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko v parlamentných voľbách 2016 bolo výkričníkom a krajným riešením občanov ako im svoje zúfalstvo dať najavo.

TASR informoval Andrea Predajňová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR.

Zdroj: Info.sk, zdroj: TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka uviedla, čo urobí pred koncom svojho mandátu

Prezidentka uviedla, čo urobí pred koncom svojho mandátu

DNES - 14:32Domáce

Čaputová prezradila, čo chce ešte stihnúť na sklonku svojho mandátu.

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

DNES - 13:12Domáce

Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin by sa nemal stať členom Súdnej rady SR.

Leteckú nehodu v Martine neprežil skúsený pilot

Leteckú nehodu v Martine neprežil skúsený pilot

DNES - 11:49Domáce

Polícia začala trestné stíhanie.

V bratislavskej zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

V bratislavskej zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

DNES - 11:11Domáce

V zoologickej záhrade v Bratislave sa ešte v apríli narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej.

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

DNES - 10:42Domáce

Časť Návojoviec vytopilo po 15-minútovej prietrži mračien.